Vragen of advies nodig? Bel ons op Vragen? Bel 088 - 3926353
Neem vrijblijvend contact op
Hbo opleiding kiezen

Hulp bij studiekeuze hbo

Ben jij een scholier die in het eindexamenjaar van de havo zit, of rond jij binnenkort een mbo-opleiding af? Dan is de kans groot dat je graag verder wilt studeren aan een Hogeschool (Hbo). Je komt nu voor een lastige keuze te staan. Welke studie sluit goed aan bij jouw wensen en mogelijkheden en welke onderwijsinstelling is voor jou de beste? Dit zijn vragen waar veel scholieren maar ook studenten mee te maken krijgen. Het kan namelijk ook zo zijn dat jij al begonnen bent aan een hbo-opleiding, maar deze niet de juiste blijkt te zijn. Weet je al precies wat je wilt gaan doen? Gefeliciteerd met je keuze! Twijfel je nog erg tussen twee (of meerdere) studies, heb je nog totaal geen idee welke kant je op wilt of heb je een verkeerde studiekeuze gemaakt? Dat is geen ramp, een troost is dat veel scholieren en studenten hier mee worstelen, je bent dus zeker niet de enige. Wij helpen je graag met het beantwoorden van de vraag: welke hbo opleiding past bij mij?

StudieKeuzeAdvies helpt je met jouw keuze!

Bij StudieKeuzeAdvies werken coaches die zich hebben gespecialiseerd in het geven van advies aan scholieren die in een keuzetraject zitten. Afhankelijk van jouw specifieke situatie gaan ze met jou een traject in waarbij op basis van je persoonlijkheidskenmerken, interne en externe motivatie en het vormen van een toekomstbeeld een duidelijk beeld krijgt van de studie die goed bij je past. Tijdens het traject vinden er 4 bijeenkomsten plaats met jouw persoonlijke studiekeuzecoach. Deze bijeenkomsten zullen draaien om de volgende thema’s:

  • Oriëntatie
  • Wie ben ik en wat kan ik?
  • Blik op de toekomst
  • De studiekeuze

Ook onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Meer weten? Kies dan hieronder welke situatie voor jou van toepassing is.

Ik ga voor het eerst een hbo opleiding kiezen

Ik heb eerder een verkeerde hbo opleiding gekozen

De coaches van StudieKeuzeAdvies

De studiekeuzecoaches die jou zullen begeleiden als je bij ons een traject volgt zijn professionals die jou en je vragen serieus nemen. Al onze coaches hebben ervaring in het begeleiden van eindexamenscholieren en doorstromers vanuit het mbo richting een passende hbo-studie. Het traject wordt op een professionele manier begeleid doordat de coaches ervaring en veel kennis hebben in keuzeprocessen en een universitaire opleiding achter de rug hebben. Denk je dat wij iets voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op en we nodigen je uit voor een vrijblijvend gesprek in de buurt van je woonplaats.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis intake gesprek.

Doelgerichte
trajecten
Eigen methode
Bij jou in
de buurt
exit