Neem vrijblijvend contact op
Maastricht

StudieKeuzeAdvies Maastricht

Je weet nog niet wat je na je eindexamen moet gaan studeren, of je bent van plan om over te stappen naar een studie die beter bij je past dan je huidige studie. Waarschijnlijk is dat de reden dat je hebt gezocht naar StudieKeuzeAdvies in Maastricht.

We merken dat steeds meer mensen wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van de juiste keuze, en waarschijnlijk ben jij ook zo iemand. Op welk niveau jij ook wilt gaan studeren, voor onze benadering maakt dat niet uit. Wij kijken naar de persoon achter de studiekiezer en zullen je dan ook niet in een bepaalde richting pushen. Of je uiteindelijk rechten of toegepaste psychologie gaat studeren, het gaat er om dat de studie bij jou als persoon past. Ongeacht de richting, ongeacht het niveau.

StudieKeuzeAdvies houdt zich bezig met het begeleiden van jongeren (eindexamenleerlingen en studenten) die een studiekeuze vraagstuk hebben. In de meeste gevallen komt het er op neer dat de juiste studiekeuze moeilijk gemaakt kan worden. Dat is precies het punt waar wij op inspringen. In een eerste kennismakingsgesprek leer je ons kennen, en wij leren jou kennen. Dit kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend. Heb je het idee dat wij de juiste partij zijn om jou in je studiekeuze te begeleiden, dan plannen we graag een traject met je in. Wij maken geen gebruik van standaard testjes maar hebben onze eigen methode ontwikkeld en geloven in een persoonlijke benadering.

Aart

Studiekeuzecoach Maastricht

Eerste studiekeuze

Woon je in Maastricht (of daar in de buurt) en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Dan heb je vast al gemerkt dat er zoveel mogelijkheden zijn dat je je misschien afvraagt hoe je ooit de juiste studie moet kiezen. Het belang van een goede studiekeuze is niet te onderschatten. De overheid heeft de maatregelen met betrekking tot studeren behoorlijk aangescherpt. Hierdoor behoort de ‘eeuwige student’ tot het verleden en is het zaak om een weloverwogen keuze te maken. Het belangrijkste dat je je moet realiseren: het gaat om jou! Wat wil je? Welke opleiding past bij jou? Welke richting wil je uit? Heb je al een idee naar welke stad je wilt? Allemaal zaken die nu om aandacht vragen. Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken, of wil je gewoon eens een gesprek met een deskundige op dit gebied, dan is een traject bij StudieKeuzeAdvies in Maastricht misschien wel iets voor jou.

Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten die focussen op oriëntatie, wie je bent en wat je kan, de toekomst en de uiteindelijke studiekeuze. Ook onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach kom je vanuit een brede oriëntatie tot een gedegen studiekeuze waar jij met zekerheid aan kunt beginnen!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ EERSTE STUDIEKEUZE

Verkeerde studiekeuze

Maastricht is natuurlijk een ideale studentenstad. Veel onderwijsinstellingen, en tussen het studeren door kan je genieten van de bourgondische levensstijl die deze stad zo uniek maakt. Wanneer je echter met je studie in de knel komt wordt het allemaal een stukje minder leuk. Ben je met je studie gestopt, of sta je op het punt om te stoppen dan kan de twijfel toeslaan. Dat je je druk maakt als je gestopt bent is logisch. Een geruststelling is misschien dat je zeker niet de enige bent. Veel studenten beginnen aan een studie die ze nooit af zullen maken. Als je gestopt bent betekent het simpelweg dat de studie niet goed genoeg bij jouw capaciteiten en interesses aansloot. Je moet er nu achter zien te komen welke opleiding het best bij jouw persoonlijkheid past. Dat hoef je niet alleen te doen, want daar is precies het punt waar StudieKeuzeAdvies te hulp schiet.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het beantwoorden van de vraagstukken waar jij op dit moment mee te maken hebt. En ze weten hoe je een dergelijk vraagstuk oplost. Het resultaat? Meer dan 95% van onze klanten komt via een traject bij ons op een passende studie terecht. Ben je een zogenaamde “studiestopper” en woon je (in de omgeving van) Maastricht? Wanneer je bij ons een studiekeuzetraject volgt gaan we met jou aan de slag om gezamenlijk een studie te vinden die bij je past, en die je daardoor af kunt ronden. Bij ons vul je niet eindeloos testjes in, en wanneer je het “leuk vindt om met kinderen te werken” verwijzen we je niet klakkeloos door naar Pedagogiek. In ons traject staan alle opties open: van Geneeskunde tot Rechten en van Technische Natuurkunde tot Geschiedenis. In een traject bij ons kom je uiteindelijk terecht bij één concrete studie. Een studie waarbij jij én je studiekeuzecoach het idee hebben dat dit de studie is die bij je past.

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ VERKEERDE STUDIEKEUZE

Locatie

Stationsplein 8-K, 6221 BT Maastricht

exit