Neem vrijblijvend contact op
Zwolle

StudieKeuzeAdvies Zwolle

Je weet nog niet wat je na je eindexamen moet gaan studeren, of je bent van plan om over te stappen naar een studie die beter bij je past dan je huidige studie. Waarschijnlijk is dat de reden dat je hebt gezocht naar StudieKeuzeAdvies in Zwolle.

We merken dat steeds meer mensen wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van de juiste keuze, en waarschijnlijk ben jij ook zo iemand. Op welk niveau jij ook wilt gaan studeren, voor onze benadering maakt dat niet uit. Wij kijken naar de persoon achter de studiekiezer en zullen je dan ook niet in een bepaalde richting pushen. Of je uiteindelijk rechten of toegepaste psychologie gaat studeren, het gaat er om dat de studie bij jou als persoon past. Ongeacht de richting, ongeacht het niveau.

StudieKeuzeAdvies houdt zich bezig met het begeleiden van jongeren (eindexamenleerlingen en studenten) die een studiekeuze vraagstuk hebben. In de meeste gevallen komt het er op neer dat de juiste studiekeuze moeilijk gemaakt kan worden. Dat is precies het punt waar wij op inspringen. In een eerste kennismakingsgesprek leer je ons kennen, en wij leren jou kennen. Dit kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend. Heb je het idee dat wij de juiste partij zijn om jou in je studiekeuze te begeleiden, dan plannen we graag een traject met je in. Wij maken geen gebruik van standaard testjes maar hebben onze eigen methode ontwikkeld en geloven in een persoonlijke benadering.

Froukje

Studiecoach Zwolle

Eerste studiekeuze

Woon je in Zwolle (of daar in de buurt) en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Dan heb je vast al gemerkt dat er zoveel mogelijkheden zijn dat je je misschien afvraagt hoe je ooit de juiste studie moet kiezen. Het belang van een goede studiekeuze is niet te onderschatten. De overheid heeft de maatregelen met betrekking tot studeren behoorlijk aangescherpt. Hierdoor behoort de ‘eeuwige student’ tot het verleden en is het zaak om een weloverwogen keuze te maken. Het belangrijkste dat je je moet realiseren: het gaat om jou! Wat wil je? Welke opleiding past bij jou? Welke richting wil je uit? Heb je al een idee naar welke stad je wilt? Allemaal zaken die nu om aandacht vragen. Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken, of wil je gewoon eens een gesprek met een deskundige op dit gebied, dan is een traject bij StudieKeuzeAdvies in Zwolle misschien wel iets voor jou.

Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten die focussen op oriëntatie, wie je bent en wat je kan, de toekomst en de uiteindelijke studiekeuze. Ook onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach kom je vanuit een brede oriëntatie tot een gedegen studiekeuze waar jij met zekerheid aan kunt beginnen!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ EERSTE STUDIEKEUZE

Verkeerde studiekeuze

Studeren in Zwolle leek voor jou waarschijnlijk de perfecte manier om aan een goed cv te werken, of gewoon dé plek om een studie te volgen die je leuk vond. Voor veel studenten geldt dat nog steeds, maar niet langer voor jou: je bent namelijk gestopt met je studie of twijfelt nog om te stoppen. Een ding is wel duidelijk: met die intentie ben je niet van start gegaan. Moeten stoppen met je studie is zelden leuk, het is niet goed voor je zelfvertrouwen en dankzij het huidige leenstelsel is het ook iets dat nogal prijzige consequenties heeft. Het positieve nieuws is dat stoppen met je studie zeker niet betekent dat je alle kansen op een carrière uit je hoofd mag zetten. Het is belangrijk dat je nu de juiste studiekeuze maakt. Het klinkt nogal gemakkelijk wanneer iemand tegen je zegt dat je dit keer “gewoon” wel de juiste studiekeuze moet maken. Dat weet je zelf namelijk ook wel, maar tegelijkertijd weet je hoe lastig dit kan zijn. Dat weten onze studiekeuzecoaches ook, maar ze weten nog wel beter hoe je een student kan begeleiden in zijn zoektocht naar de juiste studie. De vraag is alleen nog maar welke studie bij jou past. Om dat goed uit te vinden nemen we de tijd die nodig is om deze vraag te beantwoorden.

Het resultaat is dat meer dan 95 procent van onze klanten op een studie terechtkomt die bij hem of haar past. Ook wanneer je nog niet zeker weet of je met je huidige studie gaat stoppen kan het heel nuttig zijn om contact op te nemen met StudieKeuzeAdvies in Zwolle. Je loopt namelijk al wel rond met de vraag of deze studie wel de juiste is. In een kennismakingsgesprek met onze studiekeuzecoach in Zwolle kan je deze twijfels bespreken met een professional die je waardevolle adviezen geeft waardoor het eenvoudiger wordt om de knoop door te hakken. Zo kun jij straks vol vertrouwen beginnen aan een studie die wél bij jou past!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ VERKEERDE STUDIEKEUZE

Locatie

Burgemeester Drijbersingel 25, 8021 DA Zwolle

exit