Neem vrijblijvend contact op
Eerste studiekeuze

Trajecten StudieKeuzeAdvies gaan online door!

Als gevolg van de maatregelen van de overheid, zoals deze 15 maart jl. zijn ingesteld in verband met het Coronavirus, volgt StudieKeuzeAdvies de ontwikkelingen nauwgezet. Om fysiek contact tot een minimum te beperken, maar leerlingen wel te blijven ondersteunen bij hun studiekeuze, vinden de coachinggesprekken online plaats!

Ben je nog geen studiekeuzetraject gestart? Geen probleem. Meld je nu aan voor een online studiekeuzetraject.

Lees meer

Eerste studiekeuze

Een studiekeuze maken is iets heel persoonlijks. Het gaat om jouw toekomst en wij nemen ons werk daarom uiterst serieus. Om jou, als studiekiezer, zo goed mogelijk te begeleiden in je keuzeproces, hebben wij een eigen studiekeuzetraject ontwikkeld. Met behulp van een persoonlijke studiekeuzecoach helpen wij je om je keuzevragen te beantwoorden.

Het traject

Met het persoonlijke en doelgerichte studiekeuzetraject begeleiden wij jou op gestructureerde wijze naar een passende vervolgstudie. Je krijgt een enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach met wie je in totaal 4 bijeenkomsten zult hebben. Benieuwd naar de kosten? Klik dan hier.

Stap 1:
Oriëntatie
Met behulp van de TalentenTest, ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Tilburg, gaan we op zoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw persoonlijke situatie en wensen is dit de start van het traject.
Stap 2:
Wie ben ik en wat kan ik?
Met gezamenlijke en individuele opdrachten gaan we op zoek naar wie je bent en wat jouw kwaliteiten zijn.
Stap 3:
Blik op de toekomst
Het studiekeuzetraject is niet alleen gericht op jouw studiekeuze, we kijken ook naar de invulling daarna. Welk beroep en welke carrière passen bij jou en in wat voor soort werkomgeving kun jij het beste uit jezelf halen?
Stap 4:
De studiekeuze
We richten ons volledig op het einddoel, de studiekeuze. Echter kijken we ook naar de invulling daarna, waaronder: beroep, carrière en werkomgeving. Aan het eind van het traject heb jij een passende studiekeuze gemaakt, zodat jij je zonder zorgen kan voorbereiden op je studententijd!

Talententest & Keuzegids

Een ander onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Daarbij krijg je nu ook de Keuzegids: de enige echt onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. Tijdens het traject wijzen we je op open dagen en kijken we ook naar de mogelijkheden om te gaan proefstuderen bij passende vervolgstudies.

Kies in het menu een locatie bij jou in de buurt of neem vrijblijvend contact op voor een gratis intake gesprek.

Plan een vrijblijvend intakegesprek in

Ons traject is bewezen effectief

92% van de studiekiezers die bij ons een traject volgt gaat gemotiveerd door naar het 2e jaar van de
gekozen studie. Daarnaast worden onze studiekeuzecoaches beoordeeld met een 8,8!

Studiefinanciering in het leenstelsel: hoe zit het?

Het is één van de meest besproken onderwerpen van de afgelopen jaren: de afschaffing van de basisbeurs en de gevolgen hiervan voor de studiefinanciering in het hoger onderwijs.

Halvering collegegeld. Kom jij in aanmerking?

Start jij in september 2019 voor het eerst aan een bacheloropleiding aan een universiteit of hogeschool? Lees dan snel verder!

 

 

Van havo naar de universiteit, hoe werkt dat?

Sommige havoleerlingen willen via het hbo naar de universiteit. Maar een hbo-propedeuse geeft tegenwoordig niet meer automatisch toegang tot een universitaire bachelor.

 

Vragen of advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in het studiekeuzetraject of heb je vragen? Neem contact op via het contactformulier
of bel ons op 088 – 3926353.

CONTACTFORMULIER

exit