Neem vrijblijvend contact op
Eerste studiekeuze

Eerste studiekeuze

Een studiekeuze maken is iets heel persoonlijks. Het gaat namelijk om jouw toekomst! Om jou, als studiekiezer, zo goed mogelijk te begeleiden in je keuzeproces, hebben wij een eigen studiekeuzetraject ontwikkeld. Met behulp van een persoonlijke studiekeuzecoach helpen wij je om een studiekeuze te maken die echt bij je past.

Het traject

Met het persoonlijke en doelgerichte studiekeuzetraject begeleiden wij jou op gestructureerde wijze naar een passende vervolgstudie. Je krijgt een enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach met wie je in totaal 4 bijeenkomsten zult hebben. Het is ook mogelijk om de trajecten online te volgen, uiteraard afhankelijk van jouw wensen en behoeften.

Benieuwd naar de kosten? Klik dan hier.

Ons traject is bewezen effectief

92% van de studiekiezers die bij ons een traject volgt gaat gemotiveerd door naar het 2e jaar van de
gekozen studie. Daarnaast worden onze studiekeuzecoaches beoordeeld met een 8,8!

Inclusief Talententest & Keuzegids

Een ander onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Daarbij krijg je nu ook de Keuzegids: de enige echt onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. Tijdens het traject wijzen we je op open dagen en kijken we ook naar de mogelijkheden om te gaan proefstuderen bij passende vervolgstudies.

Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek

Hoe ziet dit studiekeuze traject er uit?

Je krijgt een enthousiaste en ervaren studiekeuze coach met wie je in totaal 4 bijeenkomsten zult hebben. Je gaat met gezamenlijke en individuele opdrachten aan de slag, zowel gedurende de bijeenkomst als thuis.

Stap 1:
Orië
ntatie
Met behulp van de TalentenTest, ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Tilburg, gaan we op zoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw persoonlijke situatie en wensen is dit de start van het traject.
Stap 2:
Wie ben ik en wat kan ik?
Met gezamenlijke en individuele opdrachten gaan we op zoek naar wie je bent en wat jouw kwaliteiten zijn.
Stap 3:
Blik op de toekomst
Het studiekeuzetraject is niet alleen gericht op jouw studiekeuze, we kijken ook naar de invulling daarna. Welk beroep en welke carrière passen bij jou en in wat voor soort werkomgeving kun jij het beste uit jezelf halen?
Stap 4:
De studiekeuze
We richten ons volledig op het einddoel, de studiekeuze. Echter kijken we ook naar de invulling daarna, waaronder: beroep, carrière en werkomgeving. Aan het eind van het traject heb jij een passende studiekeuze gemaakt, zodat jij je zonder zorgen kan voorbereiden op je studententijd!

 

Studiefinanciering in het leenstelsel: hoe zit het?

Het is één van de meest besproken onderwerpen van de afgelopen jaren: de afschaffing van de basisbeurs en de gevolgen hiervan voor de studiefinanciering in het hoger onderwijs.

Halvering collegegeld. Kom jij in aanmerking?

Start jij in september 2019 voor het eerst aan een bacheloropleiding aan een universiteit of hogeschool? Lees dan snel verder!

 

 

Van havo naar de universiteit, hoe werkt dat?

Sommige havoleerlingen willen via het hbo naar de universiteit. Maar een hbo-propedeuse geeft tegenwoordig niet meer automatisch toegang tot een universitaire bachelor.

 

Vragen of advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in het studiekeuzetraject of heb je vragen? Neem contact op via het contactformulier
of bel ons op 088 – 3926353.

CONTACTFORMULIER

exit