Neem vrijblijvend contact op
Verkeerde studiekeuze

Verkeerde studiekeuze

De keuze voor de juiste studie kan verdraaid lastig zijn. Dat merken eindexamenscholieren vaak op het moment dat ze zich serieus gaan oriënteren op hun vervolgopleiding. Wanneer jij al gestopt bent met een opleiding of erover denkt te stoppen met een studie, weet jij nog veel beter hoe lastig een studie kiezen kan zijn. Erg frustrerend, en voor jou misschien wel een reden om een beetje in paniek te raken. Wat nu?

Het allerbelangrijkst: heb je een verkeerde studiekeuze gemaakt, realiseer je dan dat er geen man overboord is. Het voelt misschien als het eind van de wereld, dat is het niet. Dat neemt natuurlijk niet weg dat een studie die niet passend blijkt te zijn erg vervelend is. Gelukkig zijn er best dingen te regelen. Want geloof het of niet: als jij één keer – of zelfs meerdere keren – een verkeerde studiekeuze hebt gemaakt heeft dat voordelen. Door je verkeerde keuze heb je al de nodige ervaring opgedaan. Ervaring die wij bij StudieKeuzeAdvies inzetten om samen met jou dit keer wél de juiste studiekeuze te maken.

Ons traject is bewezen effectief: 92% van de studiekiezers die bij ons een traject volgt gaat gemotiveerd door naar het 2e jaar van de gekozen studie. Daarnaast worden onze studiekeuzecoaches beoordeeld met een 8,8!

Het traject

Hoe ziet dit traject er uit? Je krijgt een enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach met wie je in totaal 4 (online) bijeenkomsten zult hebben. Je gaat met gezamenlijke en individuele opdrachten aan de slag, zowel gedurende de bijeenkomst als thuis.

We richten ons volledig op het einddoel, de studiekeuze. Echter kijken we ook naar de invulling daarna, waaronder: beroep, carrière en werkomgeving. Aan het eind van het traject heb jij deze keer wél een passende studiekeuze gemaakt!

Benieuwd naar de kosten? Klik dan hier.

Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek

Inclusief TalentenTest & Keuzegids

Een ander onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Daarbij krijg je nu ook de Keuzegids: de enige echt onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. Ook kijken we naar de mogelijkheden om mee te lopen met potentiële studies om deze zelf te ervaren.

Hoe ziet dit traject er uit?

De thema’s van de 4 coachingsgesprekken zijn als volgt

Nieuwe studie kiezen

Volgens ons heb je dus bepaalde voordelen als je al eens eerder een (verkeerde) studie hebt gekozen. Ten eerste dankzij de ervaring die je meebrengt. Je hebt al een tijdje op een Hogeschool of Universiteit rondgelopen dus je weet hoe het werkt. Tentamenperiode op de Uni of de Hogeschool? Jij hebt het meegemaakt. Wat is een werkgroep? Weet jij al. Hoe gaat een hoorcollege in zijn werk? Niets bijzonders. Kortom, als “opnieuw studiekiezer” zijn er enorm veel zaken die jij al weet. Vergelijk jezelf eens met de persoon die je was toen je net van de middelbare school afkwam. Je mag dan in eerste instantie een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt, de ervaring die je op die niet-passende studie hebt opgedaan is onbetaalbaar tijdens het opnieuw kiezen van een studie. En wel de juiste studie.

Wat doet StudieKeuzeAdvies voor jou?

Jij wilt een studie kiezen, wat doet StudieKeuzeAdvies tijdens een keuzetraject voor jou? Een betere vraag is: wat doet StudieKeuzeAdvies sámen met jou? Jij gaat een nieuwe en passende studie kiezen, wij zijn er voor de ondersteuning en de begeleiding. We gaan kijken naar wie jij bent, en wat je kunt. We betrekken je interesses en je toekomstbeeld bij de studiekeuze en we kijken samen met jou terug naar je eerdere verkeerde studiekeuze.

Met name voor studenten die opnieuw kiezen zit er vaak een knelpunt bij het stukje ‘verleden’. Je hebt immers al eens gekozen en dat was helaas geen succes. Dat je daardoor bewust of onbewust spanning ervaart bij het idee dat je weer een belangrijke keuze moet maken is logisch. Bij StudieKeuzeAdvies zijn we gewend om studenten te begeleiden die zich in deze situatie bevinden. Juist daarom hebben we het “opnieuw kiezen-traject” opgesteld. Met dit programma is de kans op succes bij het kiezen van een opleiding bijzonder groot.

Help, mijn situatie is net wat lastiger..

Misschien denk je bij het lezen van deze tekst wel: ‘allemaal leuk en aardig, dat opnieuw kiezen. Maar bij mij is het allemaal net wat lastiger.’ Dat zijn gedachten die vooral opkomen bij studenten die vaker dan één keer een verkeerde keuze hebben gemaakt. Om maar direct duidelijk te zijn: wanneer je twee, drie of zelfs vier keer eerder een studiekeuze hebt gemaakt, en het bleek steeds niet de juiste te zijn dan moet er in elk geval wat veranderen.

Herken jij jezelf hierin? Ook met deze situaties hebben we bij StudieKeuzeAdvies voldoende ervaring. Ben je het zat om een verkeerde keuze voor een studie te maken en heb je de moed al bijna opgegeven? Je bent niet de enige met dit probleem, en je bent zeker geen hopeloos geval. Samen met je eigen studiekeuzecoach zetten we je op het goede spoor.

Kies in het menu een locatie bij jou in de buurt of neem vrijblijvend contact op voor een gratis intake gesprek.

Bindend studieadvies: wat moet je weten?

De ene leerling let er misschien helemaal niet op, de andere maakt zich er zorgen om: het bindend studieadvies in het hoger onderwijs.

 

 

Studiekeuzecheck? Wat is dat nou eigenlijk?

1 mei was de inschrijvingsdeadline voor een nieuwe opleiding. Na deze aanmelding, is het tijd voor de verplichte studiekeuzecheck, ofwel: matching.

 

 

Een voltijd, deeltijd of een duale studie?

Studeren en tegelijkertijd relevante werkervaring opdoen: het klinkt als een perfecte combinatie maar is niet de beste uitkomst voor iedereen.

 

 

exit