Vragen of advies nodig? Bel ons op 088 - 3926353
Neem vrijblijvend contact op
Eerste studiekeuze

Eerste studiekeuze

Een studiekeuze maken is iets heel persoonlijks. Het gaat om jouw toekomst en wij nemen ons werk daarom uiterst serieus. Om jou, als studiekiezer, zo goed mogelijk te begeleiden in je keuzeproces, hebben wij een eigen studiekeuzetraject ontwikkeld. Met behulp van een persoonlijke studiekeuzecoach helpen wij je om je keuzevragen te beantwoorden.

Het traject

Met het persoonlijke en doelgerichte studiekeuzetraject begeleiden wij jou op gestructureerde wijze naar een passende vervolgstudie. Je krijgt een enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach met wie je in totaal 4 bijeenkomsten zult hebben. Je gaat met gezamenlijke en individuele opdrachten aan de slag, zowel gedurende de bijeenkomst als thuis. Benieuwd naar de kosten? Klik dan hier.

De  thema’s van de 4 coachingsgesprekken zijn als volgt:

  • Oriëntatie
  • Wie ben ik en wat kan ik?
  • Blik op de toekomst
  • De studiekeuze

Een ander onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Daarbij krijg je nu ook de Keuzegids: de enige echt onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. Tijdens het traject wijzen we je op open dagen en kijken we ook naar de mogelijkheden om te gaan proefstuderen bij passende vervolgstudies.

We richten ons volledig op het einddoel, de studiekeuze. Echter kijken we ook naar de invulling daarna, waaronder: beroep, carrière en werkomgeving. Aan het eind van het traject heb jij een passende studiekeuze gemaakt, zodat jij je zonder zorgen kan voorbereiden op je studententijd!

Ons traject is bewezen effectief: 92% van de studiekiezers die bij ons een traject volgt gaat gemotiveerd door naar het 2e jaar van de gekozen studie. Daarnaast worden onze studiekeuzecoaches beoordeeld met een 8,8!

Kies in het menu een locatie bij jou in de buurt of neem vrijblijvend contact op voor een gratis intake gesprek.

Plan een vrijblijvend intakegesprek in

Studiefinanciering in het leenstelsel: hoe zit het?

Het is één van de meest besproken onderwerpen van de afgelopen jaren: de afschaffing van de basisbeurs en de gevolgen hiervan voor de studiefinanciering in het hoger onderwijs.

Halvering collegegeld. Kom jij in aanmerking?

Start jij in september 2019 voor het eerst aan een bacheloropleiding aan een universiteit of hogeschool? Lees dan snel verder!

 

 

Van havo naar de universiteit, hoe werkt dat?

Sommige havoleerlingen willen via het hbo naar de universiteit. Maar een hbo-propedeuse geeft tegenwoordig niet meer automatisch toegang tot een universitaire bachelor.

 

Vragen of advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in het studiekeuzetraject of heb je vragen? Neem contact op via het contactformulier
of bel ons op 088 – 3926353.

CONTACTFORMULIER

exit