Neem vrijblijvend contact op
Switchen van studie

Switchen van studie

Als (aankomend) student heb je het ongetwijfeld meegekregen: er is een boel veranderd op het gebied van inschrijving voor een vervolgstudie (HBO, WO). De deadline van 1 mei ligt inmiddels achter je en als het goed is betekent dit dat jij je hebt ingeschreven voor een studie. Heel goed! Zin in? Of twijfel je ondanks je inschrijving nog steeds enorm of je wel staat aangemeld bij de studie die echt bij je past? Gelukkig heb je nog de tijd om te switchen. Hoe dat gaat leggen we hier in het kort uit.

Studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck is het nieuwste middel waarmee de overheid en de onderwijsinstellingen proberen om studieuitval en studievertraging te voorkomen. Op zich niets mis mee, maar wat als je tijdens de studiekeuzecheck merkt dat je toch verkeerd zit? Of erger nog: je hebt nog steeds geen flauw idee wat je wilt gaan studeren en je hebt je alleen maar ergens ingeschreven om aan de deadline van 1 mei te voldoen.

Wat moet je doen?

Als je voor, tijdens of na de studiekeuzecheck twijfelt over je voorlopige studiekeuze zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Kom in elk geval de afspraken na die met de onderwijsinstelling zijn gemaakt over de studiekeuzecheck. Concreet: ga naar de studiekeuzecheck en haal eventuele deadlines. Door aanwezig te zijn behoud je alle recht om te switchen.
  • Wanneer je twijfelt neem dan contact op met een professionele studiekeuzeadviseur.
  • Schiet niet in de stress!

Switchen na de studiekeuzecheck

Hoewel de exacte invulling van de studiekeuzecheck per onderwijsinstelling op kleine punten kan verschillen ziet het traject er globaal als volgt uit: je hebt je ingeschreven en hebt dus recht (en meestal ook een plicht) op een studiekeuzecheck. Vaak bestaat de check uit (digitale) vragenlijsten die je moet invullen en opsturen. Vervolgens heb je een contactmoment met de betreffende opleiding. Van de opleiding ontvang je advies. Vervolgens maak je de keuze of dit voor jou de juiste opleiding is. Zo ja, veel succes! Zo nee, wij helpen je graag met het vinden van het passende alternatief.

Vind je het lastig om een studie te kiezen die echt bij je past? Volg dan een Studiekeuzetraject.

Neem contact op via het contactformulier
of bel ons op 088 – 3926353.

CONTACTFORMULIER

exit