Neem vrijblijvend contact op
Studiekeuze

De Studiekeuzetrajecten

Wanneer je voor een studiekeuzetraject bij ons kiest, kies je voor zekerheid. We zijn de meeste gevraagde én meest ervaren partij op het gebied van studiekeuzeadvies. Jouw niveau maakt voor onze benadering niet uit. Wij bieden hulp bij studiekeuze op mbo, hbo en wo niveau voor middelbare scholieren die voor het eerst gaan studeren en studenten die eerder een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt. Van de studiekiezers die jou voor gingen is 92% door gegaan naar het tweede jaar van de bij ons gekozen studie.

Wat ga je bij ons doen?

Tijdens een studiekeuzetraject ga je met een persoonlijke studiekeuzecoach bij jou in de buurt uitgebreid aan de slag om te ontdekken wie jij bent, waar jouw interesses liggen en wat jouw mogelijkheden zijn. In het traject heb je coaching gesprekken, je gaat aan de slag met concrete opdrachten en je doet de TalentenTest (ontwikkeld met de Universiteit van Tilburg). Ook helpen we je een toekomstbeeld te vormen wat essentieel is voor een goede studiekeuze. Dankzij deze aanpak en het gebruik van onze eigen ontwikkelde methode, leidt een traject bij ons tot een daadwerkelijke studiekeuze.

Voor wie is het?

In welke fase van je studiekeuze je ook bent, wij kunnen je helpen op de manier die jij nodig hebt. Welk ‘keuze-type’ ben jij?

  • Je bent een serieuze scholier die zich goed wil voorbereiden op zijn of haar toekomst.
  • Je hebt geen idee wat je wil. Of je vindt juist veel leuk en je twijfelt.
  • Je vraagt je af ‘Welke studie past bij mij?’ of worstelt met de vraag ‘Wat wil ik worden?’
  • Je hebt al een idee wat je wil gaan studeren maar wil toch verder kijken dan je eerste ingeving.
  • Je bent gestopt met een studie en weet nu niet wat je wilt gaan doen.
  • Je bent nog bezig met een studie maar twijfelt of deze wel bij je past.

Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek

Eerste studiekeuze

Er zijn zoveel leuke opleidingen, hoe kies jij nou voor de studie die écht bij jou past? Met behulp van een persoonlijke studiekeuzecoach helpen wij je om je keuzevragen te beantwoorden.

IK GA VOOR HET EERST EEN STUDIE KIEZEN

Verkeerde studiekeuze

Ben je gestopt met een studie of denk je er over om te stoppen met je opleiding? Geen reden voor paniek, wij helpen je bij het kiezen van een passende studie!

IK ga OPNIEUW EEN STUDIE KIEZEN

Hoe ziet dit studiekeuze traject er uit?

Je krijgt een enthousiaste en ervaren studiekeuze coach met wie je in totaal 4 bijeenkomsten zult hebben. Je gaat met gezamenlijke en individuele opdrachten aan de slag, zowel gedurende de bijeenkomst als thuis.

Waarom is het maken van de juiste studiekeuze zo belangrijk?

De keuze voor een vervolgstudie is één van de belangrijkste keuzes die je tot nu toe hebt moeten maken. Echter is de uitval en switch in het eerste jaar van het mbo, hbo en wo hoog.

Het grootste deel van studenten valt uit doordat zij de verkeerde studiekeuze hebben gemaakt. Scholieren moeten op jonge leeftijd een keuze maken en zijn vaak niet overtuigd van hun keuze. Ook stellen veel scholieren het kiezen van een studie uit waardoor zij op het laatste moment snel een keuze maken die misschien helemaal niet de juiste is.

De verkeerde studiekeuze maken kost niet alleen een hoop, maar kan je ook veel stress bezorgen doordat je toekomst onzeker lijkt. Een goede begeleiding helpt je bij het maken van een overwogen keuze. Met een succes score van 92% ben je er bijna zeker van dat je na deelname aan een studiekeuze traject bij ons wél de juiste studiekeuze maakt. Dat scheelt frustraties, teleurstellingen en een hoop geld.

Waarom StudieKeuzeAdvies

Doelgerichte trajecten

Onze trajecten zijn zo opgebouwd dat je, samen met je persoonlijke professionele studiekeuzecoach, doelgericht toewerkt naar een studiekeuze. Leren, ontdekken, ervaren & kiezen!

Kiezen met zekerheid

Door jou te begeleiden in het hele traject is de kans op het maken van de juiste keuze groot. Zo begin jij met een goed en zelfverzekerd gevoel aan jouw nieuwe opleiding!

Bij jou in de buurt

StudieKeuzeAdvies biedt trajecten in vrijwel alle grote steden in het land. Zo zijn wij ook bij jou in de buurt. Neem vrijblijvend contact op voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek!

92% door naar
2e jaar

Afgelopen jaar gaf 92% van de studenten aan dat de keuze inderdaad de juiste is gebleken. Daar zijn we trots op!
exit