Neem vrijblijvend contact op
Amersfoort

StudieKeuzeAdvies Amersfoort

Je weet nog niet wat je na je eindexamen moet gaan studeren, of je bent van plan om over te stappen naar een studie die beter bij je past dan je huidige studie. Waarschijnlijk is dat de reden dat je hebt gezocht naar StudieKeuzeAdvies in Amersfoort.

We merken dat steeds meer mensen wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van de juiste keuze, en waarschijnlijk ben jij ook zo iemand. Op welk niveau jij ook wilt gaan studeren, voor onze benadering maakt dat niet uit. Wij kijken naar de persoon achter de studiekiezer en zullen je dan ook niet in een bepaalde richting pushen. Of je uiteindelijk rechten of toegepaste psychologie gaat studeren, het gaat er om dat de studie bij jou als persoon past. Ongeacht de richting, ongeacht het niveau.

StudieKeuzeAdvies houdt zich bezig met het begeleiden van jongeren (eindexamenleerlingen en studenten) die een studiekeuze vraagstuk hebben. In de meeste gevallen komt het er op neer dat de juiste studiekeuze moeilijk gemaakt kan worden. Dat is precies het punt waar wij op inspringen. In een eerste kennismakingsgesprek leer je ons kennen, en wij leren jou kennen. Dit kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend. Heb je het idee dat wij de juiste partij zijn om jou in je studiekeuze te begeleiden, dan plannen we graag een traject met je in. Wij maken geen gebruik van standaard testjes maar hebben onze eigen methode ontwikkeld en geloven in een persoonlijke benadering.

Floris Hommersom

Studiekeuzecoach Amersfoort

Eerste studiekeuze

Woon je in omgeving Amersfoort en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Dan heb je vast al gemerkt dat er heel veel mogelijkheden zijn als het aankomt op het maken van een studiekeuze. Omdat veel studenten niet direct de juiste studie kiezen is de uitval in het MBO, HBO en WO hoog. Bij StudieKeuzeAdvies willen wij dit graag voorkomen en helpen onze studiekeuzecoaches jou bij het kiezen van een vervolgopleiding. Voor ons maakt het niet uit welke studie het uiteindelijk wordt, het belangrijkste is dat het eindresultaat bij je past. Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken, of wil je gewoon eens een gesprek met een deskundige op dit gebied, dan is een traject bij StudieKeuzeAdvies in Amersfoort misschien wel iets voor jou.

Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten die focussen op oriëntatie, wie je bent en wat je kan, de toekomst en de uiteindelijke studiekeuze. Ook onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach kom je vanuit een brede oriëntatie tot een gedegen studiekeuze waar jij met zekerheid aan kunt beginnen!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ EERSTE STUDIEKEUZE

Verkeerde studiekeuze gemaakt

Je was student in Amersfoort, Utrecht of Amsterdam. Misschien sta je zelfs nog ingeschreven, maar je weet inmiddels vrijwel zeker dat je gaat stoppen met je studie. Hoe je je voelt nu je gestopt bent met studeren, of wanneer je binnenkort gaat stoppen is erg afhankelijk van hoe jij als persoon in elkaar zit. Bij sommige studiestoppers ontstaat paniek, anderen twijfelen aan hun eigen capaciteiten, en weer anderen proberen de situatie zo ontspannen mogelijk te bekijken. In elk geval moet je op dit moment gaan bedenken hoe je verder wilt gaan. Nieuwe studie in omgeving Amersfoort? Of kijk je breder? Het belangrijkste is dat je dit keer de juiste studiekeuze maakt.

Hulp vragen om de juiste studiekeuze te kunnen maken is verstandig. StudieKeuzeAdvies helpt jou hier graag bij. Samen met een persoonlijke studiekeuzecoach ga jij aan de slag om er achter te komen welke studie aansluit op jouw persoonlijkheid, capaciteiten en wensen. Ook kijken we samen terug naar jouw eerdere verkeerde studiekeuze. Zo ben je er zeker van dat je deze keer wel de juiste studiekeuze maakt!

LEES HIER MEER OVER HET TRAJECT BIJ VERKEERDE STUDIEKEUZE

Locatie

Utrechtseweg 7, 3811 NA Amersfoort

exit