StudieKeuze met ADD / ADHD

StudieKeuze voor jongeren met ADD / ADHD

Een studiekeuze voor jongeren met ADD / ADHD is vaak erg lastig. Er zijn talloze mogelijke studies op verschillende niveaus in verschillende steden. Waar moet je überhaupt beginnen om een keuze te gaan maken? En als je dan uiteindelijk hebt gekozen moet je voordat je kan gaan studeren ook heel veel zaken regelen: je inschrijving, studiefinanciering, studentenreisproduct, en misschien ga je zelfs op kamers! Het is dus helemaal niet raar dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

studiekeuze ADD - ADHD

Naast verschillende praktische zaken is zelfinzicht essentieel in het kiezen van een passende studie. Vragen die hiervoor eerst beantwoord moeten worden zijn: wie ben ik?, waar ben ik goed in?, hoe zie ik mijn toekomst voor me?, wat vind ik interessant?
Daarbij zal je door je AD(H)D bepaalde valkuilen hebben als je gaat studeren. Je vervolgopleiding zal behoorlijk wat meer zelfstandigheid eisen en minder structuur bieden dan de middelbare school. Het is van belang van tevoren te kijken naar deze
mogelijke valkuilen, zodat je deze kan voorkomen in plaats van verhelpen. Gelukkig heeft het hebben van AD(H)D ook bepaalde pluspunten, maar hoe kan je deze op een goede manier inzetten tijdens je studie?

Een andere mogelijkheid is dat je al een studie hebt gevolgd, maar dat dit om bepaalde redenen niet is gelukt. Misschien viel de structuur tegen of bleek je de vakken helemaal niet leuk te vinden. Maar wat moet je nu dan kiezen? Wanneer dit op jou van
toepassing is, is het belangrijk op onderzoek te gaan waarom het precies niet lukte, en hoe je die problemen kan verhelpen of
voorkomen bij je nieuwe keuze.


Is dit traject iets voor mij?
Herken je je in een van de bovenstaande scenario’s? Dan is het StudieKeuze Plus traject iets voor jou! Zoals je op onze website kunt lezen, bieden wij twee verschillende trajecten aan voor studiekeuze. Een Studiekeuze Traject voor hen die professionele en complete begeleiding willen bij hun studiekeuze. En het StudieKeuze Plus Traject. Dit traject is voor scholieren en studenten die door hun AD(H)D wat extra begeleiding en ondersteuning nodig hebben. Hierbij besteden we aandacht aan jouw specifieke hulpvragen en kijken we naar de verschillende zaken die je moet regelen voordat je gaat studeren.

 

Inhoud StudieKeuze Plus Traject
In de basis is het StudieKeuze Plus Traject gelijk aan het Studiekeuze Traject. In een persoonlijk en doelgericht traject begeleiden we jou op een gestructureerde wijze naar een vervolgstudie.

Het Plus Traject bestaat uit 7 bijeenkomsten en 1 follow-up gesprekmet je KeuzeCoach. Verder krijg je voorbereidingsoefeningen en krijg je extra advies en begeleiding waar jij die nodig hebt:

+ Een intakegesprek met je ouders, je KeuzeCoach en jou als studiekiezer

+ Studiestartvoorbereiding en Studiestartbegeleiding: een follow-up gesprek vlak voordat je gaat beginnen aan je studie of als je al een paar maanden bezig bent.

+ Een traject aangepast op jouw specifieke hulpvragen

+ Aandacht voor de valkuilen én de voordelen van het hebben van AD(H)D, waarbij we een actieplan opstellen met aandachtspunten en tips

+ Aandacht voor de randvoorwaarden van studeren: Wat moet je allemaal regelen voordat je echt gaat beginnen?

 

Kosten StudieKeuze Plus Traject
De investering voor dit traject is €899,-. Dit is inclusief materialen en 21% btw.