Neem vrijblijvend contact op
Rotterdam

StudieKeuzeAdvies Rotterdam

Hoi, ik ben Renata, studiekeuzecoach in Rotterdam e/o. Wat fijn dat je ons gevonden hebt voor een studiekeuze advies! Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om die studie te gaan volgen die bij je past en waar je echt blij van wordt. Na mijn opleiding HBO Human Resource Management (HBO P&A) ben ik eerst werkzaam geweest in de arbeidsbemiddeling en re-integratie. Hierna heb ik de opleiding voor coach gevolgd en ben ik mijn eigen coaching praktijk begonnen, o.a. voor stress/burn-out, en rouw- en verlies. Als coach ben ik betrokken, doortastend en nieuwsgierig. In onze gesprekken gaan we op zoek naar jouw persoonlijke unieke talenten en interesses om erachter te komen welke studie bij jou past. Ik vind het erg leuk om je persoonlijk te begeleiden in de zoektocht: in dit traject gaat het om jou en jouw toekomst.

Renata

Studiekeuzecoach Rotterdam

StudieKeuzeAdvies Rotterdam

Hoi! Wat leuk om je op de website van StudieKeuzeAdvies te zien! Ik ben Angelina Muller, studiekeuzecoach in de regio Rotterdam. Je moet al zo veel keuzes maken in het leven en dan komt er ook nog de keuze voor een studie bij. Maar wat is de juiste?
Na mijn tijd op de middelbare school koos ik ook voor een studie waar ik uiteindelijk weinig mee heb gedaan. Na 20 jaar bij een groot internationaal bedrijf te hebben gewerkt, waarvan 15 jaar in HR besloot ik dat ik meer van betekenis wilde zijn in de maatschappij en kwam ik weer voor de keuze te staan; wat wil ik en welke studie past hierbij? Begeleiding van een coach en het maken van diverse testen hielpen mij hierbij. Ik koos uiteindelijk voor de beroepsopleiding tot coach, een keuze waar ik nog iedere dag achter sta. Ik kan je helpen door samen met jou te ontdekken wat je echt wilt in het leven; wat is jouw verlangen, je ambitie en je talent? Ik geloof sterk in jouw eigen kracht, het antwoord weet je vaak zelf wel, het moet alleen naar boven gehaald worden. Daarbij focussen we op wat er wél mogelijk is. Als je weet wat jij belangrijk vindt en dit in het dagelijks leven in gaat zetten dan kan je krachtige keuzes gaan maken. Stel je eens voor wat er dan allemaal mogelijk is. Ik kijk er naar uit om met jou te starten en een studie te vinden die bij jou past!

Angelina

Studiekeuzecoach Rotterdam

Eerste studiekeuze

Woon je in Rotterdam (of daar in de buurt) en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Dan heb je vast al gemerkt dat er zoveel mogelijkheden zijn dat je je misschien afvraagt hoe je ooit de juiste studie moet kiezen. Het belang van een goede studiekeuze is niet te onderschatten. De overheid heeft de maatregelen met betrekking tot studeren behoorlijk aangescherpt. Hierdoor behoort de ‘eeuwige student’ tot het verleden en is het zaak om een weloverwogen keuze te maken. Het belangrijkste dat je je moet realiseren: het gaat om jou! Wat wil je? Welke opleiding past bij jou? Welke richting wil je uit? Heb je al een idee naar welke stad je wilt? Allemaal zaken die nu om aandacht vragen. Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken, of wil je gewoon eens een gesprek met een deskundige op dit gebied, dan is een traject bij StudieKeuzeAdvies in Rotterdam misschien wel iets voor jou.

Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten die focussen op oriëntatie, wie je bent en wat je kan, de toekomst en de uiteindelijke studiekeuze. Ook onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach kom je vanuit een brede oriëntatie tot een gedegen studiekeuze waar jij met zekerheid aan kunt beginnen!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ EERSTE STUDIEKEUZE

Verkeerde studiekeuze

Je was student in Rotterdam, bijvoorbeeld aan de Hogeschool Rotterdam of de Erasmus Universiteit. Misschien sta je zelfs nog ingeschreven, maar je weet inmiddels vrijwel zeker dat je gaat stoppen. Laten we eerlijk zijn: dat was niet hoe jij het vooraf bedacht had. In elk geval moet je op dit moment gaan bedenken hoe je verder wilt gaan. Nieuwe studie in Rotterdam? Of kijk je breder? Het belangrijkste is dat je dit keer de juiste keuze maakt. Om je hierbij te helpen hebben we speciaal voor ‘studiestoppers’ het traject opnieuw kiezen ontwikkeld. Hoe je je voelt nu je gestopt bent met studeren, of wanneer je binnenkort gaat stoppen is erg afhankelijk van hoe jij als persoon in elkaar zit. Hoe het voor jou ook aanvoelt dat je moet stoppen: leuk is anders. Hulp vragen om de juiste keuze te kunnen maken is verstandig.

StudieKeuzeAdvies is een organisatie die de situatie waar jij nu in bent beland kent. Wij begeleiden studenten in persoonlijke trajecten naar de studie die aansluit bij hun persoonlijkheid, capaciteiten en wensen. Ook in Rotterdam zijn we actief. De reden dat wij bestaan is het gegeven dat er jaarlijks duizenden studenten hun studie afbreken. Al deze studenten hebben in eerste instantie een verkeerde studiekeuze gemaakt. Tijdens een studiekeuze traject van StudieKeuzeAdvies in Rotterdam kijken we naar jou als persoon en zoeken we op een professionele manier naar de vervolgopleiding die het best aansluit bij jouw wensen, capaciteiten en verwachtingen. In een traject van vier bijeenkomsten die jij met je coach hebt wordt er toegewerkt naar een concrete studiekeuze. Een studiekeuze die echt bij jou past. Met als uitgangspunt dat je deze keer wel de juiste studie weet te vinden.

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ VERKEERDE STUDIEKEUZE

Locatie

Van der Takstraat 28, 3071 LL Rotterdam

exit