Vragen of advies nodig? Bel ons op 088 - 3926353
Neem vrijblijvend contact op
Leeuwarden

StudieKeuzeAdvies Leeuwarden

Je weet nog niet wat je na je eindexamen moet gaan studeren, of je bent van plan om over te stappen naar een studie die beter bij je past dan je huidige studie. Waarschijnlijk is dat de reden dat je hebt gezocht naar StudieKeuzeAdvies in Leeuwarden.

We merken dat steeds meer mensen wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van de juiste keuze, en waarschijnlijk ben jij ook zo iemand. Op welk niveau jij ook wilt gaan studeren, voor onze benadering maakt dat niet uit. Wij kijken naar de persoon achter de studiekiezer en zullen je dan ook niet in een bepaalde richting pushen. Of je uiteindelijk rechten of toegepaste psychologie gaat studeren, het gaat er om dat de studie bij jou als persoon past. Ongeacht de richting, ongeacht het niveau.

StudieKeuzeAdvies houdt zich bezig met het begeleiden van jongeren (eindexamenleerlingen en studenten) die een studiekeuze vraagstuk hebben. In de meeste gevallen komt het er op neer dat de juiste studiekeuze moeilijk gemaakt kan worden. Dat is precies het punt waar wij op inspringen. In een eerste kennismakingsgesprek leer je ons kennen, en wij leren jou kennen. Dit kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend. Heb je het idee dat wij de juiste partij zijn om jou in je studiekeuze te begeleiden, dan plannen we graag een traject met je in. Wij maken geen gebruik van standaard testjes maar hebben onze eigen methode ontwikkeld en geloven in een persoonlijke benadering.

Eerste studiekeuze

Woon je in Leeuwarden (of daar in de buurt) en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Dan heb je vast al gemerkt dat er zoveel mogelijkheden zijn dat je je misschien afvraagt hoe je ooit de juiste studie moet kiezen. Het belang van een goede studiekeuze is niet te onderschatten. De overheid heeft de maatregelen met betrekking tot studeren behoorlijk aangescherpt. Hierdoor behoort de ‘eeuwige student’ tot het verleden en is het zaak om een weloverwogen keuze te maken. Het belangrijkste dat je je moet realiseren: het gaat om jou! Wat wil je? Welke opleiding past bij jou? Welke richting wil je uit? Heb je al een idee naar welke stad je wilt? Allemaal zaken die nu om aandacht vragen. Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken, of wil je gewoon eens een gesprek met een deskundige op dit gebied, dan is een traject bij StudieKeuzeAdvies in Leeuwarden misschien wel iets voor jou.

Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten die focussen op oriëntatie, wie je bent en wat je kan, de toekomst en de uiteindelijke studiekeuze. Ook onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach kom je vanuit een brede oriëntatie tot een gedegen studiekeuze waar jij met zekerheid aan kunt beginnen!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ EERSTE STUDIEKEUZE

Verkeerde studiekeuze

Er wordt wel eens gezegd dat je studententijd de mooiste tijd van je leven is. Daar zit best iets in, maar wanneer je het idee hebt dat je bij je huidige studie niet op je plek zit, of je bent zelfs gestopt met je studie is de lol er wel even van af. Ben je student in Leeuwarden dan studeer (of studeerde) je waarschijnlijk aan de NHL Hogeschool of aan de Stenden Hogeschool. Maar wat te doen als je om de één of andere reden bent gestopt met je studie? Misschien heb je de neiging om de handdoek in de ring te gooien. Ergens is dat logisch, je begon vol enthousiasme aan je opleiding, maar het is niet geworden wat je er van dacht. Vervelend, maar niet rampzalig. Jaarlijks switchen duizenden studenten van studie en met een beetje hulp van professionals is de kans groot dat je alsnog op de studie terecht komt die perfect bij je past.

Waarschijnlijk heb je al met wat mensen gesproken over het feit dat je van studie gaat wisselen. Je hebt vast al wat goede tips gekregen over de opties die je nu hebt. Toch heb je misschien wat last van stress. Het gegeven dat je een vorige studie gevolgd hebt in Leeuwarden betekent waarschijnlijk dat je een traject bij ons volgt in deze stad. Het hoeft echter totaal niet te betekenen dat je volgende studie hier ook plaats gaat vinden, maar dat kan natuurlijk wel. Volg je bij ons een traject om opnieuw een studie te kiezen dan houden we alle opties open: van Amsterdam tot Groningen, tot Maastricht. Hierbij kijken we naar jouw wensen en capaciteiten. Het gaat ons om de perfecte match tussen jou en je nieuwe studie.

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ VERKEERDE STUDIEKEUZE

Locatie

Polluxweg 20, 8938 AZ Leeuwarden

exit