Neem vrijblijvend contact op
Leiden

StudieKeuzeAdvies Leiden

Je weet nog niet wat je na je eindexamen moet gaan studeren, of je bent van plan om over te stappen naar een studie die beter bij je past dan je huidige studie. Waarschijnlijk is dat de reden dat je hebt gezocht naar StudieKeuzeAdvies in Leiden.

We merken dat steeds meer mensen wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van de juiste keuze, en waarschijnlijk ben jij ook zo iemand. Op welk niveau jij ook wilt gaan studeren, voor onze benadering maakt dat niet uit. Wij kijken naar de persoon achter de studiekiezer en zullen je dan ook niet in een bepaalde richting pushen. Of je uiteindelijk rechten of toegepaste psychologie gaat studeren, het gaat er om dat de studie bij jou als persoon past. Ongeacht de richting, ongeacht het niveau.

StudieKeuzeAdvies houdt zich bezig met het begeleiden van jongeren (eindexamenleerlingen en studenten) die een studiekeuze vraagstuk hebben. In de meeste gevallen komt het er op neer dat de juiste studiekeuze moeilijk gemaakt kan worden. Dat is precies het punt waar wij op inspringen. In een eerste kennismakingsgesprek leer je ons kennen, en wij leren jou kennen. Dit kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend. Heb je het idee dat wij de juiste partij zijn om jou in je studiekeuze te begeleiden, dan plannen we graag een traject met je in. Wij maken geen gebruik van standaard testjes maar hebben onze eigen methode ontwikkeld en geloven in een persoonlijke benadering.

Rowan

Studiekeuzecoach Leiden

Eerste studiekeuze

Woon je in Leiden (of daar in de buurt) en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Dan heb je vast al gemerkt dat er zoveel mogelijkheden zijn dat je je misschien afvraagt hoe je ooit de juiste studie moet kiezen. Het belang van een goede studiekeuze is niet te onderschatten. De overheid heeft de maatregelen met betrekking tot studeren behoorlijk aangescherpt. Hierdoor behoort de ‘eeuwige student’ tot het verleden en is het zaak om een weloverwogen keuze te maken. Het belangrijkste dat je je moet realiseren: het gaat om jou! Wat wil je? Welke opleiding past bij jou? Welke richting wil je uit? Heb je al een idee naar welke stad je wilt? Allemaal zaken die nu om aandacht vragen. Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken, of wil je gewoon eens een gesprek met een deskundige op dit gebied, dan is een traject bij StudieKeuzeAdvies in Leiden misschien wel iets voor jou.

Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten die focussen op oriëntatie, wie je bent en wat je kan, de toekomst en de uiteindelijke studiekeuze. Ook onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach kom je vanuit een brede oriëntatie tot een gedegen studiekeuze waar jij met zekerheid aan kunt beginnen!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ EERSTE STUDIEKEUZE

Verkeerde studiekeuze

Je bent student, je studentenleven is leuk, maar je studie is een heel stuk minder passend dan je van tevoren had gedacht. Komt dit je bekend voor? Je bent lang niet de enige. Elk jaar weer zijn er veel studenten die gemotiveerd aan een studie beginnen, maar gaandeweg toch teleurgesteld raken. De studie is te moeilijk. Of het vakgebied blijkt gewoon totaal niet bij je te passen. Dan zit je in een lastig parket. Want wat nu te doen? Stoppen? Of toch doorgaan? Het is een lastige keuze.

Ben jij een student die in Leiden woont of studeert aan de Universiteit Leiden of de Hogeschool Leiden? En herken jij je in de situatie die we hierboven hebben beschreven? Het is dan helemaal geen gek idee om eens contact op te nemen met StudieKeuzeAdvies in Leiden (we zitten overigens op meerdere plaatsen in Nederland). Wanneer je bij zoiets belangrijks als een nieuwe studiekeuze de hulp van een professional kunt gebruiken staan onze studiekeuzecoaches voor je klaar. Ze zadelen je niet op met computertestjes die je zelf ook wel op internet kunt opzoeken. Ze gaan echt met jou in gesprek.

In een traject van vier bijeenkomsten die jij met je coach hebt wordt er op basis van je interesses, capaciteiten en je toekomstverwachtingen toegewerkt naar een concrete studiekeuze. Een studiekeuze die echt bij jou past. Dit traject is speciaal ontwikkeld voor studenten die al enige ervaring hebben met een studie op een Hogeschool of een Universiteit. Voor jou dus! Wij hoeven je niet meer uit te leggen wat blackboard is. Jij kent het verschil tussen een werkgroep en een hoorcollege. Bovendien weet jij wat je van tentamens op hbo- of universitair niveau kan verwachten. Allerlei zaken waar je in je zoektocht naar een nieuwe studie je voordeel mee kunt doen.

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ VERKEERDE STUDIEKEUZE

Locatie

 Schipholweg 66, 2316 XE Leiden

exit