Neem vrijblijvend contact op
Amstelveen

StudieKeuzeAdvies Amstelveen

Je weet nog niet wat je na je eindexamen moet gaan studeren, of je bent van plan om over te stappen naar een studie die beter bij je past dan je huidige studie? Waarschijnlijk is dat de reden dat je hebt gezocht naar StudieKeuzeAdvies in Amstelveen.

Wij merken dat steeds meer mensen wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van de juiste keuze, en waarschijnlijk ben jij ook zo iemand. Op welk niveau jij ook wil gaan studeren, voor onze benadering maakt dat niet uit. Wij kijken naar de persoon achter de studiekiezer en zullen jou dan ook niet in een bepaalde richting pushen. Of je uiteindelijk rechten of toegepaste psychologie gaat studeren, het gaat er om dat de studie bij jou als persoon past. Ongeacht de richting, ongeacht het niveau.

StudieKeuzeAdvies houdt zich bezig met het begeleiden van jongeren (eindexamenleerlingen en studenten) die een studiekeuze vraagstuk hebben. In de meeste gevallen komt het erop neer dat de juiste studiekeuze moeilijk gemaakt kan worden. Dat is precies het punt waar wij op inspringen. In een eerste kennismakingsgesprek leer je ons kennen, en wij leren jou kennen. Dit kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend. Heb je het idee dat wij de juiste partij zijn om jou in je studiekeuze te begeleiden? Dan plannen wij graag een traject met jou in! Wij hebben onze eigen methode ontwikkeld en geloven in een persoonlijke benadering.

Janneke

Studiekeuzecoach Amstelveen

Meer informatie over Janneke

Eerste studiekeuze

Woon je in Amstelveen (of daar in de buurt) en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Dan heb je vast al gemerkt dat er zoveel mogelijkheden zijn dat je je misschien afvraagt hoe je ooit de juiste studie moet kiezen. Omdat jij niet de enige bent die dit lastig vindt is StudieKeuzeAdvies opgericht. StudieKeuzeAdvies richt zich op mensen zoals jij; scholieren die binnenkort gaan studeren. Doordat veel studenten niet direct de juiste studiekeuze maken, is de uitval in het MBO, HBO en WO hoog. Uiteraard wil je graag voorkomen dat ook jij in je eerste jaar tot de conclusie komt dat je liever wat anders zou willen doen.

StudieKeuzeAdvies helpt jou om optimaal te kiezen! Voor ons maakt het niet uit welke studie het uiteindelijk wordt, het belangrijkste is dat het eindresultaat bij je past. Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken of wil je gewoon eens een gesprek met een deskundige op dit gebied? Dan is een traject bij StudieKeuzeAdvies in Amstelveen misschien wel iets voor jou. Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten die focussen op oriëntatie, wie je bent en wat je kan, de toekomst en de uiteindelijke studiekeuze. Ook onderdeel van het traject is de TalentenTest: een test ontwikkeld met de Universiteit van Tilburg waarbij onderzoek wordt gedaan naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach kom je vanuit een brede oriëntatie tot een gedegen studiekeuze waar jij met zekerheid aan kunt beginnen!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ EERSTE STUDIEKEUZE

Verkeerde studiekeuze

Zowel op universiteiten als op hogescholen is het aantal studies waar je uit kunt kiezen enorm. Heb je direct de juiste keuze gemaakt? Dat is mooi, maar niet vanzelfsprekend. Hoor jij bij de groep die niet direct de juiste keuze heeft gemaakt? Dat is balen… Wat doe je daar dan aan? Gewoon stug volhouden, of een andere studie overwegen? Misschien ben je zelfs al wel gestopt met je studie. Wij helpen jou graag verder!

Hoewel wij bij StudieKeuzeAdvies veel trajecten draaien die gericht zijn op jongeren die regelrecht van de middelbare school afkomen, is op dit moment circa de helft van de mensen die bij ons aankloppen, een zogenaamde studiestopper. Iemand die al eerder is begonnen aan een opleiding op HBO- of WO-niveau dus. We kunnen dus wel stellen dat wij met de groep waar jij ook bij hoort, de studiestoppers, inmiddels ruime ervaringen hebben opgedaan. Wij maken gebruik van de kennis die jij zelf al hebt opgedaan met betrekking tot het reilen en zeilen op een instelling voor hoger of wetenschappelijk onderwijs en passen jouw traject daar op aan. Uiteraard kijken wij daarbij naar jou als persoon en naar de wensen en verwachtingen die jij zelf hebt. Het uiteindelijke resultaat is een concrete studie waar je studiekeuzecoach en jijzelf een goede toekomst in zien!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ VERKEERDE STUDIEKEUZE

Locatie

Maalderij 21, 1185 ZB Amstelveen

 

exit