Neem vrijblijvend contact op
Eerste studiekeuze

Online StudieKeuzeAdvies

Onze studiekeuzecoaches staan de komende tijd klaar om jou online te helpen bij het maken van een studiekeuze.

  • Beste alternatief voor open dagen en andere voorlichtingsactiviteiten
  • Flexibel in te plannen vanuit huis
  • Doelgericht en persoonlijk traject naar passende studiekeuze

Wil je meer informatie over online StudieKeuzeAdvies of direct een vrijblijvend intakegesprek plannen? Neem dan contact met ons op via 088 – 3926353.

Eerste studiekeuze

Een studiekeuze maken is iets heel persoonlijks. Het gaat namelijk om jouw toekomst! Om jou als studiekiezer, zo goed mogelijk te begeleiden in je keuzeproces, hebben wij een eigen studiekeuzetraject ontwikkeld. Met behulp van een persoonlijke studiekeuzecoach helpen wij jou om een studiekeuze te maken die echt bij je past.

Het traject

Met het persoonlijke en doelgerichte studiekeuzetraject begeleiden wij jou op gestructureerde wijze naar een passende vervolgstudie. Je krijgt een enthousiaste en ervaren studiekeuzecoach met wie je in totaal 4 bijeenkomsten op een locatie bij jou in de buurt zult hebben. Het is ook mogelijk om de trajecten online te volgen, uiteraard afhankelijk van jouw wensen en behoeften. Lees hier meer over online StudieKeuzeAdvies.

Ons traject is bewezen effectief

92% van de studiekiezers die bij ons een traject volgt gaat gemotiveerd door naar het 2e jaar van de
gekozen studie. Daarnaast worden onze studiekeuzecoaches beoordeeld met een 8,8!

Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Keuzegids

Wanneer je een traject bij ons start, ontvang je ook de Keuzegids met een online licentie. In de Keuzegids worden honderden MBO-, HBO-, WO- en masteropleidingen in Nederland vergeleken. Hiermee maken wij het kiezen van de juiste studie een stuk eenvoudiger!

De Keuzegids is de enige echt onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt

Beschrijving van alle opleidingen en toelatingseisen

Krijg inzicht in baankansen en startsalarissen

Alle informatie op één plek!

Talententest

Een ander belangrijk onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek van 85 stellingen naar jouw talenten, interesses en motivatie.

De test kan ook worden ingevuld door een ouder/verzorger en een leeftijdsgenoot van de scholier/student, óver de scholier/student. Als de test door iedereen (dus de scholier/student en ouder en leeftijdsgenoot) is ingevuld, komt er een persoonlijke rapportage uit met de uitslagen van de test per onderdeel en subonderdeel. Hierin staan persoonlijke adviezen over mogelijke studierichtingen die samen met een persoonlijke studiekeuzecoach worden doorgenomen.

 

Hoe ziet dit studiekeuze traject er uit?

Je krijgt een enthousiaste en ervaren studiekeuze coach met wie je in totaal 4 bijeenkomsten zult hebben. Je gaat met gezamenlijke en individuele opdrachten aan de slag, zowel gedurende de bijeenkomst als thuis.

Stap 1:
Orië
ntatie
Met behulp van de TalentenTest, ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Tilburg, gaan we op zoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw persoonlijke situatie en wensen is dit de start van het traject.
Stap 2:
Wie ben ik en wat kan ik?
Met gezamenlijke en individuele opdrachten gaan we op zoek naar wie je bent en wat jouw kwaliteiten zijn.
Stap 3:
Blik op de toekomst
Het studiekeuzetraject is niet alleen gericht op jouw studiekeuze, we kijken ook naar de invulling daarna. Welk beroep en welke carrière passen bij jou en in wat voor soort werkomgeving kun jij het beste uit jezelf halen?
Stap 4:
De studiekeuze
We richten ons volledig op het einddoel, de studiekeuze. Echter kijken we ook naar de invulling daarna, waaronder: beroep, carrière en werkomgeving. Aan het eind van het traject heb jij een passende studiekeuze gemaakt, zodat jij je zonder zorgen kan voorbereiden op je studententijd!

 

Benieuwd naar de kosten? Klik dan hier.

Studiefinanciering in het leenstelsel: hoe zit het?

Het is één van de meest besproken onderwerpen van de afgelopen jaren: de afschaffing van de basisbeurs en de gevolgen hiervan voor de studiefinanciering in het hoger onderwijs.

Halvering collegegeld. Kom jij in aanmerking?

Start jij in september 2019 voor het eerst aan een bacheloropleiding aan een universiteit of hogeschool? Lees dan snel verder!

 

 

Van havo naar de universiteit, hoe werkt dat?

Sommige havoleerlingen willen via het hbo naar de universiteit. Maar een hbo-propedeuse geeft tegenwoordig niet meer automatisch toegang tot een universitaire bachelor.

 

Vragen of advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in het studiekeuzetraject of heb je vragen? Neem contact op via het contactformulier
of bel ons op 088 – 3926353.

CONTACTFORMULIER

exit