Neem vrijblijvend contact op
Utrecht

StudieKeuzeAdvies Utrecht

Je weet nog niet wat je na je eindexamen moet gaan studeren, of je bent van plan om over te stappen naar een studie die beter bij je past dan je huidige studie. Waarschijnlijk is dat de reden dat je hebt gezocht naar StudieKeuzeAdvies in Utrecht.

We merken dat steeds meer mensen wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van de juiste keuze, en waarschijnlijk ben jij ook zo iemand. Op welk niveau jij ook wilt gaan studeren, voor onze benadering maakt dat niet uit. Wij kijken naar de persoon achter de studiekiezer en zullen je dan ook niet in een bepaalde richting pushen. Of je uiteindelijk rechten of toegepaste psychologie gaat studeren, het gaat er om dat de studie bij jou als persoon past. Ongeacht de richting, ongeacht het niveau.

StudieKeuzeAdvies houdt zich bezig met het begeleiden van jongeren (eindexamenleerlingen en studenten) die een studiekeuze vraagstuk hebben. In de meeste gevallen komt het er op neer dat de juiste studiekeuze moeilijk gemaakt kan worden. Dat is precies het punt waar wij op inspringen. In een eerste kennismakingsgesprek leer je ons kennen, en wij leren jou kennen. Dit kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend. Heb je het idee dat wij de juiste partij zijn om jou in je studiekeuze te begeleiden, dan plannen we graag een traject met je in. Wij maken geen gebruik van standaard testjes maar hebben onze eigen methode ontwikkeld en geloven in een persoonlijke benadering.

Barbara

Studiekeuzecoach Utrecht

Eerste studiekeuze

Woon je in Utrecht (of daar in de buurt) en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Dan heb je vast al gemerkt dat er zoveel mogelijkheden zijn dat je je misschien afvraagt hoe je ooit de juiste studie moet kiezen. Het belang van een goede studiekeuze is niet te onderschatten. De overheid heeft de maatregelen met betrekking tot studeren behoorlijk aangescherpt. Hierdoor behoort de ‘eeuwige student’ tot het verleden en is het zaak om een weloverwogen keuze te maken. Het belangrijkste dat je je moet realiseren: het gaat om jou! Wat wil je? Welke opleiding past bij jou? Welke richting wil je uit? Heb je al een idee naar welke stad je wilt? Allemaal zaken die nu om aandacht vragen. Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken, of wil je gewoon eens een gesprek met een deskundige op dit gebied, dan is een traject bij StudieKeuzeAdvies in Utrecht misschien wel iets voor jou.

Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten die focussen op oriëntatie, wie je bent en wat je kan, de toekomst en de uiteindelijke studiekeuze. Ook onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach kom je vanuit een brede oriëntatie tot een gedegen studiekeuze waar jij met zekerheid aan kunt beginnen!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ EERSTE STUDIEKEUZE

Verkeerde studiekeuze

In Utrecht kan je voor wat betreft het kiezen van een studie allerlei kanten uit. Van Universiteit Utrecht tot Hogeschool voor de Kunsten en van Hogeschool Tio tot de Marnix Academie. De kans is groot dat in Utrecht de studie te vinden is die bij jou past. Dat is de positieve kant van het verhaal, het kan namelijk ook heel anders. Namelijk dat je wel in Utrecht terecht bent gekomen maar niet bij de studie die bij je past. Wat doe je in zo’n geval? In feite is het even duidelijk als lastig: wanneer je bezig bent met een studie die niet bij je past heeft het geen zin om door te modderen. Misschien heb je dat zelf ook geconcludeerd en ben je zelfs al gestopt met je studie.

Ben je gestopt, of ga je stoppen, dan weet je in elk geval wat je te doen staat: opnieuw een studie kiezen. Dat kan lastig, en zelfs een beetje eng zijn, dus is het in elk geval noodzakelijk om de kans op succes zo groot mogelijk te maken. Ben jij een student die van studie wil of moet switchen, dan is StudieKeuzeAdvies een partij die je in dit proces kan begeleiden. Op basis van je eerdere ervaringen, je persoonlijkheid en de verwachtingen en wensen die voor jou van belang zijn komt de studiekeuzecoach met jou tot een concreet antwoord op de vraag “welke studie past bij mij?” Daarbij sluiten we niet op voorhand mogelijkheden uit, maar starten we juist met een open vizier. Het doel is simpel: we willen jou binnenkrijgen bij een studie die goed aanvoelt en die je af kunt ronden. StudieKeuzeAdvies is uiteraard onafhankelijk, dus het is niet zo dat wij voorkeur hebben voor een bepaalde uitkomst. In een traject van vier bijeenkomsten die jij met je coach hebt wordt er toegewerkt naar een concrete studiekeuze. Een studiekeuze die echt bij jou past. Met als uitgangspunt dat je deze keer wel de juiste studie weet te vinden.

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ VERKEERDE STUDIEKEUZE

Locatie

Maliebaan 87, 3581 SP Utrecht

e>

 

exit