Neem vrijblijvend contact op
Hilversum

StudieKeuzeAdvies Hilversum

Je weet nog niet wat je na je eindexamen moet gaan studeren, of je bent van plan om over te stappen naar een studie die beter bij je past dan je huidige studie. Waarschijnlijk is dat de reden dat je hebt gezocht naar StudieKeuzeAdvies in Hilversum.

We merken dat steeds meer mensen wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van de juiste keuze, en waarschijnlijk ben jij ook zo iemand. Op welk niveau jij ook wilt gaan studeren, voor onze benadering maakt dat niet uit. Wij kijken naar de persoon achter de studiekiezer en zullen je dan ook niet in een bepaalde richting pushen. Of je uiteindelijk rechten of toegepaste psychologie gaat studeren, het gaat er om dat de studie bij jou als persoon past. Ongeacht de richting, ongeacht het niveau.

StudieKeuzeAdvies houdt zich bezig met het begeleiden van jongeren (eindexamenleerlingen en studenten) die een studiekeuze vraagstuk hebben. In de meeste gevallen komt het er op neer dat de juiste studiekeuze moeilijk gemaakt kan worden. Dat is precies het punt waar wij op inspringen. In een eerste kennismakingsgesprek leer je ons kennen, en wij leren jou kennen. Dit kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend. Heb je het idee dat wij de juiste partij zijn om jou in je studiekeuze te begeleiden, dan plannen we graag een traject met je in. Wij maken geen gebruik van standaard testjes maar hebben onze eigen methode ontwikkeld en geloven in een persoonlijke benadering.

Patty

Studiekeuzecoach Hilversum

Eerste studiekeuze

Woon je in Hilversum (of daar in de buurt) en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Dan heb je vast al gemerkt dat er zoveel mogelijkheden zijn dat je je misschien afvraagt hoe je ooit de juiste studie moet kiezen. Het belang van een goede studiekeuze is niet te onderschatten. De overheid heeft de maatregelen met betrekking tot studeren behoorlijk aangescherpt. Hierdoor behoort de ‘eeuwige student’ tot het verleden en is het zaak om een weloverwogen keuze te maken. Het belangrijkste dat je je moet realiseren: het gaat om jou! Wat wil je? Welke opleiding past bij jou? Welke richting wil je uit? Heb je al een idee naar welke stad je wilt? Allemaal zaken die nu om aandacht vragen. Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken, of wil je gewoon eens een gesprek met een deskundige op dit gebied, dan is een traject bij StudieKeuzeAdvies in Hilversum misschien wel iets voor jou.

Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten die focussen op oriëntatie, wie je bent en wat je kan, de toekomst en de uiteindelijke studiekeuze. Ook onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach kom je vanuit een brede oriëntatie tot een gedegen studiekeuze waar jij met zekerheid aan kunt beginnen!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ EERSTE STUDIEKEUZE

Verkeerde studiekeuze

Studeren kan heel leuk zijn wanneer je een studie volgt die interessant is, en waarbij je ook nog eens je vakken haalt. Studeren wordt echter een stuk minder leuk wanneer je je af begint te vragen of een bepaalde opleiding wel de juiste voor je is. Ook wanneer je (ondanks hard studeren) je vakken niet weet te halen wordt het er niet beter op. Er komt in zo’n geval onherroepelijk een moment dat je zo hard gaat twijfelen aan je studiekeuze dat stoppen en switchen een optie wordt. Logisch dat je op zoek bent naar de juiste tips om een goede vervolgkeuze te maken.

Voor wat betreft (potentiële) studiestoppers krijgen we bij StudieKeuzeAdvies te maken met twee types studenten. De groep die is gestopt met zijn huidige studie, en de groep die dit sterk overweegt. StudieKeuzeAdvies is actief in Hilversum om samen met jou de oplossing te vinden. De kans is groot dat je momenteel studeert in Amsterdam. Mogelijk komen we gezamenlijk tot een keuze voor een opleiding in deze stad, maar natuurlijk kijken we veel breder. Misschien ligt jouw vervolgstudie wel in Rotterdam, Leiden of Groningen. Dat zoeken we samen uit. Onze studiekeuzecoaches zijn jong genoeg om feeling te hebben met het studentenleven, maar ervaren genoeg om jou professioneel te kunnen begeleiden.

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ VERKEERDE STUDIEKEUZE

Locatie

Oude Torenstraat 41, 1211 BV Hilversum

embedgooglemap.net

exit