Profielkeuze vwo

ProfielKeuze vwo

In vwo 4 moet jij (of uw kind) een profielkeuze hebben gemaakt. Deze keuze is de eerste belangrijke stap die gezet moet worden voor je verdere loopbaan en toekomst. De profielkeuze heeft namelijk rechtstreeks invloed op de mogelijkheden voor de latere studiekeuze. Belangrijk dus!

Het is helaas niet altijd eenvoudig om tot een goede profielkeuze te komen. Welke mogelijkheden zijn er en welk profiel moet je kiezen?

Het vwo kent 4 verschillende profielen:

– Natuur & Techniek
– Natuur & Gezondheid
– Economie & Maatschappij
– Cultuur & Maatschappij

De profielkeuze bepaald welke profielvakken jij de laatste twee jaar van de middelbare school gaat volgen. Daarnaast volg je een aantal basisvakken die voor elk profiel gelden. Tenslotte maak je nog een (niet onbelangrijke!) keuze voor de keuzevakken die je vakkenpakket completeren.

Maar welk profiel is nu de juiste keuze? En welke keuzevakken zijn een goede en verstandige aanvulling op je vakkenpakket?

Onze KeuzeCoaches begeleiden je op professionele wijze met je profielkeuze. Onze kennis en ervaring rondom profielkeuze hebben we uitgewerkt tot een persoonlijk en doelgericht traject.

In enkele coachingsgesprekken ontdek jij samen met je coach waar jouw kwaliteiten en interesses liggen, bouwen we aan een toekomstbeeld en helpen jou op basis hiervan een passende profielkeuze te maken.
Daarnaast adviseren we jou bij het maken van een keuze voor aanvullende keuzevakken, die jouw optimaal klaarstomen voor een latere studiekeuze.

Een vroege en intensieve oriëntatie op een profielkeuze en aanvullende keuzevakken, is een waardevolle investering voor een latere studiekeuze!

Call2action