Neem vrijblijvend contact op
Almere

StudieKeuzeAdvies Almere

Je weet nog niet wat je na je eindexamen moet gaan studeren, of je bent van plan om over te stappen naar een studie die beter bij je past dan je huidige studie. Waarschijnlijk is dat de reden dat je hebt gezocht naar StudieKeuzeAdvies in Almere. We merken dat steeds meer mensen wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van de juiste keuze, en waarschijnlijk ben jij ook zo iemand. Op welk niveau jij ook wilt gaan studeren, voor onze benadering maakt dat niet uit. Wij kijken naar de persoon achter de studiekiezer en zullen je dan ook niet in een bepaalde richting pushen. Of je uiteindelijk rechten of toegepaste psychologie gaat studeren, het gaat er om dat de studie bij jou als persoon past. Ongeacht de richting, ongeacht het niveau. StudieKeuzeAdvies houdt zich bezig met het begeleiden van jongeren (eindexamenleerlingen en studenten) die een studiekeuze vraagstuk hebben. In de meeste gevallen komt het er op neer dat de juiste studiekeuze moeilijk gemaakt kan worden. Dat is precies het punt waar wij op inspringen. In een eerste kennismakingsgesprek leer je ons kennen, en wij leren jou kennen. Dit kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend. Heb je het idee dat wij de juiste partij zijn om jou in je studiekeuze te begeleiden, dan plannen we graag een traject met je in. Wij maken geen gebruik van standaard testjes maar hebben onze eigen methode ontwikkeld en geloven in een persoonlijke benadering.

Sem

Studiekeuzecoach Almere

Eerste studiekeuze

Woon je in omgeving Almere en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Dan heb je vast al gemerkt dat er heel veel mogelijkheden zijn als het aankomt op het maken van een studiekeuze. Omdat veel studenten niet direct de juiste studie kiezen is de uitval in het MBO, HBO en WO hoog. Bij StudieKeuzeAdvies willen wij dit graag voorkomen en helpen onze studiekeuzecoaches jou bij het kiezen van een vervolgopleiding. Voor ons maakt het niet uit welke studie het uiteindelijk wordt, het belangrijkste is dat het eindresultaat bij je past. Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken, of wil je gewoon eens een gesprek met een deskundige op dit gebied, dan is een traject bij StudieKeuzeAdvies in Almere misschien wel iets voor jou. Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten die focussen op oriëntatie, wie je bent en wat je kan, de toekomst en de uiteindelijke studiekeuze. Ook onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach kom je vanuit een brede oriëntatie tot een gedegen studiekeuze waar jij met zekerheid aan kunt beginnen!

LEes hier meer over het traject bij eerste studiekeuze

Verkeerde studiekeuze

Een nieuwe studie kiezen, dat doe je meestal niet uit luxe. Om de één of andere reden was de studie waar je mee bent gestopt niet de juiste studie voor jou. Misschien was de studie te lastig en haalde je niet genoeg studiepunten, misschien sloot de studie totaal niet aan bij je verwachtingen en interesses. Hoe dan ook, je begon aan je studie met het idee om af te studeren, en dat is niet gelukt. Wat nu?

Het vinden van het antwoord op de vraag “wat nu?” wanneer je bent gestopt met de studie die je vol goede moed was begonnen is vaak lastig. Veel studenten die gestopt zijn met een studie zijn bang dat ze bij een tweede – of soms zelfs een derde of vierde – keer kiezen weer de verkeerde studiekeuze maken. Een begrijpelijke angst, maar met de begeleiding die StudieKeuzeAdvies jou biedt niet terecht. We zijn onder meer actief in Almere, dus woon jij in deze stad of in de omgeving van Almere dan kan je vlak bij huis begeleid worden. Bij StudieKeuzeAdvies zijn we gewend om studenten bij wie de eerste studiekeuze niet de juiste bleek te begeleiden. We kijken samen of een studie in Amsterdam (geografisch dicht bij Almere) voor de hand ligt, maar het kan ook best dat de studie die bij jou past in Maastricht, Groningen of Enschede wordt aangeboden. Samen met een persoonlijke studiekeuzecoach ga jij aan de slag om er achter te komen welke studie aansluit op jouw persoonlijkheid, capaciteiten en wensen. Ook kijken we samen terug naar jouw eerdere verkeerde studiekeuze. Zo ben je er zeker van dat je deze keer wel de juiste studiekeuze maakt!

Lees hier meer over het traject bij verkeerde studiekeuze

Locatie

P.J. Oudweg 4, 1314 CH Almere

exit