Neem vrijblijvend contact op
Studiekeuze

Studiekeuzetraject

Wanneer je voor een studiekeuzetraject bij ons kiest, kies je voor zekerheid. Wij zijn de meeste gevraagde én meest ervaren partij op het gebied van studiekeuzeadvies. Jouw niveau maakt voor onze benadering niet uit. Wij bieden hulp bij studiekeuze op MBO, HBO en WO niveau voor middelbare scholieren die voor het eerst gaan studeren en studenten die eerder een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt. Van de studiekiezers die jou voor gingen, is 92% doorgegaan naar het tweede jaar van de bij ons gekozen studie.

Wat ga je bij ons doen?

Tijdens een studiekeuzetraject ga je met een persoonlijke studiekeuzecoach bij jou in de buurt uitgebreid aan de slag om te ontdekken wie jij bent, waar jouw interesses liggen en wat jouw studiemogelijkheden zijn. In het traject heb je coaching gesprekken, ga je aan de slag met concrete opdrachten en maak je de testen van TalentFocus. Ook helpen wij je een toekomstbeeld te vormen dat essentieel is voor een goede studiekeuze. Dankzij deze aanpak en het gebruik van onze eigen ontwikkelde methode, leidt een traject bij ons tot een daadwerkelijke studiekeuze.

Voor wie is het?

In welke fase van het zoeken naar een studie je ook bent, wij kunnen je helpen op de manier die jij nodig hebt. Welk ‘keuze-type’ ben jij?

  • Je bent een serieuze scholier die zich goed wil voorbereiden op zijn of haar toekomst.
  • Je hebt geen idee wat je wil off je vindt juist veel leuk en je twijfelt.
  • Je woont in het buitenland en zou graag in Nederland gaan studeren, maar hebt geen idee welke opleidingen er zijn.
  • Je vraagt je af ‘Welke studie past bij mij?’ of worstelt met de vraag ‘Wat wil ik worden?’
  • Je hebt al een idee wat je wil gaan studeren maar wil toch verder kijken dan je eerste ingeving.
  • Je bent gestopt met een studie en weet nu niet wat je wilt gaan doen.
  • Je bent nog bezig met een studie maar twijfelt of deze wel bij je past.

 

Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek

Eerste studiekeuze

 

Ga jij voor het eerst een opleiding starten maar heb je geen idee wat je wilt gaan doen? Lijken veel opleidingen je leuk waardoor je geen keuze kunt maken? Of wil jij je gewoon goed voorbereiden op de toekomst? Wij helpen je een passende keuze te maken voor een vervolgopleiding.

Verkeerde studiekeuze

 

Ben jij gestopt met een studie en weet je niet wat je nu wilt gaan doen? Of ben je nog bezig met een studie maar twijfel je of deze wel goed bij je past? Wij helpen je met het maken van de juiste studiekeuze! Aan het einde van het studiekeuzetraject heb je een overwogen keuze gemaakt voor de studie die écht bij jou past!

Studeren met ADD/ADHD of Autisme

 

Ben jij gediagnosticeerd met ADD/ADHD of Autisme? Dan is ons traject ook voor jou van grote toegevoegde waarde! Wij helpen je graag bij het krijgen van overzicht en het maken van de juiste studiekeuze.

Hoe ziet dit studiekeuze traject er uit?

Je krijgt een enthousiaste en ervaren studiekeuze coach met wie je in totaal 4 bijeenkomsten zult hebben. Je gaat met gezamenlijke en individuele opdrachten aan de slag, zowel gedurende de bijeenkomst als thuis.

Hoe ziet het studiekeuzetraject eruit?

In dit traject begeleiden wij jou stapsgewijs naar een passende vervolgopleiding. Deze stappen zijn als volgt:

Stap 1: Oriëntatie

We gaan op zoek naar jouw interesses en motivatie. Samen met jouw persoonlijke situatie en wensen is dit de start van het traject.

Stap 2: Wie ben ik / wat kan ik?

Met behulp van de TalentFocus Studiekeuzetest en gezamenlijke en individuele opdrachten vormen we een beeld van jouw persoonlijkheid en kwaliteiten. De TalentFocus Studiekeuzetest bestaat uit een gevalideerde persoonlijkheidstest en een studie-interessetest. In deze laatste test gaat het over de inhoud van de studies en welke studies het beste aansluiten op jouw interesses.

Stap 3: Blik op de toekomst

Het studiekeuzetraject is niet alleen gericht op jouw studiekeuze, we kijken ook naar de invulling daarna. Welk beroep en welke carrière passen bij jou en in wat voor soort werkomgeving kun jij het beste uit jezelf halen?

Stap 4: Studiekeuze

Aan het einde van het traject kun jij een weloverwogen keuze maken. In een afsluitend adviesrapport staat alles dat we gedaan hebben nog een keer netjes op een rijtje. Zo kun je altijd terugkijken naar alles wat je in het traject over jezelf ontdekt hebt.

StudieKeuzeCheck

Naast ons reguliere traject bieden wij ook een ‘StudieKeuzeCheck’ aan. Heb jij al een duidelijk beeld van wie je bent en waar je interesses liggen maar twijfel je tussen een paar studies? Dan is deze optie wellicht geschikt voor jou!

Waarom is het maken van de juiste studiekeuze zo belangrijk?

De keuze voor een vervolgstudie is één van de belangrijkste keuzes die je tot nu toe hebt moeten maken. Echter is de uitval en switch in het eerste jaar van het MBO, HBO en WO hoog.

Het grootste deel van studenten valt uit doordat zij de verkeerde studiekeuze hebben gemaakt. Scholieren moeten op jonge leeftijd een keuze maken en zijn vaak niet overtuigd van hun keuze. Ook stellen veel scholieren het kiezen van een studie uit waardoor zij op het laatste moment snel een keuze maken die misschien helemaal niet de juiste is.

De verkeerde studiekeuze maken kost niet alleen een hoop, maar kan je ook veel stress bezorgen doordat je toekomst onzeker lijkt. Een goede begeleiding helpt je bij het maken van een overwogen keuze. Met een succes score van 92% ben je er bijna zeker van dat je na deelname aan een studiekeuze traject bij ons wél de juiste studiekeuze maakt. Dat scheelt frustraties, teleurstellingen en een hoop geld.

Waarom StudieKeuzeAdvies

Doelgerichte trajecten

Onze trajecten zijn zo opgebouwd dat je, samen met je persoonlijke professionele studiekeuzecoach, doelgericht toewerkt naar een studiekeuze. Leren, ontdekken, ervaren & kiezen!

Kiezen met zekerheid

Door jou te begeleiden in het hele traject is de kans op het maken van de juiste keuze groot. Zo begin jij met een goed en zelfverzekerd gevoel aan jouw nieuwe opleiding!

Bij jou in de buurt

StudieKeuzeAdvies biedt trajecten in vrijwel alle grote steden in het land. Zo zijn wij ook bij jou in de buurt. Neem vrijblijvend contact op voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek!

92% door naar
2e jaar

Afgelopen jaar gaf 92% van de studenten aan dat de keuze inderdaad de juiste is gebleken. Daar zijn we trots op!

Wie zijn wij?

Wij zijn de meest gevraagde en ervaren aanbieder op het gebied van studiekeuzeadvies. Onze coaches hebben professionele ervaring met studiekeuzeprocessen en weten daarom precies hoe zij jou kunnen helpen. Wij vinden het belangrijk dat jij, als toekomstig student, serieus genomen wordt en wij zijn ons als geen ander ervan bewust dat een studiekeuze om meer gaat dan alleen een inhoudelijk advies. We laten je ontdekken wie jij bent en vertellen je uit onze eigen ervaring waar je aan begint. Wij hebben door heel het land coaches beschikbaar, die jou optimaal kunnen begeleiden in jouw zoektocht naar een geschikte vervolgopleiding.

Unieke samenwerking

Uiteraard willen wij jou het beste bieden en je zo goed mogelijk begeleiden in je studiekeuzeproces. Om garantie op kwaliteit en doelgerichte trajecten te garanderen werken wij samen met diverse experts zoals decanen, coaches, trajectontwikkelaars, universiteiten en middelbare scholen. Daarnaast zijn wij heel trots op onze samenwerking met Lyceo. Door hun expertise en ervaring in het begeleiden van middelbare scholieren, zijn wij nog beter in staat om advies bij studiekeuze aan te bieden dat nauwkeurig aansluit bij eindexamenleerlingen en studenten.

LEES MEER OVER LYCEO

exit