Neem vrijblijvend contact op
Studiekeuzecoaches

Leer onze studiekeuzecoaches kennen!

Onze studiekeuzecoaches hebben zowel ervaring met het studerende als met het werkende leven. Daarnaast hebben zij aantoonbare ervaring met het coachen van onze doelgroep. Zij kunnen zich daarom goed inleven in de belevingswereld van de studiekiezer en dringen snel door tot de kern.

We zijn trots te kunnen melden dat onze studiekeuzecoaches gemiddeld beoordeeld worden met een 8,8!

Onze Studiekeuzecoaches

Gabriëlle

Studiekeuzecoach Almere

Hoi studiekiezer! Ik ben Gabriëlle, jouw studiekeuzecoach in Almere en omgeving. Mijn allereerste studiekeuze kan ik me nog goed herinneren. Dat was Taalwetenschap in Amsterdam. Alles wat met taal te maken had vond ik interessant en Amsterdam vond ik geweldig. Maar tijdens de studie miste ik de koppeling met de praktijk. Ook had ik maar een paar uur per week college en dat gebrek aan regelmaat vond ik op dat moment in mijn leven best lastig. Zo merkte ik dat een studie kiezen meer inhoudt dan alleen iets interessant vinden. Ik stopte en maakte een nieuwe keuze, namelijk: Human Resource Management (toen heette dat Personeel & Arbeid). Die keuze paste wel als een jas! Inmiddels werk ik al een aantal jaren in het bedrijfsleven als HR Manager en inmiddels ook als (zelfstandig) loopbaancoach. Het maken van een studiekeuze is een belangrijk moment in je leven. Met de hoeveelheid keuzemogelijkheden wordt het er ook niet bepaald makkelijker op. Wat is het dan fijn als er iemand samen met jou onderzoekt wat jouw unieke talenten en interesses zijn en met een objectieve blik naar jouw situatie kijkt. Ik gun jou dat je straks vol zelfvertrouwen aan je nieuwe studie begint, maar nog belangrijker: dat je hebt geleerd hoe je dit soort belangrijke keuzes zelf kunt maken!

Mirjam

Studiekeuzecoach Amersfoort

Mijn naam is Mirjam Schmidt en ik zal jouw studiekeuzecoach zijn in Amersfoort. Ik ben erg benieuwd naar wie jij bent, waar je vandaan komt en hoe je in het leven staat. Zelf woon ik met mijn gezin in Loosdrecht. Ik ben best sportief en houd van veel sporten, bijvoorbeeld tennissen, suppen, zwemmen, duiken en skiën. Mijn carrière is heel divers geweest. Ik heb banen in het bedrijfsleven gehad en in de avonduren veel les gegeven. Toen ik wat later in het middelbaar onderwijs rolde, gaf ik niet alleen les maar maakte ik ook samen met leerlingen theatervoorstellingen. Ik ben nou alweer vele jaren coach van leerlingen en dat is precies waar ik energie van krijg: leerlingen coachen en helpen om hen de juiste studiekeuze te laten maken. Je maakt in je leven veel keuzes en er is niet één weg om je geluk te vinden. Maar geloof mij, een juiste studiekeuze is de basis van een mooie start van jouw carriére!

Janneke

Studiekeuzecoach Amsterdam & Amstelveen

Hoi! Ik ben Janneke, de studiekeuzecoach in Amsterdam & Amstelveen. Na het behalen van mijn master klinische psychologie heb ik een tijd als psycholoog gewerkt met jongeren en volwassenen met verscheidene (psychiatrische) problematiek. Later heb ik ook nog een coachopleiding gevolgd en ben ik gaan coachen. Mensen helpen is altijd mijn drijfveer geweest. Weet jij al wat jouw passie is? In mijn praktijk krijg ik veel te maken met loopbaanvragen van mensen die niet happy zijn met wat ze doen. Ik vraag me vaak af hoe het anders had kunnen lopen was er sprake geweest van begeleiding bij het maken van de soms moeilijke keuzes in opleiding en werk. Ik werk oplossingsgericht, maar in deze gevallen is het meer van een ‘genezende’ aard. Terwijl ik juist geloof in het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ en dat is nou precies wat ik als keuzecoach kan doen. De scholier of student, jij dus, bijtijds ondersteuning bieden in het maken van keuzes die voor de rest van zijn of haar leven bepalend en helpend kunnen zijn. Zo’n keuze maken is nogal wat. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen. Samen gaan we op onderzoek naar je interesses, talenten en drijfveren, zodat jij uiteindelijk een goede en weloverwogen studiekeuze kunt maken en een geweldige studietijd tegemoet kunt gaan!

Peggy

Studiekeuzecoach Arnhem en Nijmegen

Ha! Ik ben Peggy en jouw studiekeuzecoach in de omgeving van Nijmegen en Arnhem.

Wat tof dat je bezig bent om te ontdekken welke studie goed bij jou past. Ik weet hoe belangrijk het is om DE studie te kiezen. Nadat ik de Mavo had afgerond ben ik meteen doorgegaan naar de politie opleiding. Binnen de politie ben ik door gegroeid naar een rechercheur met verhoorspecialisme. Echter na ruim 24 jaar voelde ik dat ik verder wilde. Ik ben een HBO opleiding gaan volgen en dat voelde heel lastig om op mijn 42ste een studie te kiezen die het beste bij mij paste en waar ik blij van werd.
Mijn keuze viel op Toegepast Psychologie. Het gedrag van mensen is wat mij betreft super interessant. Nadat ik deze studie naast mijn baan als rechercheur had afgerond heb ik mijn eigen praktijk in Venray geopend als toegepast psycholoog. Omdat ik tijdens mijn opleiding als specialisatie loopbaanbegeleiding en coaching heb gedaan ben ik heel breed inzetbaar en dat is wat mij het meest gelukkig maakt.
Tijdens onze gesprekken zal het gaan over jouw zoektocht naar de juiste studie. Wij gaan op zoek naar jouw talenten en interesses om zo tot een studiekeuze te komen waar jij gelukkig van wordt!

Ik ben er klaar voor! Jij?

Liesbeth

Studiekeuzecoach Apeldoorn

Hallo, mijn naam is Liesbeth Brocken- Karmiggelt en ik ben studieadviescoach in Apeldoorn. Of je nu op het punt staat om een studie te kiezen of overweegt over te stappen en wat hulp nodig hebt, ik help je graag op weg.

Als moeder van twee tienerdochters en vanuit persoonlijke ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn om een studie te kiezen die bij jou past. Met zoveel opties is het moeilijk te bepalen welke studie aansluit bij jouw interesses, talenten en toekomstperspectieven.

Dankzij mijn carrière bij verschillende bedrijven en in diverse functies heb ik veel inzicht gekregen in wie ik ben, wat ik kan en vooral wat ik wil doen. Na het volgen van een Levenscoachopleiding vond ik mijn missie:  Mensen op weg helpen. Of het nu gaat om het kiezen van een studie of andere persoonlijke keuzes, ik sta klaar om je te ondersteunen.

Samen werken we aan het ontdekken van jouw persoonlijke kwaliteiten, interesses en welke studies jou aanspreken. Met persoonlijke begeleiding en een gestructureerde aanpak help ik jou een weloverwogen beslissing te nemen in het maken van een studiekeuze.

Patricia

Studiekeuzecoach Haarlem

Mijn naam is Patricia, en ik ben studiekeuzecoach voor Haarlem, Bergen op Zoom en Zeeland. Mijn achtergrond ligt in de commercie en het HR werkveld. Ik ben geïnteresseerd in waarom mensen doen wat ze doen en hoe ze kijken naar zowel hun persoonlijke als werk gerelateerde ontwikkeling. Vanuit dit perspectief heb ik ervoor gekozen om organisatiepsychologie te gaan studeren, een coachopleiding te volgen en mij te certificeren als Talent Motivation Professional. Na jarenlange werkervaring in diverse sectoren als HR Business Partner/HR Project Manager ben ik in 2016 begonnen met mijn eigen bedrijf Pure Work Pleasure. Ik houd mij bezig met het begeleiden van mensen en organisaties bij ontwikkeling. Ik vind het fijn om vanuit deze rol mijn kennis en ervaring te delen. Ik krijg er energie van en het geeft mij voldoening om op deze manier een bijdrage te leveren. Je talenten en drijfveren ontdekken en mogen inzetten, plezier ervaren tijdens je studie en werk, energie krijgen en blij worden van wat je doet staat bij mij op de eerste plaats. Dit is de reden, dat ik graag studenten wil begeleiden om een goede studiekeuze te maken. Wat is er fijner dan wanneer je gelijk op het juiste pad zit! Hiermee creëer je een goede basis voor een leuke en zinvolle loopbaan met werkplezier. Ik kijk ernaar uit om samen met jou dit traject aan te gaan!

Rowan

Studiekeuzecoach Den Haag en Leiden

Hoi! Ik ben Rowan en ik ben de studiekeuzecoach in Den Haag en Leiden. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn om een ‘juiste’ studiekeuze te maken. Mijn studieloopbaan is namelijk begonnen in het vmbo, vanuit daar ben ik doorgestroomd naar het mbo, hbo en uiteindelijk heb ik dit afgesloten met een master in de Sociologie. Elke keer moest ik weer een nieuwe keuze maken voor een vervolgopleiding. En dat vond ik nog niet zo makkelijk! Wat mij uiteindelijk heeft geholpen zijn inzicht in mijn interesses, talenten, motivatie maar ook te kijken naar datgene wat ik écht belangrijk vind en welke belemmeringen ik tegen zou kunnen komen.

Weet jij al wat jij écht belangrijk vindt? Waar jij je bed voor uit wil komen in de ochtend? Wat ik écht belangrijk vind, is mensen helpen. En dat doe ik dagelijks! Na mijn master heb ik namelijk nog een coachopleiding gedaan en elke dag coach ik young professionals in het maken van keuzes in hun loopbaan. Veelal is de vraag die terugkomt bij deze werkende jongeren: ‘Wat als ik een andere studie had gedaan…?’ Ik begon me af te vragen of begeleiding tijdens hun studiekeuze hun eerder op het juiste pad had kunnen helpen. En dat is nu precies wat ik doe als studiekeuzecoach! Samen gaan we op onderzoek uit naar datgene wat jij belangrijk vindt. Daarin kijken we naar jouw talenten, interesses en motivatie, zodat jij uiteindelijk een studie en toekomst kiest die bij jou past!

René

Studiekeuzecoach Eindhoven

Mijn naam is René Berden en ik ben de studiekeuzecoach van Eindhoven en omgeving. Toen ik aan het einde van mijn middelbare schoolperiode kwam moest ik gaan kiezen, maar wat? Ik vond sporten altijd erg leuk en wilde hier graag wat mee gaan doen. Sportleraar, sport en economie, sportfysiotherapie. Allemaal opties die voorbij kwamen maar geen enkele sprak me echt aan. Zodoende besloot ik sport als hobby te houden en een studie te kiezen die me echt boeide: psychologie. Na een jaar psychologie ontdekte ik dat er ook zoiets bestond als sportpsychologie. Inmiddels ben ik afgestudeerd als sport- & prestatiepsycholoog en werk ik vaak met jonge mensen met een drive om hen optimaal te laten presteren. Ook ben ik me gaan bezighouden met welke dingen mensen nodig hebben om te kunnen floreren.

Een studiekeuze is een belangrijke keuze in je leven om dat die veel bepaalt voor je toekomst. Vaak worden de opleidingen en beroepen als uitgangspunt genomen en kijk je dan wat het beste bij jou past. Ik draai het liever om. Wie ben jij, welke talenten heb je en waar krijg je energie van? Dát is voor mij het uitgangspunt in een traject.

Ansje

Studiekeuzecoach Enschede, Hengelo & Oldenzaal

Dag studiekiezer! Samen een mooi en belangrijk doel dienen is waar mijn passie ligt! Een passende studie vinden voor jou waar jij mee verder kunt. Ik ben Ansje Swennenhuis, de studiekeuzecoach van Enschede, Hengelo & Oldenzaal. Ik spreek uit eigen ervaring hoe het is om, door omstandigheden, verkeerde keuzes te maken die je toekomst ongewild een bepaalde richting in duwen. Gelukkig is het moment om een nieuw pad in te slaan altijd het juiste moment om nieuwe en betere keuzes te maken. Ik heb dan ook na een economische studie en een kantoorbaan de keuze gemaakt om toegepaste psychologie te gaan studeren. Na vele jaren coaching en een verdiepende studie, ben ik nu bezig met het opzetten van mijn eigen praktijk. Voor de studieherkiezer geldt dan ook: “Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald”.  Ik kan niet wachten om je helpen in je zoektocht. Wij hanteren een geweldige methode die je stap voor stap steeds diepere inzichten geeft in waar je interesse, passie en kwaliteiten liggen. Ook persoonlijkheidsaspecten zoals ADHD of autisme hoeven geen belemmering te zijn. Ik spreek vaak met mijn broer (doctor in de chemie bij Saxion Hogeschool in Enschede) over passend onderwijs en alle inspanningen die gedaan worden om voor iedere unieke student de juiste studie mogelijk te maken! Jouw studie, jouw toekomst!

Jessica

Studiekeuzecoach Groningen & Leeuwarden

Hallo! Leuk je hier te ontmoeten! Mijn naam is Jessica en ik ben de studiekeuzecoach in Groningen.

Ik vind het leuk om jou op dit belangrijke punt in je leven verder te helpen. Uit eigen ervaring weet ik hoe ongelooflijk belangrijk het is om te gaan doen, waar je energie van krijgt. Dan zit je lekker in je vel en kun je je volop ontwikkelen. Je staat dan midden in jouw leven! Ooit heb ik de studie bedrijfseconomie en accountancy aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Na een paar jaren, voelde ik dat mijn hart ligt bij mensen en hun kwaliteiten centraal te stellen. Daarom heb ik naast mijn werk een andere opleiding gevolgd op het gebied van lichaamsgerichte psychotherapie. Op dat moment van switchen had ik zo graag iemand gehad die met me mee had gekeken en me had geholpen bij al mijn vragen en twijfel. Nu werk ik bij de universiteit als projectcontroller én begeleidt ik mensen om de energie in zichzelf te ontdekken zodat ze ook plezier hebben in wat ze doen. Graag help ik jou bij het onderzoeken waar jij nou echt blij van wordt en welke studie bij je past. Wil je weten wat ik voor je kan doen, neem dan gerust contact met me op! Ik help je graag mee om tot een voor jou passende studiekeuze te komen.

Patty

Studiekeuzecoach Hilversum & Bussum

Hey Hey! Ik ben Patty Zwijnen- van Vliet en ik ben de Studiekeuze Coach voor regio Hilversum &. Wat had ik graag gewild dat Studiekeuzeadvies al bestond toen ik in jouw schoenen stond. Hoe kon ik nou kiezen tussen al die honderden studies. Na een opleiding in de leisure en hospitality te hebben afgerond, kwam ik erachter dat ik psychologie veel leuker vond en veel meer bij mij paste. Ik ben daarom opnieuw gaan studeren en deze keer bleek het de juiste keuze voor mij te zien. Gelukkig is studiekeuzeadvies er nu wel voor jou! Tijdens het traject gaan we opzoek naar jouw talenten. Samen gaan we kijken wie je bent, wat je leuk vindt en wat je sterke punten zijn zodat je de studie kiest die bij jou past.  Naast dat ik studiekeuze coach ben, heb ik mijn eigen praktijk in Nederhorst den Berg. Mijn passie is om mensen helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Ik hoop jullie snel te zien in Hilversum!

Aart

Studiekeuzecoach Maastricht, Roermond en Sittard

Ik ben Aart Smit, studiekeuzecoach in Maastricht, Roermond en Sittard. Na mijn studie psychologie heb ik in verschillende functies aan de Universiteit Maastricht gewerkt, waarna ik als psycholoog aan de slag ben gegaan. Het is mijn passie om mensen te begeleiden en te kijken waar hun kwaliteiten liggen. Het maakt mij blij als ik iemand kan helpen bij het maken van een belangrijke beslissing. In dit geval jouw studiekeuze. Het is niet altijd even makkelijk om tot een goede studiekeuze te komen. Wat wil je gaan studeren, wil je op kamers en waar, op welk niveau wil je studeren en wat wil je ermee bereiken op carrière gebied. Dit zijn enkele vragen die meespelen in het maken van een studiekeuze. Uit eigen ervaring weet ik wat hierbij komt kijken. Deze ervaring wil ik inzetten om samen met jou te gaan zoeken naar wat je drijft, waar je kwaliteiten liggen en hoe je hier invulling aan wil geven.

Angelina

Studiekeuzecoach Rotterdam

 

Hoi! Wat leuk om je op de website van StudieKeuzeAdvies te zien! Ik ben Angelina Muller, studiekeuzecoach in de regio Rotterdam. Je moet al zo veel keuzes maken in het leven en dan komt er ook nog de keuze voor een studie bij. Maar wat is de juiste?

Na mijn tijd op de middelbare school koos ik ook voor een studie waar ik uiteindelijk weinig mee heb gedaan. Na 20 jaar bij een groot internationaal bedrijf te hebben gewerkt, waarvan 15 jaar in HR besloot ik dat ik meer van betekenis wilde zijn in de maatschappij en kwam ik weer voor de keuze te staan; wat wil ik en welke studie past hierbij? Begeleiding van een coach en het maken van diverse testen hielpen mij hierbij. Ik koos uiteindelijk voor de beroepsopleiding tot coach, een keuze waar ik nog iedere dag achter sta. Ik kan je helpen door samen met jou te ontdekken wat je echt wilt in het leven; wat is jouw verlangen, je ambitie en je talent? Ik geloof sterk in jouw eigen kracht, het antwoord weet je vaak zelf wel, het moet alleen naar boven gehaald worden. Daarbij focussen we op wat er wél mogelijk is. Als je weet wat jij belangrijk vindt en dit in het dagelijks leven in gaat zetten dan kan je krachtige keuzes gaan maken. Stel je eens voor wat er dan allemaal mogelijk is. Ik kijk er naar uit om met jou te starten en een studie te vinden die bij jou past!

Renata

Studiekeuzecoach Rotterdam

Hoi, ik ben Renata, studiekeuzecoach in Rotterdam e/o. Wat fijn dat je ons gevonden hebt voor een studiekeuze advies! Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om die studie te gaan volgen die bij je past en waar je echt blij van wordt. Na mijn opleiding HBO Human Resource Management (HBO P&A) ben ik eerst werkzaam geweest in de arbeidsbemiddeling en re-integratie. Hierna heb ik de opleiding voor coach gevolgd en ben ik mijn eigen coaching praktijk begonnen, o.a. voor stress/burn-out, en rouw- en verlies. Als coach ben ik betrokken, doortastend en nieuwsgierig. In onze gesprekken gaan we op zoek naar jouw persoonlijke unieke talenten en interesses om erachter te komen welke studie bij jou past. Ik vind het erg leuk om je persoonlijk te begeleiden in de zoektocht: in dit traject gaat het om jou en jouw toekomst!

Kim

Studiekeuzecoach Tilburg, Den Bosch en Vught

Hoi! Ik ben Kim, jouw studiekeuzecoach in Tilburg en Den Bosch. Wat leuk dat je bezig bent met het zoeken naar een studie die bij jou past!

 

Jouw studiekeuze is een belangrijke stap op weg naar jouw toekomst. Ik weet uit ervaring hoe fijn en belangrijk het is om je studie en later je werk met energie en plezier te kunnen doen. Dan sta je echt in je kracht!

Ik krijg er energie van om mensen te ondersteunen in het helder krijgen van hun eigen talenten en krachten.

 

Wat zijn er veel mogelijke studiekeuzes en hoe maak je daarin nu de beste keuze voor jou? Belangrijk is het daarbij om te weten wat jij wilt, wat jij belangrijk vindt en wat jouw talenten en valkuilen zijn. Door het maken van opdrachten en tests en het voeren van gesprekken, gaan wij dit samen ontdekken. Ik help je graag bij deze ontdekkingsreis, zodat jij straks een studie kunt kiezen die bij jou past en waar jij energie van krijgt.

Barbara

Studiekeuzecoach Utrecht, Breukelen & Maarssen

Hi! Ik ben Barbara de Lang, studiekeuzecoach in Utrecht. “Een studiekeuze maken die echt bij jou past.” Dat is makkelijker gezegd, dan gedaan, toch!?

De twijfels en keuzestress die hierbij kunnen komen kijken zijn voor mij heel herkenbaar. Zowel vóór als na mijn studie heb ik diverse studie- en loopbaankeuzes gemaakt waardoor ik uit eigen ervaring dit “keuzeproces” en de bijkomende persoonlijke uitdagingen inmiddels heel goed ken! Daarom wil ik jou graag helpen om op een gestructureerde en persoonlijke manier de juiste studierichting te vinden. Ik vind het belangrijk dat jij straks een bewuste keuze kunt maken waarvan je weet dat deze bij jou past, zowel bij jouw kwaliteiten als bij jouw interesses!

Als onder andere organisatieadviseur, projectmanager en teamleider in zowel overheids- als commerciële organisaties heb ik door coaching, procesbegeleiding en mensgericht werken ervoor gezorgd dat de juiste persoon het juiste werk deed. Als loopbaanprofessional komen deze ervaringen mij nu ook goed van pas bij het coachen van volwassenen en jongeren!

Froukje

Studiekeuzecoach Zwolle

Hallo studiekiezer! Dat jij hier kijkt betekent dat jij bezig bent om je toekomst vorm te geven. Dat is hartstikke leuk! Zelf aan het roer van je leven staan. Het kan ook overweldigend voelen; zo’n stuur in handen hebben. Welke richting ga je op? Ik heb, na enige twijfel, een studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond en daarnaast veel specialisaties gevolgd, o.a. op het gebied van training en coaching. Twijfel hoort bij het leven en is heel normaal, maar ook uitdagend. Je hoeft het gelukkig niet alleen te doen of het alleen uit te zoeken. Ik ga graag mee op ontdekkingsreis naar een studie die bij je past, door alle fases van het keuzeproces stapsgewijs te doorlopen. Waarna jij met alle kennis en inzichten, vol vertrouwen en zelfbewust een stap vooruit kan zetten!

exit