Neem vrijblijvend contact op
Gestopt met studie, een gemiste kans?

Gestopt met studie, een gemiste kans?

Opnieuw een studie kiezen
Vol goede moed ben je aan een studie begonnen, maar toch valt het tegen. Op de een of andere manier voldoet de studie niet aan je verwachtingen of je haalt simpelweg de vereiste punten niet. Het resultaat is dat je stopt met je studie of dat de opleiding je verplicht om te stoppen. Hierdoor loopt je zelfvertrouwen een forse deuk op. Er komen vragen op je af: kan ik het wel? Ben ik in staat om de juiste studie te kiezen? Toch wil je na één gemiste kans de handdoek niet in de ring gooien, je gaat op zoek naar een nieuwe studie. Maar hoe voorkom je dat je weer een verkeerde keuze maakt?

De metafoor van de biatleet
Het (denk)proces waar jij je in bevind is te vergelijken met een biatleet die zijn eerste schot heeft gemist, maar wel verder moet om de wedstrijd alsnog succesvol af te kunnen werken.
Een biatleet die zijn eerste schot mist voelt zich onzeker: allerlei gedachten spelen door zijn hoofd: hoe kan het dat ik heb gemist? Heeft het te maken met externe factoren (wind, slecht zicht, een slecht werkend wapen), of met interne factoren (niet genoeg kwaliteiten, een slechte voorbereiding, niet genoeg inzet)? Toch geeft een biatleet na een gemist schot niet op. Je ziet dat hij zijn tijd neemt. Hij brengt zijn ademhaling onder controle, eventueel stelt hij zijn vizier iets bij en hij kijkt naar zijn coach die hem begeleidt. Het tweede schot is raak. Hij kan verder. Aan het eind wacht de overwinning.

De studiekiezer
Een studiekiezer (jij dus) die zijn eerste studie niet heeft kunnen afmaken voelt zich onzeker: allerlei gedachten spelen door je hoofd. Waar ging het mis? Heeft het te maken met externe factoren (een slechte begeleiding, verkeerde informatie), of met interne factoren (niet genoeg kwaliteiten, een slechte voorbereiding, niet genoeg inzet). Toch hoef je na gestopt te zijn met je studie niet op te geven. Je neemt je tijd, je denkt na over je mogelijkheden, en je bespreekt de opties met je StudieKeuzecoach. De kans op een juiste keuze is groot. Je kan verder. Aan het eind wacht je diploma.

exit