Vragen of advies nodig? Bel ons op 088 - 3926353
Neem vrijblijvend contact op
Studiekeuzecoaches

Leer onze studiekeuzecoaches kennen!

Onze studiekeuzecoaches hebben een universitaire opleiding genoten en hebben daardoor zowel ervaring met het studerende als met het werkende leven. Zij kunnen zich snel inleven in de belevingswereld van de scholier of student en kunnen snel doordringen tot de kern.

We zijn trots te kunnen melden dat onze studiekeuzecoaches in 2018 gemiddeld zijn beoordeeld met een 8.7!

Onze Studiekeuzecoaches

Manager StudieKeuzeAdvies

Mijn naam is Hester Verkerk en ik ben de manager van StudieKeuzeAdvies. Na mijn master Arbeids- en Organisatiepsychologie ben ik in het onderwijs gebleven en heb ik zelf ook als studiecoach bij StudieKeuzeAdvies gewerkt. In mijn werk heb ik veel contact met studenten en het komt voor dat een student zich niet helemaal thuis voelt in een studie. Een goede voorbereiding kan voorkomen dat je bij de verkeerde studie terecht komt. Er zijn veel factoren die maken dat jij je thuis voelt bij de (nieuwe) studie die je kiest. Samen met onze studiecoaches gaan we dan kijken naar al deze factoren en komen we via persoonlijke gesprekken, oefeningen en reflectie stapsgewijs uit bij een studie die aansluit bij jouw interesses, capaciteiten en ambities.

Studiekeuzecoach Amersfoort en Utrecht

Hey jij daar! Ja jij, studiekiezer! Ik ken jou, of in elk geval de struggle van kiezen. Net als jij weet ik heel goed hoe lastig het kan zijn om een passende studie te vinden. Om te verdwalen in het oerwoud van al die keuzes. Bijna twee jaar heb ik er over gedaan, om uiteindelijk terecht te komen bij mijn droomstudie. Wat heeft me uiteindelijk het meest geholpen? Een paar vreemde vragen over m’n dromen, interesses en passies want daar had ik eigenlijk nog nooit echt bij stilgestaan…

Hoi! Ik ben Floris Hommersom, de studiekeuzecoach van Utrecht & Amersfoort. Na mijn tussenjaren en gestopte studie kwam ik terecht bij de opleiding Toegepaste Psychologie. Hier ontdekte ik hoe tof ik het vond om andere mensen te helpen met dingen die ze lastig vonden. Van beter concentreren tot presenteren, ik wilde ze wel een stukje verder helpen. Na mijn minor Psychologie van Studiekeuze kon ik bovendien gaan helpen met waar ik zelf zo mee had geworsteld: het vinden van een passende opleiding waar je helemaal op je plek zit. Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan als trainer en coach, waardoor ik door heel het land reis om jongeren in hun kracht te zetten en enthousiast te maken over hun toekomst. Als coach ben ik positief ingesteld, altijd in voor een lolletje en heb ik een boze meester stem wanneer het nodig is.

Studiekeuzecoach Amsterdam

Hoi! Ik ben Janneke, de studiekeuzecoach in Amsterdam. Na het behalen van mijn master klinische psychologie heb ik een tijd als psycholoog gewerkt met jongeren en volwassenen met verscheidene (psychiatrische) problematiek. Later heb ik ook nog een coachopleiding gevolgd en ben ik gaan coachen. Mensen helpen is altijd mijn drijfveer geweest. Weet jij al wat jouw passie is? In mijn praktijk krijg ik veel te maken met loopbaanvragen van mensen die niet happy zijn met wat ze doen. Ik vraag me vaak af hoe het anders had kunnen lopen was er sprake geweest van begeleiding bij het maken van de soms moeilijke keuzes in opleiding en werk. Ik werk oplossingsgericht, maar in deze gevallen is het meer van een ‘genezende’ aard. Terwijl ik juist geloof in het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ en dat is nou precies wat ik als keuzecoach kan doen. De scholier of student, jij dus, bijtijds ondersteuning bieden in het maken van keuzes die voor de rest van zijn of haar leven bepalend en helpend kunnen zijn. Zo’n keuze maken is nogal wat. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen. Samen gaan we op onderzoek naar je interesses, talenten en drijfveren, zodat jij uiteindelijk een goede en weloverwogen studiekeuze kunt maken en een geweldige studietijd tegemoet kunt gaan!

Studiekeuzecoach Arnhem en Nijmegen

Hoi, ik ben Ilse Jansen. Als je studiekeuze hulp wilt in Nijmegen of Arnhem, ben je welkom bij mij! Tijdens onze gesprekken zullen we samen onderzoeken waar je behoeftes en interesses rondom studeren en werken liggen. We zullen niet alleen kijken naar je ervaringen en ideeën rondom studeren maar ook naar andere vlakken van je leven. Dat kan namelijk inzicht geven in waar je enthousiast van wordt en wat bij jou past.

Vanuit mijn studie arbeids- en organisatiepsychologie en mijn ervaringen als trainer en docent, heb ik een eigen stijl ontwikkelt van communiceren en begeleiden. Het belangrijkste voor mij is dat je je op je gemak voelt en het gevoel hebt dat we samen in de goede richting gaan. Ik zal eerlijk en ongedwongen met je hierover in gesprek gaan zodat we allebei een goed beeld hebben van de aanpak, ons doel en jouw behoeften. Ik zal weinig sturen en je vooral ondersteunen en stimuleren in er achter komen wat bij jou past.

Ik kijk er naar uit om met je in gesprek te gaan! Neem gerust contact met me op als je vragen hebt.

Studiekeuzecoach Den Bosch en Vught

Hallo! Ik ben Christel Kerssens, de studiekeuzecoach in Den Bosch en omgeving. Ik weet nog goed hoe uitzinnig ik was toen ik mijn diploma haalde: het vooruitzicht van bijna drie maanden he-le-maal niets doen vond ik heerlijk. Tegelijkertijd zag ik op tegen de periode na die hemelse vakantie; had ik wel voor de juiste studie gekozen? Ik twijfelde; mijn proces naar de keuze toe was niet makkelijk geweest. Met hier en daar wat hulp van een decaan, door open dagen te bezoeken en op basis van gesprekken met klasgenoten, heb ik uiteindelijk ‘maar wat gedaan’. Helaas bleek de studie die ik koos niet wat ik ervan verwacht had. Dát zou me niet nog eens gebeuren… Ik heb kritisch gekeken naar mijn kwaliteiten, wensen voor de toekomst en interesses voordat ik een switch maakte. Gelukkig kon ik het tweede jaar instromen bij de opleiding Nederlandse taal en cultuur. Dit was een betere match. Zo’n weloverwogen keuze die je vertrouwen geeft, gun ik jou ook.

Ik krijg er energie van als ik iemand kan helpen een stap in de goede richting te zetten. Bovendien zie ik graag concrete resultaten van mijn inspanningen. Ik ben erg betrokken bij de mensen die ik begeleid; ik ben pas tevreden als ik jou substantieel heb verder geholpen. Ik neem de tijd om naar je te luisteren en weet vaak snel de vinger op de zere plek te leggen. Schrijf je in voor een intakegesprek en laat me je helpen jouw toekomst verder vorm te geven!

Studiekeuzecoach Den Haag en Leiden

Hi! Mijn naam is Charlie Ramsaran en ik ben de studiekeuzecoach in Den Haag. Daarnaast begeleid ik studenten vanuit mijn rol als docent psychologie aan de Universiteit Leiden. Daar heb ik gemerkt wat voor impact de ‘juiste keuze’ kan hebben voor jongeren en hoeveel dit kan doen met hun motivatie. Ik ben een doelgerichte idealist, gemaakt om alles in het werk te stellen om de ontwikkeling van jonge mensen te faciliteren. Dat betekent dat ik alles in het werk stel om met jou de studiekeuze te maken die optimaal aansluit bij je capaciteiten en interesses en dat we er samen voor zorgen dat je daarbij zoveel mogelijk over jezelf hebt geleerd. Ik woon tegenwoordig in Leiden, maar het is als Hagenees een voorrecht om mijn studenten in een prachtig stukje Den Haag te mogen ontvangen. Wees van harte welkom!

Studiekeuzecoach Eindhoven en Tilburg

Mijn naam is René Berden en ik ben de studiekeuzecoach van Tilburg en omgeving. Toen ik aan het einde van mijn middelbare schoolperiode kwam moest ik gaan kiezen, maar wat? Ik vond sporten altijd erg leuk en wilde hier graag wat mee gaan doen. Sportleraar, sport en economie, sportfysiotherapie. Allemaal opties die voorbij kwamen maar geen enkele sprak me echt aan. Zodoende besloot ik sport als hobby te houden en een studie te kiezen die me echt boeide: psychologie. Na een jaar psychologie ontdekte ik dat er ook zoiets bestond als sportpsychologie. Inmiddels ben ik afgestudeerd als sport- & prestatiepsycholoog en werk ik vaak met jonge mensen met een drive om hen optimaal te laten presteren. Ook ben ik me gaan bezighouden met welke dingen mensen nodig hebben om te kunnen floreren.

Een studiekeuze is een belangrijke keuze in je leven om dat die veel bepaalt voor je toekomst. Vaak worden de opleidingen en beroepen als uitgangspunt genomen en kijk je dan wat het beste bij jou past. Ik draai het liever om. Wie ben jij, welke talenten heb je en waar krijg je energie van? Dát is voor mij het uitgangspunt in een traject.

Studiekeuzecoach Enschede

Mijn naam is Monique Kock en ik werk als studiekeuzecoach in Enschede. Al op jonge leeftijd wordt je geconfronteerd met het maken van keuzes. Welke studie past bij mij? Welk beroep wil ik later uitvoeren? Waar ga ik mijn studie volgen? Wil ik wel op kamers of niet? Soms kom je er zelf niet uit omdat je het moeilijk vindt om keuzes te maken of er allerlei factoren meespelen die jouw keuzes beïnvloeden zoals jouw omgeving, financiële middelen, angst om te verhuizen etc. Als studiekeuzecoach kan ik jou helpen om orde te scheppen in de chaos in jouw hoofd en bewuste keuzes te maken. Wie ben ik eigenlijk? Wat kan ik heel goed? Wat wil ik het liefste doen? Wat heb ik hiervoor nodig? En waar kan ik dit vinden? Dat zijn vragen die we samen gaan onderzoeken. Als ervaren coach en kinder- en jeugdcoach ben ik vooral een luisterend oor voor jou. Ik heb aandacht voor dat wat er speelt en jouw vermogen om de juiste (studie)keuzes te maken. Als het nodig is, zal ik je confronteren en doorvragen om helderheid te scheppen. Dit alles doe ik vooral met enthousiasme en een tikje Twentse humor! Durf jij het aan om met mij aan de slag te gaan, neem dan snel contact op.

Studiekeuzecoach Groningen en omgeving

Hi! Ik ben Anneke Steenhuizen, studiekeuzecoach in Groningen en omgeving. Sta je op het punt een studiekeuze te moeten maken en zou je daar graag ondersteuning in willen? Dan coach en begeleid ik je graag bij deze ontdekking. Ik begrijp dat dit een belangrijke keuze is voor je verdere toekomstplannen (voor je studierichting en een baan in de toekomst). We gaan samen kijken waar je interesses en talenten liggen, zie het als een puzzel! Misschien sta je nu nog op een kruispunt, maar dat zal binnenkort gaan veranderen. En het zal steeds duidelijker voor je worden. Ik zal je hierin begeleiden en kan mijn werkervaringen als psycholoog daarin  meenemen. Het doel is om tot een keuze te komen die helemaal bij jou past en waar je 100% achter staat. Je zult met zelfvertrouwen en motivatie je opleiding tegemoet gaan. Wellicht tot binnenkort!

Studiekeuzecoach Haarlem

Hoi, ik ben Barbara Bouwman! In Haarlem zal je mij treffen als jouw studiekeuzecoach. In mijn rol als coach vormt vertrouwen de basis. Vanuit dit vertrouwen vinden we samen de studie bij jou past. Met mijn achtergrond als Arbeids-en Organisatie Psychologe heb ik veel ervaring met studie- en loopbaanbegeleiding. Ik werk als zelfstandig ondernemer en heb mijn eigen yoga- en coachingspraktijk. Mijn gehele leven ben ik al gefascineerd over hoe mensen in elkaar zitten, wat onze drijfveren zijn.  Ik wil tot de kern komen. Waar word je nou echt blij van? Welke kwaliteiten heb je om een bijdrage te leveren? Leuk om je binnenkort te ontmoeten en onder andere deze vragen te gaan beantwoorden!

Studiekeuzecoach Maastricht

Ik ben Aart Smit, studiekeuzecoach in Maastricht. Na mijn studie psychologie heb ik in verschillende functies aan de Universiteit Maastricht gewerkt, waarna ik als psycholoog aan de slag ben gegaan. Het is mijn passie om mensen te begeleiden en te kijken waar hun kwaliteiten liggen. Het maakt mij blij als ik iemand kan helpen bij het maken van een belangrijke beslissing. In dit geval jouw studiekeuze. Het is niet altijd even makkelijk om tot een goede studiekeuze te komen. Wat wil je gaan studeren, wil je op kamers en waar, op welk niveau wil je studeren en wat wil je ermee bereiken op carrière gebied. Dit zijn enkele vragen die meespelen in het maken van een studiekeuze. Uit eigen ervaring weet ik wat hierbij komt kijken. Deze ervaring wil ik inzetten om samen met jou te gaan zoeken naar wat je drijft, waar je kwaliteiten liggen en hoe je hier invulling aan wil geven.

Studiekeuzecoach Nijmegen

Mijn naam is Maaike de Bie en ik ben de studiecoach in Nijmegen. Vanuit eigen ervaring weet ik hoe ingewikkeld en belangrijk een studiekeuze is. Met mijn eerste studiekeuze was ik totaal niet gelukkig. Ik ging maar door en had geen idee wat dan wel bij mij zou passen. Een coach heeft mij uiteindelijk op weg geholpen. Wat luchtte dat op! Ik wist eindelijk welke richting ik op wilde. Van daaruit is mijn drijfveer ontstaan om zelf te gaan coachen. Die zekerheid wens ik jou ook toe. Ik help je graag in je zoektocht naar het vinden van een geslaagde match. Het gaat om jou, je maakt je keuze helemaal zelf. Ik ben er voor je met een luisterend oor en stel vragen die je aan het denken zetten. Zo krijg je overzicht in de wirwar van keuzes. Je ontdekt wie je bent en wat je wensen zijn. We gaan samen doelgericht aan de slag. Ik geniet er van als er een lampje bij je gaat branden en er een idee opborrelt waar je volledig achter staat. Mijn achtergrond ligt in het onderwijs en de jeugdzorg. Als orthopedagoog heb ik veelal jongeren gecoacht. Je kunt in mij een betrokken en enthousiaste coach verwachten. Ik sta graag voor je klaar, dus neem gerust contact op!

Studiekeuzecoach Zwolle

Hoi! ik ben Ruth Noordzij en ik ben studiekeuzecoach in Zwolle. Je bent op jonge leeftijd al bezig met een paar belangrijke keuzevragen. Naar welke middelbare school ga ik? Hoe kies ik het pakket dat bij mij past? Heb ik eigenlijk wel het juiste pakket gekozen? En dan doe je eindexamen, altijd spannend. En daarna… ? Om je heen hoor je je klasgenoten praten over de studies die ze gaan doen, maar jij weet het eigenlijk nog (helemaal) niet.  Of je bent net gaan studeren en je komt erachter dat deze studie niet is wat je wilt of had verwacht. Waarom heb ik voor deze studie gekozen? Moet ik wel stoppen en een andere studie gaan doen? Is er niet een andere studie die beter bij me past? Wat goed dat je jezelf deze vragen stelt! Dat is stap 1 naar de juiste  studiekeuze. Het leuke is dat je het eigenlijk wel weet, alleen heb je iemand nodig die de juiste vragen stelt om dat duidelijk en helder voor ogen te krijgen. En laat dan nou precies zijn wat ik heb geleerd tijdens mijn opleiding tot professioneel coach.

Ik ga je helpen bij het vinden van de studie die bij JOU past!

exit