Neem vrijblijvend contact op
Online Studiekeuzeadvies

Online StudieKeuzeAdvies

Weet jij nog niet wat je volgend jaar wil studeren? Of bleek jouw eerste studiekeuze toch niet bij jou te passen? Met het persoonlijke en doelgerichte studiekeuzetraject word je online begeleid naar een passende vervolgstudie. Met een professionele studiecoach ontdek je in vier online sessies wie je bent, wat je kan en welke studiemogelijkheden er zijn. Na het traject heb je een weloverwogen keuze gemaakt voor een opleiding die écht bij jou past.

  • Het beste alternatief voor open dagen en andere voorlichtingsactiviteiten die voorlopig geen doorgang vinden gezien de huidige maatregelen
  • Flexibel in te plannen vanuit huis
  • Persoonlijk traject naar passende studiekeuze
  • Inclusief Keuzegids en TalentenTest

Bewezen effectief

92% van de studiekiezers die bij ons een traject volgt gaat gemotiveerd door naar het 2e jaar van de gekozen studie. Daarnaast worden onze studiekeuzecoaches beoordeeld met een 8,8! StudieKeuzeAdvies is het beste alternatief voor open dagen en andere voorlichtingsactiviteiten die voorlopig geen doorgang vinden gezien de huidige maatregelen.

Hoe werkt online Studiekeuzeadvies?

Samen met jouw persoonlijke studiecoach plan je de sessies. Het enige wat je nodig hebt voor online Studiekeuzeadvies is een computer, laptop of tablet met internetverbinding. Op dit apparaat moet een webcam en een microfoon aangesloten zijn. Jullie horen en zien elkaar via Skype of een ander programma.

Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek

Keuzegids

Wanneer je een traject bij ons start, ontvang je nu ook de Keuzegids met een online licentie. In de Keuzegids 2021 worden honderden mbo-, hbo-, wo- en masteropleidingen in Nederland vergeleken. Hiermee maken we het kiezen van de juiste studie een stuk eenvoudiger!

De Keuzegids is de enige echt onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt

Beschrijving van alle opleidingen en toelatingseisen

Krijg inzicht in baankansen en startsalarissen

Alle informatie op één plek!

Talententest

Een ander belangrijk onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek van 85 stellingen naar jouw talenten, interesses en motivatie.

De test kan ook worden ingevuld door een ouder/verzorger en een leeftijdsgenoot van de scholier/student, óver de scholier/student. Als de test door iedereen (dus de scholier/student en ouder en leeftijdsgenoot) is ingevuld, komt er een persoonlijke rapportage uit met de uitslagen van de test per onderdeel en subonderdeel. Hierin staan ook persoonlijke adviezen over mogelijke studierichtingen die samen met een persoonlijke studiekeuzecoach worden doorgenomen.

 

Stap 1:
Orië
ntatie
Met behulp van de TalentenTest, ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Tilburg, gaan we op zoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Samen met jouw persoonlijke situatie en wensen is dit de start van het traject.
Stap 2:
Wie ben ik en wat kan ik?
Met gezamenlijke en individuele opdrachten gaan we op zoek naar wie je bent en wat jouw kwaliteiten zijn.
Stap 3:
Blik op de toekomst
Het studiekeuzetraject is niet alleen gericht op jouw studiekeuze, we kijken ook naar de invulling daarna. Welk beroep en welke carrière passen bij jou en in wat voor soort werkomgeving kun jij het beste uit jezelf halen?
Stap 4:
De studiekeuze
We richten ons volledig op het einddoel, de studiekeuze. Echter kijken we ook naar de invulling daarna, waaronder: beroep, carrière en werkomgeving. Aan het eind van het traject heb jij een passende studiekeuze gemaakt, zodat jij je zonder zorgen kan voorbereiden op je studententijd!

Volg je liever een traject op één van onze locaties? Klik hier! 

Vragen of advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in het online studiekeuzetraject of heb je vragen? Neem contact op via het contactformulier
of bel ons op 088 – 3926353.

CONTACTFORMULIER

exit