Neem vrijblijvend contact op
Breda

StudieKeuzeAdvies Breda

Je weet nog niet wat je na je eindexamen moet gaan studeren, of je bent van plan om over te stappen naar een studie die beter bij je past dan je huidige studie. Waarschijnlijk is dat de reden dat je hebt gezocht naar StudieKeuzeAdvies in Breda.

We merken dat steeds meer mensen wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van de juiste keuze, en waarschijnlijk ben jij ook zo iemand. Op welk niveau jij ook wilt gaan studeren, voor onze benadering maakt dat niet uit. Wij kijken naar de persoon achter de studiekiezer en zullen je dan ook niet in een bepaalde richting pushen. Of je uiteindelijk rechten of toegepaste psychologie gaat studeren, het gaat er om dat de studie bij jou als persoon past. Ongeacht de richting, ongeacht het niveau.

StudieKeuzeAdvies houdt zich bezig met het begeleiden van jongeren (eindexamenleerlingen en studenten) die een studiekeuze vraagstuk hebben. In de meeste gevallen komt het er op neer dat de juiste studiekeuze moeilijk gemaakt kan worden. Dat is precies het punt waar wij op inspringen. In een eerste kennismakingsgesprek leer je ons kennen, en wij leren jou kennen. Dit kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend. Heb je het idee dat wij de juiste partij zijn om jou in je studiekeuze te begeleiden, dan plannen we graag een traject met je in. Wij maken geen gebruik van standaard testjes maar hebben onze eigen methode ontwikkeld en geloven in een persoonlijke benadering.

Jamie

Studiekeuzecoach Breda

Eerste studiekeuze

Woon je in Breda (of daar in de buurt) en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Dan heb je vast al gemerkt dat er zoveel mogelijkheden zijn dat je je misschien afvraagt hoe je ooit de juiste studie moet kiezen. Omdat jij niet de enige bent die dit lastig vindt is StudieKeuzeAdvies opgericht. StudieKeuzeAdvies richt zich op mensen zoals jij, scholieren die binnenkort gaan studeren. Omdat veel studenten niet direct de juiste studiekeuze maken is de uitval in het MBO, HBO en WO hoog. Uiteraard wil je graag voorkomen dat ook jij in je eerste jaar tot de conclusie komt dat je liever wat anders zou willen doen. StudieKeuzeAdvies helpt je daarom om optimaal te kiezen. Voor ons maakt het niet uit welke studie het uiteindelijk wordt, het belangrijkste is dat het eindresultaat bij je past. Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken, of wil je gewoon eens een gesprek met een deskundige op dit gebied, dan is een traject bij StudieKeuzeAdvies in Breda misschien wel iets voor jou.

Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten die focussen op oriëntatie, wie je bent en wat je kan, de toekomst en de uiteindelijke studiekeuze. Ook onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Onze studiekeuzecoaches zijn jong genoeg om feeling te hebben met het studentenleven, maar ervaren genoeg om jou professioneel te kunnen begeleiden.  Samen met jouw enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach kom je vanuit een brede oriëntatie tot een gedegen studiekeuze waar jij met zekerheid aan kunt beginnen!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ EERSTE STUDIEKEUZE

Verkeerde studiekeuze

Je bent gestopt met je studie, of je overweegt heel sterk om dat te gaan doen. Geen wonder dat je op zoek bent naar de juiste tips om een goede vervolgkeuze te maken. Ons advies: pak het serieus aan! Je hebt zelf gemerkt dat de eerste verwachtingen van een bepaalde studie niet altijd overeenkomen met de werkelijkheid. Een traject om een andere studie te kiezen vraagt tijd en aandacht. Een verkeerde studie gekozen? Een kleine hobbel op weg naar je uiteindelijke diploma, maar ook niet meer dan dat. StudieKeuzeAdvies is actief in Breda om samen met jou de oplossing te vinden. De kans is groot dat je momenteel studeert aan Avans Hogeschool in Breda. Mogelijk komen we gezamenlijk tot een keuze voor een opleiding aan deze onderwijsinstelling, maar natuurlijk kijken we veel breder. Misschien ligt jou studie vervolg wel in Amsterdam, Rotterdam of Nijmegen. Dat zoeken we samen uit.

Samen met een persoonlijke studiekeuzecoach ga jij aan de slag om er achter te komen welke studie aansluit op jouw persoonlijkheid, capaciteiten en wensen. Ook kijken we samen terug naar jouw eerdere verkeerde studiekeuze. Zo ben je er zeker van dat je deze keer wel de juiste studiekeuze maakt!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ VERKEERDE STUDIEKEUZE

Locatie

Ceresstraat 29, 4811 CA Breda

exit