Neem vrijblijvend contact op
Studiekeuze gemaakt? Inschrijven voor 1 mei 2019!

Studiekeuze gemaakt? Inschrijven voor 1 mei 2019!

Wie eenmaal een opleiding heeft gekozen, moet zich natuurlijk ook nog inschrijven! De aanmeldingsdeadline voor bacheloropleidingen is 1 mei. Wij zetten de belangrijkste punten op een rijtje.

Hoe werkt het?

Iedereen die zich voor of op woensdag 1 mei inschrijft voor een bacheloropleiding, heeft toelatingsrecht tot deze studie. Hierbij geldt wel dat toekomstige studenten goed moeten opletten of zij voldoen aan de toelatingseisen van de opleiding.

Wie de deadline mist, kan zich ook na 1 mei nog aanmelden voor een nieuwe studie, maar loopt hierbij wel wat voordelen mis. Ook kan het voorkomen dat opleidingen late aanmelders weigert toe te laten. Wie zeker wil zijn van een plekje, kan zich daarom het best voor of op 1 mei aanmelden via Studielink.

Voordelen

Iedereen die zich voor of op 1 mei aanmeldt voor een bacheloropleiding heeft recht op een Studiekeuzecheck. Dit recht vervalt na 1 mei. Met de Studiekeuzecheck kunnen toekomstige studenten kijken of hun gekozen studie daadwerkelijk goed bij hen past. Studiekeuzechecks worden geregeld door de opleiding en zien er per studie soms heel verschillend uit. Een Studiekeuzecheck kan bijvoorbeeld een vragenlijst zijn, het zelfstandig maken van een aantal voorbereidende opdrachten, of een speciale meeloopdag met proefcolleges. Als hieruit blijkt dat studie en leerling toch geen goede match zijn, hebben toekomstige studenten nog tot 1 september om zich voor een nieuwe opleiding in te schrijven.

Waar moet je op letten?

Voor sommige opleidingen is het verplicht een Studiekeuzecheck te doen, ook voor wie aan alle toelatingseisen voldoet. Het is belangrijk hier goed op te letten, want als de Studiekeuzecheck niet gedaan wordt, kan dit toelatingsrecht vervallen.

Een goede voorbereiding tijdens het aanmeldingsproces is dus cruciaal, om zeker te weten dat een leerling in september kan beginnen met een nieuwe opleiding. Wie met zekerheid wil starten met een nieuwe, passende opleiding in september, doet er dus goed aan 1 mei groot in de agenda te schrijven en zich op tijd aan te melden.

exit