Neem vrijblijvend contact op
Vught

StudieKeuzeAdvies Vught

Hallo, mijn naam is Patricia en ik ben de studiekeuzecoach voor Vught en omgeving. Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn om een juiste studiekeuze te maken. Ik ben begonnen op het LBO en was van plan om “iets met dieren” te gaan doen, vervolgens heb ik een MBO en HBO opleiding richting voedingsmiddelen afgerond. Uiteindelijk ben ik gaan werken als docent voedingsmiddelen, coach en zorgcoördinator in het onderwijs. Hier ben ik erachter gekomen dat mijn kracht ligt bij het helpen van studenten. Inmiddels ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf op het gebied van jongerencoaching. Tijdens het studiekeuzetraject geef ik je graag een kompas mee om samen te ontdekken wie je bent en wat jouw interesses en talenten zijn om zo een studie te kiezen die bij jou past. Ga je mee op reis?

Patricia

Studiekeuzecoach Vught

Eerste studiekeuze

Woon je in Vught (of daar in de buurt) en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Dan heb je vast al gemerkt dat er zoveel mogelijkheden zijn dat je je misschien afvraagt hoe je ooit de juiste studie moet kiezen. Het belang van een goede studiekeuze is niet te onderschatten. De overheid heeft de maatregelen met betrekking tot studeren behoorlijk aangescherpt. Hierdoor behoort de ‘eeuwige student’ tot het verleden en is het zaak om een weloverwogen keuze te maken. Het belangrijkste dat je je moet realiseren: het gaat om jou! Wat wil je? Welke opleiding past bij jou? Welke richting wil je uit? Heb je al een idee naar welke stad je wilt? Allemaal zaken die nu om aandacht vragen. Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken, of wil je gewoon eens een gesprek met een deskundige op dit gebied, dan is een traject bij StudieKeuzeAdvies in Vught misschien wel iets voor jou.

Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten die focussen op oriëntatie, wie je bent en wat je kan, de toekomst en de uiteindelijke studiekeuze. Ook onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach kom je vanuit een brede oriëntatie tot een gedegen studiekeuze waar jij met zekerheid aan kunt beginnen!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ EERSTE STUDIEKEUZE

Verkeerde studiekeuze

Toen je begon met studeren had je waarschijnlijk een aantal ambities die je in je studententijd wilde realiseren. Een daarvan was het afronden van je studie. Het feit dat je bij ons op de website terecht bent gekomen geeft echter al aan dat er wat dat betreft een aantal zaken net iets anders zijn gelopen dan gepland. Je bent gestopt met je studie, of je overweegt heel sterk om dat te gaan doen. Dat je je druk maakt als je gestopt bent is logisch. Een geruststelling is misschien dat je zeker niet de enige bent. Veel studenten beginnen aan een studie die ze nooit af zullen maken. Als je gestopt bent betekent het simpelweg dat de studie niet goed genoeg bij jouw capaciteiten en interesses aansloot. Een verkeerde studie gekozen? Een kleine hobbel op de weg naar je uiteindelijke diploma, maar ook niet meer dan dat. StudieKeuzeAdvies is actief in Vught om samen met jou de oplossing te vinden. De kans is groot dat je momenteel studeert in Den Bosch, Eindhoven of Tilburg. Mogelijk komen we gezamenlijk tot een keuze voor een opleiding in de buurt, maar natuurlijk kijken we veel breder. Misschien ligt jou studie vervolg wel in Amsterdam, Groningen of Rotterdam. Dat zoeken we samen uit. Onze keuzecoaches zijn jong genoeg om feeling te hebben met het studentenleven, maar ervaren genoeg om jou professioneel te kunnen begeleiden.

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ VERKEERDE STUDIEKEUZE

Locatie

Marktveld 42, 5261 EB Vught

exit