Neem vrijblijvend contact op
Eindhoven

StudieKeuzeAdvies Eindhoven

Je weet nog niet wat je na je eindexamen moet gaan studeren, of je bent van plan om over te stappen naar een studie die beter bij je past dan je huidige studie. Waarschijnlijk is dat de reden dat je hebt gezocht naar StudieKeuzeAdvies in Eindhoven.

We merken dat steeds meer mensen wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van de juiste keuze, en waarschijnlijk ben jij ook zo iemand. Op welk niveau jij ook wilt gaan studeren, voor onze benadering maakt dat niet uit. Wij kijken naar de persoon achter de studiekiezer en zullen je dan ook niet in een bepaalde richting pushen. Of je uiteindelijk rechten of toegepaste psychologie gaat studeren, het gaat er om dat de studie bij jou als persoon past. Ongeacht de richting, ongeacht het niveau.

StudieKeuzeAdvies houdt zich bezig met het begeleiden van jongeren (eindexamenleerlingen en studenten) die een studiekeuze vraagstuk hebben. In de meeste gevallen komt het er op neer dat de juiste studiekeuze moeilijk gemaakt kan worden. Dat is precies het punt waar wij op inspringen. In een eerste kennismakingsgesprek leer je ons kennen, en wij leren jou kennen. Dit kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend. Heb je het idee dat wij de juiste partij zijn om jou in je studiekeuze te begeleiden, dan plannen we graag een traject met je in. Wij maken geen gebruik van standaard testjes maar hebben onze eigen methode ontwikkeld en geloven in een persoonlijke benadering.

René Berden

Studiekeuzecoach

Eerste studiekeuze

Woon je in Eindhoven (of daar in de buurt) en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Dan heb je vast al gemerkt dat er zoveel mogelijkheden zijn dat je je misschien afvraagt hoe je ooit de juiste studie moet kiezen. Het belang van een goede studiekeuze is niet te onderschatten. De overheid heeft de maatregelen met betrekking tot studeren behoorlijk aangescherpt. Hierdoor behoort de ‘eeuwige student’ tot het verleden en is het zaak om een weloverwogen keuze te maken. Het belangrijkste dat je je moet realiseren: het gaat om jou! Wat wil je? Welke opleiding past bij jou? Welke richting wil je uit? Heb je al een idee naar welke stad je wilt? Allemaal zaken die nu om aandacht vragen. Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken, of wil je gewoon eens een gesprek met een deskundige op dit gebied, dan is een traject bij StudieKeuzeAdvies in Eindhoven misschien wel iets voor jou.

Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten die focussen op oriëntatie, wie je bent en wat je kan, de toekomst en de uiteindelijke studiekeuze. Ook onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach kom je vanuit een brede oriëntatie tot een gedegen studiekeuze waar jij met zekerheid aan kunt beginnen!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ EERSTE STUDIEKEUZE

Verkeerde studiekeuze

Het feit dat je op deze pagina bent beland geeft aan dat je waarschijnlijk niet erg tevreden bent met hoe je studieloopbaan op dit moment verloopt. Je studeert in Eindhoven, bijvoorbeeld aan de TU/E of hogeschool Fontys, maar je wilt of moet stoppen. Misschien ben je zelfs al gestopt. Dat brengt aan de ene kant een aantal onduidelijkheden met zich mee, maar tegelijkertijd ook een heleboel duidelijkheid. Je moet namelijk opnieuw kiezen en je gaan heroriënteren op je toekomst. Of je het nu ziet als een uitdaging of als een bijna onoverkomelijk probleem: er moeten knopen worden doorgehakt.

Wanneer je hebt gemerkt dat je in eerste instantie voor een verkeerde studie hebt gekozen is het wel zo prettig om wat hulp te krijgen bij de nieuwe keuze die je moet maken. Er is een uitgangspunt wat in elk geval in jouw voordeel spreekt. Je hebt de juiste startkwalificatie voor een studie op hbo- of WO-niveau, dus dat is het probleem niet. Je bent ook zeker niet de enige student die wat studievertraging oploopt. De vraag is nu vooral: hoe kom ik terecht op de studie die aansluit bij wat ik wil en kan? Met dit soort vragen worden we bij StudieKeuzeAdvies doorlopend geconfronteerd. In 96 procent van de gevallen slagen we erin om een student die is gestopt met zijn of haar studie naar het juiste alternatief te begeleiden.

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ VERKEERDE STUDIEKEUZE

Locatie

Fransebaan 590M, 5627 JM Eindhoven

exit