Neem vrijblijvend contact op
Haarlem

StudieKeuzeAdvies Haarlem

Je weet nog niet wat je na je eindexamen moet gaan studeren, of je bent van plan om over te stappen naar een studie die beter bij je past dan je huidige studie. Waarschijnlijk is dat de reden dat je hebt gezocht naar StudieKeuzeAdvies in Haarlem.

We merken dat steeds meer mensen wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van de juiste keuze, en waarschijnlijk ben jij ook zo iemand. Op welk niveau jij ook wilt gaan studeren, voor onze benadering maakt dat niet uit. Wij kijken naar de persoon achter de studiekiezer en zullen je dan ook niet in een bepaalde richting pushen. Of je uiteindelijk rechten of toegepaste psychologie gaat studeren, het gaat er om dat de studie bij jou als persoon past. Ongeacht de richting, ongeacht het niveau.

StudieKeuzeAdvies houdt zich bezig met het begeleiden van jongeren (eindexamenleerlingen en studenten) die een studiekeuze vraagstuk hebben. In de meeste gevallen komt het er op neer dat de juiste studiekeuze moeilijk gemaakt kan worden. Dat is precies het punt waar wij op inspringen. In een eerste kennismakingsgesprek leer je ons kennen, en wij leren jou kennen. Dit kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend. Heb je het idee dat wij de juiste partij zijn om jou in je studiekeuze te begeleiden, dan plannen we graag een traject met je in. Wij maken geen gebruik van standaard testjes maar hebben onze eigen methode ontwikkeld en geloven in een persoonlijke benadering.

Patricia

Studiekeuzecoach Haarlem

Eerste studiekeuze

Woon je in Haarlem (of daar in de buurt) en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Dan heb je vast al gemerkt dat er zoveel mogelijkheden zijn dat je je misschien afvraagt hoe je ooit de juiste studie moet kiezen. Het belang van een goede studiekeuze is niet te onderschatten. De overheid heeft de maatregelen met betrekking tot studeren behoorlijk aangescherpt. Hierdoor behoort de ‘eeuwige student’ tot het verleden en is het zaak om een weloverwogen keuze te maken. Het belangrijkste dat je je moet realiseren: het gaat om jou! Wat wil je? Welke opleiding past bij jou? Welke richting wil je uit? Heb je al een idee naar welke stad je wilt? Allemaal zaken die nu om aandacht vragen. Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken, of wil je gewoon eens een gesprek met een deskundige op dit gebied, dan is een traject bij StudieKeuzeAdvies in Haarlem misschien wel iets voor jou.

Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten die focussen op oriëntatie, wie je bent en wat je kan, de toekomst en de uiteindelijke studiekeuze. Ook onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach kom je vanuit een brede oriëntatie tot een gedegen studiekeuze waar jij met zekerheid aan kunt beginnen!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ EERSTE STUDIEKEUZE

Verkeerde studiekeuze

Er wordt wel eens gezegd dat je studententijd de mooiste tijd van je leven is. Daar zit best iets in, maar wanneer je het idee hebt dat je bij je huidige studie niet op je plek zit, of je bent zelfs al gestopt met je studie is de lol er wel even van af. Misschien heb je de neiging om de handdoek in de ring te gooien. Ergens is dat logisch, je begon vol enthousiasme aan je opleiding, maar het is niet geworden wat je er van dacht. Vervelend, maar niet rampzalig.

Jaarlijks switchen duizenden studenten van studie en met een beetje hulp van professionals die weten waar ze over praten is de kans groot dat je alsnog op de studie terecht komt die perfect bij je past. Wanneer je voortijdig met je studie stopt is het belangrijk om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Dat je bent gestopt met je studie is weliswaar ontzettend vervelend, maar het betekent zeker niet dat je nooit een diploma zal behalen. Het zegt al helemaal niet dat je niet intelligent genoeg bent. Eigenlijk zegt het maar één ding: je hebt een keer verkeerd gekozen. Om te voorkomen dat dit je nog een keer overkomt zijn er een aantal zaken van belang. Probeer niet negatief te denken. Het ligt voor de hand dat je bang bent om voor de tweede (of derde, vierde) keer verkeerd te kiezen. Die gedachte moet je echter proberen uit te bannen. Dat wordt een stuk makkelijker wanneer je daarbij een steuntje in de rug krijgt van professionals die weten waar ze het over hebben. Die professionals vind je bij StudieKeuzeAdvies.

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ VERKEERDE STUDIEKEUZE

Locatie

Houtplein 7, 2012DD Haarlem

 

exit