Neem vrijblijvend contact op
Enschede

StudieKeuzeAdvies Enschede

Je weet nog niet wat je na je eindexamen moet gaan studeren, of je bent van plan om over te stappen naar een studie die beter bij je past dan je huidige studie. Waarschijnlijk is dat de reden dat je hebt gezocht naar StudieKeuzeAdvies in Enschede.

We merken dat steeds meer mensen wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van de juiste keuze, en waarschijnlijk ben jij ook zo iemand. Op welk niveau jij ook wilt gaan studeren, voor onze benadering maakt dat niet uit. Wij kijken naar de persoon achter de studiekiezer en zullen je dan ook niet in een bepaalde richting pushen. Of je uiteindelijk rechten of toegepaste psychologie gaat studeren, het gaat er om dat de studie bij jou als persoon past. Ongeacht de richting, ongeacht het niveau.

StudieKeuzeAdvies houdt zich bezig met het begeleiden van jongeren (eindexamenleerlingen en studenten) die een studiekeuze vraagstuk hebben. In de meeste gevallen komt het er op neer dat de juiste studiekeuze moeilijk gemaakt kan worden. Dat is precies het punt waar wij op inspringen. In een eerste kennismakingsgesprek leer je ons kennen, en wij leren jou kennen. Dit kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend. Heb je het idee dat wij de juiste partij zijn om jou in je studiekeuze te begeleiden, dan plannen we graag een traject met je in. Wij maken geen gebruik van standaard testjes maar hebben onze eigen methode ontwikkeld en geloven in een persoonlijke benadering.

Ansje

Studiekeuzecoach Enschede

Eerste studiekeuze

Woon je in Enschede (of daar in de buurt) en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Dan heb je vast al gemerkt dat er zoveel mogelijkheden zijn dat je je misschien afvraagt hoe je ooit de juiste studie moet kiezen. Het belang van een goede studiekeuze is niet te onderschatten. De overheid heeft de maatregelen met betrekking tot studeren behoorlijk aangescherpt. Hierdoor behoort de ‘eeuwige student’ tot het verleden en is het zaak om een weloverwogen keuze te maken. Het belangrijkste dat je je moet realiseren: het gaat om jou! Wat wil je? Welke opleiding past bij jou? Welke richting wil je uit? Heb je al een idee naar welke stad je wilt? Allemaal zaken die nu om aandacht vragen. Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken, of wil je gewoon eens een gesprek met een deskundige op dit gebied, dan is een traject bij StudieKeuzeAdvies in Enschede misschien wel iets voor jou.

Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten die focussen op oriëntatie, wie je bent en wat je kan, de toekomst en de uiteindelijke studiekeuze. Ook onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach kom je vanuit een brede oriëntatie tot een gedegen studiekeuze waar jij met zekerheid aan kunt beginnen!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ EERSTE STUDIEKEUZE

Verkeerde studiekeuze

Je bent student in Enschede, dat betekent dat je studeert aan de Universiteit Twente, de Saxion Hogeschool of eventueel een kleinere instelling voor hoger onderwijs. Misschien wás je student in Enschede en ben je inmiddels gestopt met je studie, of overweeg je dit te doen. Zo’n beslissing is een teleurstelling. In elk geval is je studie niet zo verlopen als je van tevoren gehoopt had. Wat betekent dit concreet voor de vervolgstappen die je nu moet gaan zetten? Hoe jij je ook voelt op het moment dat je van studie wilt gaan switchen, over het algemeen is het in elk geval geen prettig gevoel. Toch heb je een verstandige keuze gemaakt door te stoppen met de studie die jou niet lag, of die totaal niet voldeed aan je verwachtingen. De volgende stap is om dit keer wel de goede studiekeuze te maken. Dat klinkt simpel, maar in de praktijk valt dit nogal eens tegen. Daar ben je inmiddels zelf ervaringsdeskundige in.

Begeleiding tijdens het keuzeproces is essentieel om een geslaagde en goede afweging te kunnen maken. En dat is nu precies het punt waar StudieKeuzeAdvies op het toneel verschijnt. Met behulp van onze speciaal ontwikkelde trajecten voor “studiestoppers” vergroten wij de kans op het vinden van een studie die op jouw lijf geschreven is spectaculair. 100 procent garantie is natuurlijk niet te geven, maar bijna al onze klanten (meer dan 95 procent) geeft aan dat een traject voor hem of haar goed heeft gewerkt. StudieKeuzeAdvies biedt landelijk trajecten aan, en daarom zijn we ook actief in een studentenstad als Enschede.

Stoppen met een studie is één ding, een nieuwe start maken is wat anders. Bij StudieKeuzeAdvies gaan we er vanuit dat je het niveau van het hoger onderwijs aankunt. Wat wij samen met jou gaan doen tijdens het traject “opnieuw kiezen” is gebruik maken van je ervaring en op die manier een profiel opstellen waar jij jezelf in herkent. Vervolgens kijken we naar geschikte studies. Dat kunnen studies in allerlei richtingen zijn. Wat dat betreft beginnen we met een brede blik.

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ VERKEERDE STUDIEKEUZE

Locatie

Maarten Harpertsz Tromplaan 47, 7513 AB Enschede

exit