Neem vrijblijvend contact op
Wassenaar

StudieKeuzeAdvies Wassenaar

Je weet nog niet wat je na je eindexamen moet gaan studeren, of je bent van plan om over te stappen naar een studie die beter bij je past dan je huidige studie. Waarschijnlijk is dat de reden dat je hebt gezocht naar StudieKeuzeAdvies in Wassenaar.

We merken dat steeds meer mensen wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van de juiste keuze, en waarschijnlijk ben jij ook zo iemand. Op welk niveau jij ook wilt gaan studeren, voor onze benadering maakt dat niet uit. Wij kijken naar de persoon achter de studiekiezer en zullen je dan ook niet in een bepaalde richting pushen. Of je uiteindelijk rechten of toegepaste psychologie gaat studeren, het gaat er om dat de studie bij jou als persoon past. Ongeacht de richting, ongeacht het niveau.

StudieKeuzeAdvies houdt zich bezig met het begeleiden van jongeren (eindexamenleerlingen en studenten) die een studiekeuze vraagstuk hebben. In de meeste gevallen komt het er op neer dat de juiste studiekeuze moeilijk gemaakt kan worden. Dat is precies het punt waar wij op inspringen. In een eerste kennismakingsgesprek leer je ons kennen, en wij leren jou kennen. Dit kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend. Heb je het idee dat wij de juiste partij zijn om jou in je studiekeuze te begeleiden, dan plannen we graag een traject met je in. Wij maken geen gebruik van standaard testjes maar hebben onze eigen methode ontwikkeld en geloven in een persoonlijke benadering.

Rowan

Studiekeuzecoach Wassenaar

Eerste studiekeuze

Woon je in Wassenaar (of daar in de buurt) en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Dan heb je vast al gemerkt dat er zoveel mogelijkheden zijn dat je je misschien afvraagt hoe je ooit de juiste studie moet kiezen. Het belang van een goede studiekeuze is niet te onderschatten. De overheid heeft de maatregelen met betrekking tot studeren behoorlijk aangescherpt. Hierdoor behoort de ‘eeuwige student’ tot het verleden en is het zaak om een weloverwogen keuze te maken. Het belangrijkste dat je je moet realiseren: het gaat om jou! Wat wil je? Welke opleiding past bij jou? Welke richting wil je uit? Heb je al een idee naar welke stad je wilt? Allemaal zaken die nu om aandacht vragen. Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken, of wil je gewoon eens een gesprek met een deskundige op dit gebied, dan is een traject bij StudieKeuzeAdvies in Wassenaar misschien wel iets voor jou.

Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten die focussen op oriëntatie, wie je bent en wat je kan, de toekomst en de uiteindelijke studiekeuze. Ook onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach kom je vanuit een brede oriëntatie tot een gedegen studiekeuze waar jij met zekerheid aan kunt beginnen!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ EERSTE STUDIEKEUZE

Verkeerde studiekeuze

Toen je begon met studeren had je waarschijnlijk een aantal ambities die je in je studententijd wilde realiseren. Een daarvan was het afronden van je studie. Het feit dat je bij ons op de website terecht bent gekomen geeft echter al aan dat er wat dat betreft een aantal zaken net iets anders zijn gelopen dan gepland. Je bent gestopt met je studie of je overweegt sterk om dat te gaan doen. Geen wonder dat je op zoek bent naar de juiste tips om een goede vervolgkeuze te maken. Ons advies: pak het serieus aan! Je hebt zelf gemerkt dat de eerste verwachtingen van een bepaalde studie niet altijd overeenkomen met de werkelijkheid. Een traject om een andere studie te kiezen vraagt tijd en aandacht.

StudieKeuzeAdvies is actief in Wassenaar om samen met jou de oplossing te vinden. De kans is groot dat je momenteel studeert in Den Haag, Leiden of Rotterdam. Mogelijk komen we gezamenlijk tot een keuze voor een opleiding in één van deze steden, maar natuurlijk kijken we veel breder. Misschien ligt jouw vervolgstudie wel in Amsterdam, Groningen of Nijmegen. Dat zoeken we samen uit. Onze keuzecoaches zijn jong genoeg om feeling te hebben met het studentenleven, maar ervaren genoeg om jou professioneel te kunnen begeleiden.

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ VERKEERDE STUDIEKEUZE

Locatie

Langstraat 11, 2242 KJ Wassenaar

 

exit