Neem vrijblijvend contact op
Den Haag

StudieKeuzeAdvies Den Haag

Je weet nog niet wat je na je eindexamen moet gaan studeren, of je bent van plan om over te stappen naar een studie die beter bij je past dan je huidige studie. Waarschijnlijk is dat de reden dat je hebt gezocht naar StudieKeuzeAdvies in Den Haag.

We merken dat steeds meer mensen wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van de juiste keuze, en waarschijnlijk ben jij ook zo iemand. Op welk niveau jij ook wilt gaan studeren, voor onze benadering maakt dat niet uit. Wij kijken naar de persoon achter de studiekiezer en zullen je dan ook niet in een bepaalde richting pushen. Of je uiteindelijk rechten of toegepaste psychologie gaat studeren, het gaat er om dat de studie bij jou als persoon past. Ongeacht de richting, ongeacht het niveau.

StudieKeuzeAdvies houdt zich bezig met het begeleiden van jongeren (eindexamenleerlingen en studenten) die een studiekeuze vraagstuk hebben. In de meeste gevallen komt het er op neer dat de juiste studiekeuze moeilijk gemaakt kan worden. Dat is precies het punt waar wij op inspringen. In een eerste kennismakingsgesprek leer je ons kennen, en wij leren jou kennen. Dit kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend. Heb je het idee dat wij de juiste partij zijn om jou in je studiekeuze te begeleiden, dan plannen we graag een traject met je in. Wij maken geen gebruik van standaard testjes maar hebben onze eigen methode ontwikkeld en geloven in een persoonlijke benadering.

Rowan

Studiekeuzecoach Den Haag

Eerste studiekeuze

Woon je in Den Haag (of daar in de buurt) en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Dan heb je vast al gemerkt dat er zoveel mogelijkheden zijn dat je je misschien afvraagt hoe je ooit de juiste studie moet kiezen. Het belang van een goede studiekeuze is niet te onderschatten. De overheid heeft de maatregelen met betrekking tot studeren behoorlijk aangescherpt. Hierdoor behoort de ‘eeuwige student’ tot het verleden en is het zaak om een weloverwogen keuze te maken. Het belangrijkste dat je je moet realiseren: het gaat om jou! Wat wil je? Welke opleiding past bij jou? Welke richting wil je uit? Heb je al een idee naar welke stad je wilt? Allemaal zaken die nu om aandacht vragen. Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken, of wil je gewoon eens een gesprek met een deskundige op dit gebied, dan is een traject bij StudieKeuzeAdvies in Den Haag misschien wel iets voor jou.

Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten die focussen op oriëntatie, wie je bent en wat je kan, de toekomst en de uiteindelijke studiekeuze. Ook onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach kom je vanuit een brede oriëntatie tot een gedegen studiekeuze waar jij met zekerheid aan kunt beginnen!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ EERSTE STUDIEKEUZE

Verkeerde studiekeuze

Misschien is er op Den Haag als studentenstad wel niets aan te merken. Geldt dat ook voor je studie? Als het antwoord ‘ja’ is dan is dat natuurlijk ideaal. Helaas komen ontzettend veel studenten er gedurende hun studie achter dat ze een verkeerde opleiding hebben gekozen. Dan hebben we het niet over studenten die de studie, of een bepaald vak, even niet zo leuk vinden, maar over studenten die merken dat de huidige studie oprecht niet aansluit bij hun verwachtingen, capaciteiten en wensen. Vaak leidt dit ertoe dat de studie voortijdig wordt afgebroken. Herken jij je hierin? Dat betekent dat je een aantal belangrijke keuzes moet maken. Hoe nu verder? Wanneer je gestopt bent met je studie moet je op zoek naar een alternatief. Dat hoe je niet alleen te doen, daar helpt StudieKeuzeAdvies je graag bij.

Het feit dat je weet hoe het er in het hoger onderwijs aan toegaat is een voordeel dat we zeker gebruiken in het traject om jou een goede doorstart op hbo- of wo-niveau te bezorgen. Besluit je samen met ons uit te zoeken hoe je studietoekomst eruit ziet dan zijn wat ons betreft alle opties nog open. Uiteraard wordt er gekeken naar de mogelijkheden die er zijn in Den Haag (bijvoorbeeld de bachelors van de Haagse Hogeschool), maar het zou zo maar kunnen dat de studie die bij jou past in een andere studentenstad wordt aangeboden. Onze coaches kennen vrijwel alle mogelijkheden, dus de kans dat dé studie over het hoofd wordt gezien is uitgesloten. Wat doet het feit dat je met je studie bent gestopt met je? De kans is aanwezig dat je twijfelt aan je eigen kunnen, en daardoor weinig vertrouwen hebt in een succesvolle voortzetting van je studieloopbaan. Je bent niet de enige student die zijn studie afbreekt, verre van zelfs. Wat je verhaal ook is, hoe je omstandigheden ook zijn: wij gaan uit van het potentieel dat je wel degelijk in je hebt. Ook wanneer je bijvoorbeeld al meerdere keren met een studie bent gestopt valt er met het juiste traject echt wel een oplossing te vinden. Een percentage van 96 procent klanttevredenheid zegt wel voldoende!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ VERKEERDE STUDIEKEUZE

Locatie

Raamweg 4, 2596 HL Den Haag

exit