Ervaringen

Honderden leerlingen en studenten gingen je voor!

 
Afgelopen jaar gaf 96% van de studenten aan dat de keuze inderdaad de juiste is gebleken. Daar zijn we trots op!

Sanne Pull (19 jaar)
‘Na mijn VWO dacht ik precies te weten wat ik wilde. De opleiding bleek echter niet bij mij te passen dus ik moest opnieuw gaan nadenken over mijn studiekeuze. Ik ben heel blij dat ik een studiekeuze traject heb gedaan, ik doe nu een opleiding die écht bij mij past. Zonder deze persoonlijke begeleiding had ik waarschijnlijk wederom verkeerd gekozen.’

Daan Appels (vader van Sjoerd)
Na het vwo? Geen idee. Alle studies zijn saai. In samenspraak met mijn zoon Sjoerd besloot ik daarop dat een studiekeuzetraject uitkomst moest brengen. Na intakegesprekken bij verschillende bureaus, schatten we Geert Schimmel van Studiekeuzeadvies in als de meest kansrijke optie. De verwachtingen die dat met zich meebracht heeft Geert waargemaakt. Hij won snel het vertrouwen van Sjoerd (dat lukt niet iedereen!) en na zeven praatsessies verspreid over drie maanden rolden er goed onderbouwde studiemogelijkheden uit het traject. Of de door Sjoerd uiteindelijk gemaakte keuze ook de juiste keuze is moet nog blijken, maar aan de persoonlijke, betrokken en deskundige begeleiding van Geert Schimmel heeft het zeker niet gelegen.

Rachel van Dijk (18 jaar)
Mijn coach was erg betrokken en had ook een psychologisch achtergrond wat mij erg hielp bij het maken van mijn uiteindelijke keuze.

Maura Peters (19 jaar)
Na al eerder gestopt te zijn met een studie wilde ik niet weer de verkeerde studiekeuze maken. Zelf wist ik écht niet wat ik wilde studeren en er zijn zo veel studies dat ik ook niet wist waar ik moest beginnen met zoeken. Zo kwam ik bij het Studiekeuze traject terecht. Ik wilde niet zo’n studiekeuze bureau waarbij je een aantal testjes doet en er vervolgens een resultaat uit de computer kwam, dat vond ik te onpersoonlijk. Het studiekeuze traject bestaat vooral uit praten, wat wil je? Wat wil je niet? En zodoende kreeg ik een steeds duidelijker beeld van wat ik wilde. Dit had ik nooit verwacht want ik had echt geen flauw idee wat ik wilde studeren. Uiteindelijk kreeg ik een lijst met een aantal studies, waarvan ik een aantal opties heb verkend. Het Studiekeuze traject regelt dan ook nog van alles voor je, je kunt bijvoorbeeld meelopen met een student zodat je weet hoe de studie écht is (en dus niet alleen die veel te rooskleurige praatjes op open dagen hoort). Zo heb ik binnen acht weken een studiekeuze kunnen maken, waar ik nog steeds tevreden mee ben!

Ruben Schurink (21 jaar)
Veel dank voor alle gesprekken. Zelf was ik nooit bij deze opleiding gekomen.

Suus Ooijink (19 jaar)
Al vrij snel kwam ik erachter dat ik de foute keuze had gemaakt. Studiekeuzeadvies hielp mij opnieuw te kiezen en daar ben ik erg blij mee. Ik vond het prettig dat we gewoon met elkaar konden praten en dat ik werd begrepen.

Robbert Ens (17 jaar)
Bedankt voor de hulp en gesprekken. Nu weet ik eindelijk wat ik wil gaan studeren. Ik laat je weten hoe het is bevallen!