Neem vrijblijvend contact op
Rotterdam

StudieKeuzeAdvies Rotterdam

Je weet nog niet wat je na je eindexamen moet gaan studeren, of je bent van plan om over te stappen naar een studie die beter bij je past dan je huidige studie. Waarschijnlijk is dat de reden dat je hebt gezocht naar StudieKeuzeAdvies in Rotterdam.

We merken dat steeds meer mensen wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van de juiste keuze, en waarschijnlijk ben jij ook zo iemand. Op welk niveau jij ook wilt gaan studeren, voor onze benadering maakt dat niet uit. Wij kijken naar de persoon achter de studiekiezer en zullen je dan ook niet in een bepaalde richting pushen. Of je uiteindelijk rechten of toegepaste psychologie gaat studeren, het gaat er om dat de studie bij jou als persoon past. Ongeacht de richting, ongeacht het niveau.

StudieKeuzeAdvies houdt zich bezig met het begeleiden van jongeren (eindexamenleerlingen en studenten) die een studiekeuze vraagstuk hebben. In de meeste gevallen komt het er op neer dat de juiste studiekeuze moeilijk gemaakt kan worden. Dat is precies het punt waar wij op inspringen. In een eerste kennismakingsgesprek leer je ons kennen, en wij leren jou kennen. Dit kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend. Heb je het idee dat wij de juiste partij zijn om jou in je studiekeuze te begeleiden, dan plannen we graag een traject met je in. Wij maken geen gebruik van standaard testjes maar hebben onze eigen methode ontwikkeld en geloven in een persoonlijke benadering.

Christel

Studiekeuzecoach Rotterdam

Eerste studiekeuze

Woon je in Rotterdam (of daar in de buurt) en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Dan heb je vast al gemerkt dat er zoveel mogelijkheden zijn dat je je misschien afvraagt hoe je ooit de juiste studie moet kiezen. Het belang van een goede studiekeuze is niet te onderschatten. De overheid heeft de maatregelen met betrekking tot studeren behoorlijk aangescherpt. Hierdoor behoort de ‘eeuwige student’ tot het verleden en is het zaak om een weloverwogen keuze te maken. Het belangrijkste dat je je moet realiseren: het gaat om jou! Wat wil je? Welke opleiding past bij jou? Welke richting wil je uit? Heb je al een idee naar welke stad je wilt? Allemaal zaken die nu om aandacht vragen. Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken, of wil je gewoon eens een gesprek met een deskundige op dit gebied, dan is een traject bij StudieKeuzeAdvies in Rotterdam misschien wel iets voor jou.

Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten die focussen op oriëntatie, wie je bent en wat je kan, de toekomst en de uiteindelijke studiekeuze. Ook onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach kom je vanuit een brede oriëntatie tot een gedegen studiekeuze waar jij met zekerheid aan kunt beginnen!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ EERSTE STUDIEKEUZE

Verkeerde studiekeuze

Je was student in Rotterdam, bijvoorbeeld aan de Hogeschool Rotterdam of de Erasmus Universiteit. Misschien sta je zelfs nog ingeschreven, maar je weet inmiddels vrijwel zeker dat je gaat stoppen. Laten we eerlijk zijn: dat was niet hoe jij het vooraf bedacht had. In elk geval moet je op dit moment gaan bedenken hoe je verder wilt gaan. Nieuwe studie in Rotterdam? Of kijk je breder? Het belangrijkste is dat je dit keer de juiste keuze maakt. Om je hierbij te helpen hebben we speciaal voor ‘studiestoppers’ het traject opnieuw kiezen ontwikkeld. Hoe je je voelt nu je gestopt bent met studeren, of wanneer je binnenkort gaat stoppen is erg afhankelijk van hoe jij als persoon in elkaar zit. Hoe het voor jou ook aanvoelt dat je moet stoppen: leuk is anders. Hulp vragen om de juiste keuze te kunnen maken is verstandig.

StudieKeuzeAdvies is een organisatie die de situatie waar jij nu in bent beland kent. Wij begeleiden studenten in persoonlijke trajecten naar de studie die aansluit bij hun persoonlijkheid, capaciteiten en wensen. Ook in Rotterdam zijn we actief. De reden dat wij bestaan is het gegeven dat er jaarlijks duizenden studenten hun studie afbreken. Al deze studenten hebben in eerste instantie een verkeerde studiekeuze gemaakt. Tijdens een studiekeuze traject van StudieKeuzeAdvies in Rotterdam kijken we naar jou als persoon en zoeken we op een professionele manier naar de vervolgopleiding die het best aansluit bij jouw wensen, capaciteiten en verwachtingen. In een traject van vier bijeenkomsten die jij met je coach hebt wordt er toegewerkt naar een concrete studiekeuze. Een studiekeuze die echt bij jou past. Met als uitgangspunt dat je deze keer wel de juiste studie weet te vinden.

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ VERKEERDE STUDIEKEUZE

Locatie

Van der Takstraat 28, 3071 LL Rotterdam

exit