Neem vrijblijvend contact op
Almere

StudieKeuzeAdvies Almere

Je weet nog niet wat je na je eindexamen moet gaan studeren, of je bent van plan om over te stappen naar een studie die beter bij je past dan je huidige studie. Waarschijnlijk is dat de reden dat je hebt gezocht naar StudieKeuzeAdvies in Almere.

We merken dat steeds meer mensen wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van de juiste keuze, en waarschijnlijk ben jij ook zo iemand. Op welk niveau jij ook wilt gaan studeren, voor onze benadering maakt dat niet uit. Wij kijken naar de persoon achter de studiekiezer en zullen je dan ook niet in een bepaalde richting pushen. Of je uiteindelijk rechten of toegepaste psychologie gaat studeren, het gaat er om dat de studie bij jou als persoon past. Ongeacht de richting, ongeacht het niveau.

StudieKeuzeAdvies houdt zich bezig met het begeleiden van jongeren (eindexamenleerlingen en studenten) die een studiekeuze vraagstuk hebben. In de meeste gevallen komt het er op neer dat de juiste studiekeuze moeilijk gemaakt kan worden. Dat is precies het punt waar wij op inspringen. In een eerste kennismakingsgesprek leer je ons kennen, en wij leren jou kennen. Dit kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend. Heb je het idee dat wij de juiste partij zijn om jou in je studiekeuze te begeleiden, dan plannen we graag een traject met je in. Wij maken geen gebruik van standaard testjes maar hebben onze eigen methode ontwikkeld en geloven in een persoonlijke benadering.

Gabriëlle

Studiekeuzecoach Almere

Eerste studiekeuze

Woon je in Almere (of daar in de buurt) en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Dan heb je vast al gemerkt dat er zoveel mogelijkheden zijn dat je je misschien afvraagt hoe je ooit de juiste studie moet kiezen. Omdat jij niet de enige bent die dit lastig vindt is StudieKeuzeAdvies opgericht. StudieKeuzeAdvies richt zich op mensen zoals jij, scholieren die binnenkort gaan studeren. Omdat veel studenten niet direct de juiste studiekeuze maken is de uitval in het MBO, HBO en WO hoog. Uiteraard wil je graag voorkomen dat ook jij in je eerste jaar tot de conclusie komt dat je liever wat anders zou willen doen.

StudieKeuzeAdvies helpt je daarom om optimaal te kiezen. Voor ons maakt het niet uit welke studie het uiteindelijk wordt, het belangrijkste is dat het eindresultaat bij je past. Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken, of wil je gewoon eens een gesprek met een deskundige op dit gebied, dan is een traject bij StudieKeuzeAdvies in Arnhem misschien wel iets voor jou. Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten die focussen op oriëntatie, wie je bent en wat je kan, de toekomst en de uiteindelijke studiekeuze. Ook onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach kom je vanuit een brede oriëntatie tot een gedegen studiekeuze waar jij met zekerheid aan kunt beginnen!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ EERSTE STUDIEKEUZE

Verkeerde studiekeuze

Zowel op universiteiten als op hogescholen is het aantal studies waar je uit kunt kiezen enorm. Heb je direct de juiste keuze gemaakt? Dat is mooi, maar niet vanzelfsprekend. Hoor jij bij de groep die niet direct de juiste keuze heeft gemaakt? Wat doe je daar dan aan? Gewoon stug volhouden, of een andere studie overwegen? Misschien ben je zelfs al wel gestopt met je studie.

Hoewel we bij StudieKeuzeAdvies veel trajecten draaien die gericht zijn op jongeren die regelrecht van de middelbare school afkomen is op dit moment circa de helft van de mensen die bij ons aanklopt een zogenaamde studiestopper. Iemand die al eerder is begonnen aan een opleiding op hbo- of wo-niveau dus. We kunnen dus wel stellen dat we met de groep waar jij ook bij hoort, de studiestoppers, inmiddels ruime ervaring hebben opgedaan. We maken gebruik van de kennis die jij zelf al hebt opgedaan over het reilen en zeilen op een instelling voor hoger of wetenschappelijk onderwijs, en passen het traject daar op aan. Uiteraard kijken we naar jou als persoon, en naar de wensen en verwachtingen die je zelf hebt. Het uiteindelijke resultaat is een concrete studie waar je studiekeuzecoach en jijzelf een goede toekomst in zien!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ VERKEERDE STUDIEKEUZE

Locatie

Brouwerstraat 6, 1315 BP Almere

 

exit