Neem vrijblijvend contact op
Onze methode

Onze methode

Een studiekeuze is een erg belangrijke beslissing. Daarom nemen wij ons werk ontzettend serieus. Om garantie op kwaliteit en doelgerichte trajecten te garanderen werken we samen met diverse experts; decanen, coaches, trajectontwikkelaars, universiteiten en middelbare scholen. Door deze samenwerking hebben wij onze eigen methode kunnen ontwikkelen met erkende testen, coachingsmethoden en originele oefeningen. Wij zijn continu bezig met het monitoren en verbeteren van onze trajecten en de geboden coaching & begeleiding. Doordat wij een landelijke aanbieder zijn is het voor ons mogelijk om intensief aan productontwikkeling te doen. Zo kunnen wij kwalitatieve, doelgerichte trajecten garanderen. Aan het einde van het traject heb je een weloverwogen studiekeuze gemaakt voor een opleiding die écht bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Om meer inzicht in jezelf en passende opleidingen te krijgen, vinden wij het belangrijk dat je persoonlijk wordt begeleid. Je gaat dan ook samen met een professionele studiekeuzecoach het traject in. Hun ervaring in zowel het studerende als het werkende leven helpt jou om beter zicht op jezelf en jouw mogelijkheden te krijgen. Met jouw coach heb je vier bijeenkomsten en je gaat met gezamenlijke en individuele opdrachten aan de slag, zowel gedurende de bijeenkomsten als thuis.

Toekomstoriëntatie

Wij zijn van mening dat het vinden van een passende studie de eerste stap is richting een passende baan. Wij richten ons dan ook niet alleen op een inhoudelijke passende studie, maar kijken al een stap met je verder: passende werkomgevingen, branches en banen waar je later in terecht wilt komen.

Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek

TalentFocus Testen

StudieKeuzeAdvies maakt gebruik van de Persoonlijkheidstest en de Studie Interesse Test van TalentFocus.

De Persoonlijkheidstest

De unieke persoonlijkheidstest is speciaal ontwikkeld voor jongeren die een MBO-, HBO- of WO-studie willen kiezen en is wetenschappelijk verantwoord, gebaseerd op de Big-Five theorie.

De Studie Interesse Test

De Studie Interesse Test meet daadwerkelijk de interesse in studie-inhoud. In deze test is informatie verwerkt over de studie-inhoud van meer dan 400 HBO & WO studies en 200 MBO-4 studies. De test is adaptief en past zich aan de antwoorden van de leerling aan.

Keuzegids

Wanneer je een traject bij ons start, ontvang je nu ook de Keuzegids met een online licentie. De Keuzegids is de enige echt onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. Zij maken gidsen voor alle vier de Nederlandse onderwijsniveaus: mbo, hbo, bachelors en masters. De Keuzegids is op het gebied van studiekeuze een gezaghebbende naam. Iedereen die een vervolgopleiding kiest, of helpt bij die keuze, vindt in de Keuzegids een deskundige en prettige hulp. Met de online licentie is het mogelijk om alle onafhankelijke opleidingsinformatie online te bekijken.

exit