Neem vrijblijvend contact op
Studiekeuzecoaches

Leer onze studiekeuzecoaches kennen!

Onze studiekeuzecoaches hebben een universitaire opleiding genoten en hebben daardoor zowel ervaring met het studerende als met het werkende leven. Zij kunnen zich snel inleven in de belevingswereld van de scholier of student en kunnen snel doordringen tot de kern.

We zijn trots te kunnen melden dat onze studiekeuzecoaches in 2019 gemiddeld zijn beoordeeld met een 9,3!

Onze Studiekeuzecoaches

Floris

Studiekeuzecoach Utrecht

Hé jij, studiekiezer! Ik ken jou, of in elk geval de struggle van kiezen. Twee jaar heb ik er over gedaan, om uiteindelijk terecht te komen bij mijn droomstudie. Wat heeft me uiteindelijk het meest geholpen waren een paar vragen over m’n talenten, interesses en passies. Want daar had ik eigenlijk nog nooit echt bij stilgestaan…
Tijdens mijn opleiding Toegepaste Psychologie ontdekte ik hoe tof ik het vond om andere mensen te helpen met dingen die ze lastig vonden. Na mijn studie werd ik trainer en coach om jongeren in hun kracht te zetten en enthousiast te maken over hun toekomst. Als coach ben ik positief ingesteld, in voor een lolletje en heb ik een boze meester stem wanneer het nodig is.

Janneke

Studiekeuzecoach Amsterdam

Hoi! Ik ben Janneke, de studiekeuzecoach in Amsterdam. Na het behalen van mijn master klinische psychologie heb ik een tijd als psycholoog gewerkt met jongeren en volwassenen met verscheidene (psychiatrische) problematiek. Later heb ik ook nog een coachopleiding gevolgd en ben ik gaan coachen. Mensen helpen is altijd mijn drijfveer geweest. Weet jij al wat jouw passie is? In mijn praktijk krijg ik veel te maken met loopbaanvragen van mensen die niet happy zijn met wat ze doen. Ik vraag me vaak af hoe het anders had kunnen lopen was er sprake geweest van begeleiding bij het maken van de soms moeilijke keuzes in opleiding en werk. Ik werk oplossingsgericht, maar in deze gevallen is het meer van een ‘genezende’ aard. Terwijl ik juist geloof in het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ en dat is nou precies wat ik als keuzecoach kan doen. De scholier of student, jij dus, bijtijds ondersteuning bieden in het maken van keuzes die voor de rest van zijn of haar leven bepalend en helpend kunnen zijn. Zo’n keuze maken is nogal wat. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen. Samen gaan we op onderzoek naar je interesses, talenten en drijfveren, zodat jij uiteindelijk een goede en weloverwogen studiekeuze kunt maken en een geweldige studietijd tegemoet kunt gaan!

Alicia

Studiekeuzecoach Den Bosch en Vught

Hallo! Mijn naam is Alicia Meijer en ik ben de studiekeuzecoach van Den Bosch en Vught. Na een master in Human Resource Studies bij Tilburg University met specialisaties op het gebied van training, coaching en human development ben ik aan de slag gegaan als decaan op een middelbare school en mijn baan als studiekeuzecoach bij studiekeuzeadvies. Beide doe ik met erg veel plezier!
Tijdens het traject ga ik met jou in gesprek om samen op zoek te gaan naar jouw interesses en talenten. Samen zetten we op jouw tempo stappen in de richting van een studiekeuze. Door het stellen van kritische vragen en een bom aan informatie over allerlei verschillende studies help ik jou met het vinden van een studie die bij jou past!

René

Studiekeuzecoach Eindhoven

Mijn naam is René Berden en ik ben de studiekeuzecoach van Eindhoven en omgeving. Toen ik aan het einde van mijn middelbare schoolperiode kwam moest ik gaan kiezen, maar wat? Ik vond sporten altijd erg leuk en wilde hier graag wat mee gaan doen. Sportleraar, sport en economie, sportfysiotherapie. Allemaal opties die voorbij kwamen maar geen enkele sprak me echt aan. Zodoende besloot ik sport als hobby te houden en een studie te kiezen die me echt boeide: psychologie. Na een jaar psychologie ontdekte ik dat er ook zoiets bestond als sportpsychologie. Inmiddels ben ik afgestudeerd als sport- & prestatiepsycholoog en werk ik vaak met jonge mensen met een drive om hen optimaal te laten presteren. Ook ben ik me gaan bezighouden met welke dingen mensen nodig hebben om te kunnen floreren.

Een studiekeuze is een belangrijke keuze in je leven om dat die veel bepaalt voor je toekomst. Vaak worden de opleidingen en beroepen als uitgangspunt genomen en kijk je dan wat het beste bij jou past. Ik draai het liever om. Wie ben jij, welke talenten heb je en waar krijg je energie van? Dát is voor mij het uitgangspunt in een traject.

Aart

Studiekeuzecoach Maastricht

Ik ben Aart Smit, studiekeuzecoach in Maastricht. Na mijn studie psychologie heb ik in verschillende functies aan de Universiteit Maastricht gewerkt, waarna ik als psycholoog aan de slag ben gegaan. Het is mijn passie om mensen te begeleiden en te kijken waar hun kwaliteiten liggen. Het maakt mij blij als ik iemand kan helpen bij het maken van een belangrijke beslissing. In dit geval jouw studiekeuze. Het is niet altijd even makkelijk om tot een goede studiekeuze te komen. Wat wil je gaan studeren, wil je op kamers en waar, op welk niveau wil je studeren en wat wil je ermee bereiken op carrière gebied. Dit zijn enkele vragen die meespelen in het maken van een studiekeuze. Uit eigen ervaring weet ik wat hierbij komt kijken. Deze ervaring wil ik inzetten om samen met jou te gaan zoeken naar wat je drijft, waar je kwaliteiten liggen en hoe je hier invulling aan wil geven.

Lisa

Studiekeuzecoach Meerssen, Maastricht en Sittard

Mijn naam is Lisa Muijsers en ik ben studiekeuzecoach in de regio Zuid-Limburg. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe lastig het is om de goede studiekeuze te maken. Zelf heb ik destijds de verkeerde keuze gemaakt en achteraf gezien had ik hier zeker ondersteuning in kunnen gebruiken. Vanuit deze ervaring help ik dus graag jongeren bij het maken van hun keuze. Mijn achtergrond als pedagoog en mijn ervaring als studiebegeleider helpen mij hierbij. Tijdens de coaching zal ik vooral kijken naar waar je interesses en talenten liggen. Vooral vind ik het belangrijk dat mijn advies wordt gevormd door onze gesprekken. Ik neem al deze zaken mee in mijn advies zodat je met zekerheid een studie kiest die bij jou als persoon en jouw situatie past!

Laura

Studiekeuzecoach Tilburg

Hé studiekiezer! Ik ben Laura van Ostaden, de studiekeuzecoach in Tilburg. Ik kan mij nog goed herinneren hoe moeilijk ik het vond om na de middelbare school een studie te kiezen. Wat nou als je een ‘verkeerde’ keuze maakt? Ik had zoveel interesses en er zijn zoveel mogelijkheden! Ik koos uiteindelijk voor de studie Psychologie in Tilburg en dit pakte voor mij goed uit. Tijdens en na mijn studie groeide mijn interesse voor het onderwijs, leren en ontwikkeling. Naast mijn werk als coach werk ik op een middelbare school als studiebegeleider.

Tijdens het studiekeuzetraject gaan wij samen kijken naar jouw talenten en interesses, om zo naar een studiekeuze toe te werken. Dit gaan wij doen op jouw tempo en op jouw manier, jij staat aan het roer! Ik bied een luisterend oor en spreek jou aan op je kwaliteiten. Wij gaan samen op zoek naar een studie die écht bij jou past. Ik hoop je snel te zien!

Jamie

Studiekeuzecoach Breda & Bergen op Zoom

Hoi! Ik ben Jamie, studiekeuzecoach in Breda & Bergen op Zoom. Ik heb een universitaire master en een coachopleiding afgerond. Daarnaast heb ik ervaring met het begeleiden van jongeren op gebied van onderwijs. Met veel plezier help ik jou bij het ontdekken van je unieke persoonlijkheid, talenten en interesses om zo de studie te vinden die het beste bij jou past. Ook uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn om een studierichting te vinden die echt bij je past, maar weet ik ook hoe geweldig het is wanneer je vervolgens de studie hebt gevonden waar je écht happy van wordt! Als coach ben ik empathisch, positief ingesteld, nieuwsgierig en stel ik doelgerichte vragen. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat jij volledig jezelf kan zijn in de coachgesprekken!

Jessica

Studiekeuzecoach Groningen

Hallo! Leuk je hier te ontmoeten! Mijn naam is Jessica en ik ben de studiekeuzecoach in Groningen.

Ik vind het leuk om jou op dit belangrijke punt in je leven verder te helpen. Uit eigen ervaring weet ik hoe ongelooflijk belangrijk het is om te gaan doen, waar je energie van krijgt. Dan zit je lekker in je vel en kun je je volop ontwikkelen. Je staat dan midden in jouw leven! Ooit heb ik de studie bedrijfseconomie en accountancy aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Na een paar jaren, voelde ik dat mijn hart ligt bij mensen en hun kwaliteiten centraal te stellen. Daarom heb ik naast mijn werk een andere opleiding gevolgd op het gebied van lichaamsgerichte psychotherapie. Op dat moment van switchen had ik zo graag iemand gehad die met me mee had gekeken en me had geholpen bij al mijn vragen en twijfel. Nu werk ik bij de universiteit als projectcontroller én begeleidt ik mensen om de energie in zichzelf te ontdekken zodat ze ook plezier hebben in wat ze doen. Graag help ik jou bij het onderzoeken waar jij nou echt blij van wordt en welke studie bij je past. Wil je weten wat ik voor je kan doen, neem dan gerust contact met me op! Ik help je graag mee om tot een voor jou passende studiekeuze te komen.

Daphne

Studiekeuzecoach Zwolle

Hi studie(her)kiezer! Zie jij door de bomen het bos nog? Wat een energie kan het kosten, het kiezen van een studie.

Ik weet er alles van. Als afgestudeerde arbeids- en organisatie psycholoog die eerder zelf professioneel twijfelaar was, weet ik inmiddels heel goed hoe je een studiekeuze aan moet pakken.

In het coachtraject kijken we stap voor stap naar wie jij bent, wat jij kan, wat jij wil en welke mogelijkheden daar bij horen. Wil je gestructureerd aan de slag gaan om tot een studie te komen die bij jou past? Ik neem je graag bij de hand!

Rowan

Studiekeuzecoach Den Haag en Leiden

Hoi! Ik ben Rowan en ik ben de studiekeuzecoach in Den Haag en Leiden. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn om een ‘juiste’ studiekeuze te maken. Mijn studieloopbaan is namelijk begonnen in het vmbo, vanuit daar ben ik doorgestroomd naar het mbo, hbo en uiteindelijk heb ik dit afgesloten met een master in de Sociologie. Elke keer moest ik weer een nieuwe keuze maken voor een vervolgopleiding. En dat vond ik nog niet zo makkelijk! Wat mij uiteindelijk heeft geholpen zijn inzicht in mijn interesses, talenten, motivatie maar ook te kijken naar datgene wat ik écht belangrijk vind en welke belemmeringen ik tegen zou kunnen komen.

Weet jij al wat jij écht belangrijk vindt? Waar jij je bed voor uit wil komen in de ochtend? Wat ik écht belangrijk vind, is mensen helpen. En dat doe ik dagelijks! Na mijn master heb ik namelijk nog een coachopleiding gedaan en elke dag coach ik young professionals in het maken van keuzes in hun loopbaan. Veelal is de vraag die terugkomt bij deze werkende jongeren: ‘Wat als ik een andere studie had gedaan…?’ Ik begon me af te vragen of begeleiding tijdens hun studiekeuze hun eerder op het juiste pad had kunnen helpen. En dat is nu precies wat ik doe als studiekeuzecoach! Samen gaan we op onderzoek uit naar datgene wat jij belangrijk vindt. Daarin kijken we naar jouw talenten, interesses en motivatie, zodat jij uiteindelijk een studie en toekomst kiest die bij jou past!

Josette

Studiekeuzecoach Nijmegen

Er is zo veel keus, hoe vind je dan de studie die bij jou past! Waar moet je beginnen? Je wilt liever niet de verkeerde studie kiezen. De zoektocht begint in jouzelf. Hoe beter jij jezelf leert kennen en weet wat je leuk vindt en waar je goed in bent, hoe makkelijker de zoektocht wordt (want er valt een hele hoop af)! Daar help ik je graag bij.

Ik werk als coach, waarbij ik mensen help hun droom helder te krijgen. Of het nu gaat om je droomstudie of je droombaan, je wilt gewoon iets dat je leuk vindt. Toch?! Ik heb zelf psychologie gestudeerd en tijdens mijn studie best wel even getwijfeld. Zit ik hier wel op de juiste plek? Want ik vond Franse Taal & Cultuur ook heel leuk. Ik ben blij dat ik deze studie heb afgemaakt en dat ik gewoon een cursus Frans ernaast heb gedaan. Zo ga ik ook met jou kijken: Waar gaat jouw vlammetje het hardst van branden? Welke stad vind je leuk? Wil je op kamers? En misschien wel bij een studentenvereniging? We kijken naar het hele plaatje, zodat jij kan genieten van je studententijd!

Sem

Studiekeuzecoach Amsterdam

Hi studiekiezer! Ik ben Sem, één van de studiekeuzecoaches in Amsterdam. Graag help ik jou om die belangrijke studiekeuze te maken! Zelf ben ik mijn studententijd in Tilburg begonnen (bachelor) en in Amsterdam afgestudeerd als sport- en prestatiepsycholoog. Daarna heb ik mijn eigen bedrijf opgezet om jonge topsporters te coachen. Tegenwoordig werk ik voor een assessmentbureau genaamd LTP. Mensen helpen vind ik het leukste wat er is. Mijn favoriete moment is dan ook het moment dat leerlingen – helemaal enthousiast dat ze hun keuze hebben gemaakt – bij me terugkomen tijdens de evaluatie. Tijdens mijn coaching zullen we samen op zoek gaan naar waar jouw interesses liggen en wat er écht bij jou past! Door jou achter het roer te plaatsen en je met de juiste vragen aan het denken te zetten, koersen we vlot naar jouw studiekeuze. Tot snel!

Barbara

Studiekeuzecoach Utrecht

Hi! Ik ben Barbara de Lang, studiekeuzecoach in Utrecht. “Een studiekeuze maken die echt bij jou past.” Dat is makkelijker gezegd, dan gedaan, toch!?

De twijfels en keuzestress die hierbij kunnen komen kijken zijn voor mij heel herkenbaar. Zowel vóór als na mijn studie heb ik diverse studie- en loopbaankeuzes gemaakt waardoor ik uit eigen ervaring dit “keuzeproces” en de bijkomende persoonlijke uitdagingen inmiddels heel goed ken! Daarom wil ik jou graag helpen om op een gestructureerde en persoonlijke manier de juiste studierichting te vinden. Ik vind het belangrijk dat jij straks een bewuste keuze kunt maken waarvan je weet dat deze bij jou past, zowel bij jouw kwaliteiten als bij jouw interesses!

Als onder andere organisatieadviseur, projectmanager en teamleider in zowel overheids- als commerciële organisaties heb ik door coaching, procesbegeleiding en mensgericht werken ervoor gezorgd dat de juiste persoon het juiste werk deed. Als loopbaanprofessional komen deze ervaringen mij nu ook goed van pas bij het coachen van volwassenen en jongeren!

Christel

Studiekeuzecoach Rotterdam

Hi, wat goed dat je ervoor gekozen hebt om je te laten helpen bij het maken van een weloverwogen studiekeuze!
Mijn naam is Christel Matla en ik ben Studiekeuzecoach voor de regio Rotterdam en Alphen aan den Rijn. Adviseren, trainen en coachen is de rode draad op mijn CV. Ik ben 12 jaar studieloopbaanadviseur & docent geweest wat maakt dat ik mijzelf goed kan verplaatsen in de situatie waarin jij je nu bevindt. Als studiekeuzecoach kijk ik tijdens onze sessies vooral naar jouw talenten, interesses en wat er verder allemaal nog uit de onderzoekjes en gesprekken naar voren komt. In de laatste sessie breng ik advies aan jou uit wat past bij jou en je situatie.
Mijn aanpak laat zich het best omschrijven als persoonlijk, doelgericht en enthousiast. Ik kijk er naar uit jou te leren kennen en help je graag aan een passend studieadvies!

Patty

Studiekeuzecoach Hilversum

Hey Hey! Ik ben Patty Zwijnen- van Vliet en ik ben de Studiekeuze Coach voor regio Hilversum. Wat had ik graag gewild dat Studiekeuzeadvies al bestond toen ik in jouw schoenen stond. Hoe kon ik nou kiezen tussen al die honderden studies. Na een opleiding in de leisure en hospitality te hebben afgerond, kwam ik erachter dat ik psychologie veel leuker vond en veel meer bij mij paste. Ik ben daarom opnieuw gaan studeren en deze keer bleek het de juiste keuze voor mij te zien. Gelukkig is studiekeuzeadvies er nu wel voor jou! Tijdens het traject gaan we opzoek naar jouw talenten. Samen gaan we kijken wie je bent, wat je leuk vindt en wat je sterke punten zijn zodat je de studie kiest die bij jou past.  Naast dat ik studiekeuze coach ben, heb ik mijn eigen praktijk in Nederhorst den Berg. Mijn passie is om mensen helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Ik hoop jullie snel te zien in Hilversum!

Melissa

Studiekeuzecoach Enschede en Hengelo

Hey (toekomstige) student! Ik ben Melissa en studiekeuzecoach in Enschede. Ik weet als geen ander hoe lastig het is om (op jonge leeftijd al) een studie te moeten kiezen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en je bent nog volop in ontwikkeling om te ontdekken wie je bent en wat je leuk vindt. Ik heb hierdoor ook verschillende studies gevolgd die niet de juiste waren, omdat ik niet wist wat bij mij paste en wat er allemaal bestond. Per toeval ben ik bij de studie Toegepaste Psychologie terecht gekomen, dit was het voor mij! Ik weet hierdoor hoe fijn het voelt als je een studie gevonden hebt die ook echt bij je past en waarin je oprechte interesse hebt. Dit maakt het studeren ook zoveel leuker! Als ik hierop terugkijk had ik graag meer informatie willen weten, of hierin meer ondersteuning willen hebben, zodat ik de beste keuze veel eerder kon maken. Mede hierdoor weet ik hoe belangrijk het kan zijn om een juiste keuze (op tijd) te maken. Ik ben dan ook met veel enthousiasme studiekeuzecoach geworden, om jou te helpen en middels het studiekeuzetraject echt wat te kunnen betekenen. Ik gun jou ook dat gevoel dat je weet dat je de juiste studie volgt, maar dan veel eerder dan ik! Ik ben trots dat ik dit mag doen en ik hoop als gemotiveerde Toegepast Psycholoog jou op weg te helpen naar de juiste toekomst!

Gabriëlle

Studiekeuzecoach Almere

Hoi studiekiezer! Ik ben Gabriëlle, jouw studiekeuzecoach in Almere en omgeving. Mijn allereerste studiekeuze kan ik me nog goed herinneren. Dat was Taalwetenschap in Amsterdam. Alles wat met taal te maken had vond ik interessant en Amsterdam vond ik geweldig. Maar tijdens de studie miste ik de koppeling met de praktijk. Ook had ik maar een paar uur per week college en dat gebrek aan regelmaat vond ik op dat moment in mijn leven best lastig. Zo merkte ik dat een studie kiezen meer inhoudt dan alleen iets interessant vinden. Ik stopte en maakte een nieuwe keuze, namelijk: Human Resource Management (toen heette dat Personeel & Arbeid). Die keuze paste wel als een jas! Inmiddels werk ik al een aantal jaren in het bedrijfsleven als HR Manager en inmiddels ook als (zelfstandig) loopbaancoach. Het maken van een studiekeuze is een belangrijk moment in je leven. Met de hoeveelheid keuzemogelijkheden wordt het er ook niet bepaald makkelijker op. Wat is het dan fijn als er iemand samen met jou onderzoekt wat jouw unieke talenten en interesses zijn en met een objectieve blik naar jouw situatie kijkt. Ik gun jou dat je straks vol zelfvertrouwen aan je nieuwe studie begint, maar nog belangrijker: dat je hebt geleerd hoe je dit soort belangrijke keuzes zelf kunt maken!

Madeleine

Studiekeuzecoach Arnhem

Mijn naam is Madeleine Versteegh en ik ben studiekeuzecoach in regio Arnhem. Met veel plezier begeleid ik je om tot een studiekeuze te komen die past bij jouw talenten, interesses en persoonlijkheid. Het maken van een studiekeuze is een belangrijke stap in jouw toekomst en er zijn zo ontzettend veel opleidingen om uit te kiezen! Ik kan mij voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, twijfelt, of het moeilijk vindt om passende keuze te maken. In individuele gesprekken en middels oefeningen geef ik je handvatten om een weloverwogen beslissing te kunnen maken. We werken op jouw tempo en ik ben als coach persoonlijk, empathisch en doelgericht. Naast mijn werk bij StudieKeuzeAdvies werk ik als organisatieadviseur en teamcoach. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te begeleiden zodat ze in hun kracht komen te staan en hun talenten kunnen benutten. Ik kijk ernaar uit om je te leren kennen en samen aan de slag te gaan!

Ilse-Marijn

Studiekeuzecoach Amersfoort

Hoi! Wat leuk en goed dat je bij ons terecht bent gekomen, welkom! Zoals de meeste van mijn leeftijdsgenoten werk ik niet meer in de branche waar ik voor opgeleid ben. Na mijn middelbare school wist ik echt niet wat ik moest kiezen, dus gokte ik maar wat. Er komt veel kijken bij het maken van zo’n belangrijke keuze en dat kan best overweldigend zijn. Ik snap je! In de vele testen die ik op en na de middelbare school gedaan heb, draaide het vooral om wat ik leuk en niet leuk vond om te doen. De uitslagen daarvan waren dus niet heel verrassend of nieuw, want dat wist ik toch al? Dat is mede waarom ik zo enthousiast ben over dit traject! We gaan echt op ontdekkingstocht zodat je veel over jezelf leert. Wie ben je? Hoe steek jij in elkaar? Wat zijn je talenten, je valkuilen? Hoe ziet de studie die je leuk lijkt er nou echt uit? In welke stad zou je graag willen wonen en waarom? Door dit te gaan onderzoeken leer je veel over jezelf, waardoor je vol overtuiging een studie kan kiezen die écht bij je past. Ik help je hier graag bij! Laten we samen aan de slag gaan zodat je vol enthousiasme de toekomst in stapt. Ik zou het leuk vinden om je te ontmoeten!

Patricia

Studiekeuzecoach Haarlem en Bergen op Zoom

Mijn naam is Patricia, en ik ben studiekeuzecoach voor Haarlem, Bergen op Zoom en Zeeland. Mijn achtergrond ligt in de commercie en het HR werkveld. Ik ben geïnteresseerd in waarom mensen doen wat ze doen en hoe ze kijken naar zowel hun persoonlijke als werk gerelateerde ontwikkeling. Vanuit dit perspectief heb ik ervoor gekozen om organisatiepsychologie te gaan studeren, een coachopleiding te volgen en mij te certificeren als Talent Motivation Professional. Na jarenlange werkervaring in diverse sectoren als HR Business Partner/HR Project Manager ben ik in 2016 begonnen met mijn eigen bedrijf Pure Work Pleasure. Ik houd mij bezig met het begeleiden van mensen en organisaties bij ontwikkeling. Ik vind het fijn om vanuit deze rol mijn kennis en ervaring te delen. Ik krijg er energie van en het geeft mij voldoening om op deze manier een bijdrage te leveren. Je talenten en drijfveren ontdekken en mogen inzetten, plezier ervaren tijdens je studie en werk, energie krijgen en blij worden van wat je doet staat bij mij op de eerste plaats. Dit is de reden, dat ik graag studenten wil begeleiden om een goede studiekeuze te maken. Wat is er fijner dan wanneer je gelijk op het juiste pad zit! Hiermee creëer je een goede basis voor een leuke en zinvolle loopbaan met werkplezier. Ik kijk ernaar uit om samen met jou dit traject aan te gaan!

exit