Neem vrijblijvend contact op
Talentfocus en Keuzegids

Talentfocus en Keuzegids

Een belangrijk onderdeel van het traject zijn de testen van TalentFocus. Deze testen geven inzicht in jouw persoonlijkheid en laten zien welke studies het beste aansluiten bij jouw interesses. Daarnaast ontvang je van ons bij de start van jouw traject de nieuwste Keuzegids: de enige echt onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. De testen van TalentFocus en de Keuzegids zijn een goede ondersteuning van het traject en maken het kiezen van een studie nog makkelijker

Interesse in een studiekeuzetraject? Neem vrijblijvend contact op

Keuzegids

Wanneer je een traject bij ons start, ontvang je ook de nieuwste Keuzegids met een online licentie. De Keuzegids is de enige echt onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. De Keuzegids maakt gidsen voor alle vier de Nederlandse onderwijsniveaus: mbo, hbo, bachelors en masters. De Keuzegids is op het gebied van studiekeuze een gezaghebbende naam. Iedereen die een vervolgopleiding kiest, of helpt bij die keuze, vindt in de Keuzegids een deskundige en prettige hulp. Met de online licentie is het mogelijk om alle onafhankelijke opleidingsinformatie online te bekijken.

Talentfocus

De TalentFocus Studiekeuzetest bestaat uit een gevalideerde persoonlijkheidstest en een studie-interessetest. Met de persoonlijkheidstest worden jouw sterke kanten en uitdagingen snel inzichtelijk. De Persoonlijkheidstest is gebaseerd op het “Big-Five” model. Dit model wordt binnen de wetenschap beschouwd als het belangrijkste persoonlijkheidsmodel in zijn soort.

De studie-interessetest is ontwikkeld om jou inzicht te geven in wat de verschillende studies nu precies inhouden. In de test zijn van elke studie een aantal onderwerpen beschreven die je in de eerste twee jaar van de studie tegen zou komen. Jij geeft aan of je zo’n onderwerp leuk vindt of niet. Uiteindelijk wordt de score over alle onderzochte studies berekend. Het resultaat: een persoonlijk rapport met daarin een compleet overzicht van de studies die het best bij jouw interesses passen!

exit