Neem vrijblijvend contact op
Stoppen voor 1 februari

Stoppen voor 1 februari

Stoppen voor 1 februari? Maak van je beurs een gift!

Stop jij voor 1 februari met je opleiding op het mbo, hbo of de universiteit en was je per 1 september 2014 begonnen met je eerste studie? Geef het niet alleen door aan de onderwijsinstelling maar ook aan de DUO. Wanneer je uiterlijk 31 januari aan DUO doorgeeft dat je in je eerste jaar bent gestopt en je bent van plan om pas op uiterlijk 1 december 2015 weer te gaan studeren dan wordt je beurs automatisch omgezet in een gift. Kortom: geen studieschuld ondanks dat je bent gestopt!

Wat moet je doen?

Het voorkomen van een studieschuld is natuurlijk altijd lekker. Je regelt het heel eenvoudig. Ga naar de site van DUO en log in met je DigiD. Vervolgens hoef je alleen maar je studiefinanciering stop te zetten voor 1februari. Verder is er niets aan het handje, geen ingewikkelde aanvragen, alles wordt automatisch geregeld.

Een schuld in mijn DUO-overzicht?

Alles geregeld? Schrik niet wanneer je een schuld op ziet duiken in je overzichten bij de DUO. Duo is druk, of misschien wel een beetje traag, het is maar hoe je het bekijkt. Vandaar dat je pas in januari 2016 bericht krijgt dat je prestatiebeurs een gift is geworden. Op dat moment wordt je overzicht aangepast. Vergeet ook niet om je studentenreisproduct stop te zetten!

Zo werkt het[1]:

  • Log in op Mijn DUO om je studiefinanciering stop te zetten.
  • Ga naar ‘Mijn gegevens’ en kies voor ‘School/Studie’.
  • Klik op ‘Wijzig’ achter je huidige studie. Je kunt nu de einddatum doorgeven (eventueel navragen bij school of universiteit).
  • Ga naar een ophaalautomaat om je studentenreisproduct stop te zetten. Doe dit uiterlijk op de 5e werkdag van je 1e maand zonder studiefinanciering.

[1] Bron: www.duo.nl

exit