Neem vrijblijvend contact op
Wij spraken Angelina!

Interview Studiekeuzecoach Angelina Muller

Wie ben je en sinds wanneer ben je werkzaam als Keuzecoach bij StudieKeuzeAdvies?

Mijn naam is Angelina Muller en ik ben Keuzecoach voor de regio Breda, Dordrecht, Roosendaal en Rotterdam. Dit doe ik sinds september 2022.

Hoe ben jij van de middelbare school bij je huidige baan gekomen?

Na mijn middelbare school heb ik Toerisme gestudeerd, maar uiteindelijk ben ik nooit in deze branche gaan werken. Ik kwam terecht in het bedrijfsleven. Drie jaar geleden besloot ik dat ik iets anders wilde. Met behulp van coaching en testen koos ik ervoor een opleiding te gaan volgen om coach te worden. Nu werk ik als Keuzecoach voor StudieKeuzeAdvies en daarnaast ook als Coach Persoonlijke Ontwikkeling.

Hoe verliep jouw studiekeuze?

Na de middelbare school had ik een paar studies op het oog en dat waren de hotelschool en de studie Toerisme. Ik koos uiteindelijk voor de studie Toerisme omdat ik na de HAVO niet nog vier jaar door wilde leren en ik graag aan het werk wilde. Eigenlijk weet ik niet of het toen al bestond maar een Associate Degree had zeker ook goed bij mij gepast.

Hoe ervaar je het begeleiden van studiekiezers bij StudieKeuzeAdvies?

Het begeleiden van studiekiezers ervaar ik als één van de leukste dingen die ik doe. Het geeft mij zoveel voldoening om iemand te kunnen helpen bij de volgende stappen in zijn of haar leven. Het werk bij StudieKeuzeAdvies voelt voor mij nooit als ècht werken.

Wat is jouw kernwaarde tijdens de begeleiding van een StudieKeuzeAdvies traject?

Vertrouwen is voor mij heel belangrijk in het traject. Het vertrouwen dat je alles kan zeggen wat je denkt en voelt en het vertrouwen hebben in jezelf om zo het beste uit jezelf naar boven te kunnen halen.

Is er een mooi voorbeeld van een traject dat jou is bijgebleven?

In elk traject is er wel iets dat mij bij blijft maar onlangs heb ik een traject afgerond waar ik heel trots was op de studiekiezer. Toen zij startte, had zij echt geen idee wat bij haar zou passen. Gedurende het traject werd dat steeds duidelijker voor haar. Toen zij een open dag had bezocht van haar nummer één studie, was zij zo enthousiast en gemotiveerd dat zij daarna hard is gaan leren voor het toelatingsexamen van het vak dat niet in haar profiel zat. Zij was dus zelfs bereid nog een jaar VAVO te doen om tot deze studie toegelaten te worden. Haar doel voor ogen houden helpt haar om hiervoor gemotiveerd te blijven en hierin te willen investeren. Hoe mooi is dat!

Wat zou je alle zoekende studiekiezers willen meegeven?

Ik zou graag zoekende studiekiezers willen meegeven om goed te onderzoeken waarom jij voor die ene studie kiest. Houd je doel voor ogen om gemotiveerd te blijven. Het kost tijd om je uiteindelijke doel te bereiken!

Welke quote staat voor jou centraal?

Je weet nooit wat je kunt, totdat je het probeert.” Durf het avontuur aan te gaan en laat je niet weerhouden door gedachten of wat een ander ervan vindt.

 

exit