Neem vrijblijvend contact op
Gestopt met je studie? Blijf niet stilzitten!

Gestopt met je studie? Blijf niet stilzitten!

Ben jij een student die na een paar weken of maanden (helaas) al weer ex-student is? Je bent zeker niet de enige. Veel eerstejaars studenten komen er in het begin van de studieperiode al achter dat ze de verkeerde keuze hebben gemaakt. Als je echt het gevoel hebt dat je helemaal verkeerd zit is stoppen met de studie vaak een logisch gevolg. Maar wat dan? Val je in een zwart gat? Ga je een jaar lang vakantie houden? Of ga je direct al bezig om te ervoor te zorgen dat je volgend jaar wel op de goede plek terecht komt?

De voorbereiding begint nu!

Het is misschien aanlokkelijk om allerlei leuke dingen te gaan doen wanneer je gestopt bent met je studie. Geen verplichte werkgroepen of colleges meer, dus wat houdt je nu nog tegen om een vliegticket naar een zonnig strand te boeken? Ook zou je alle kroegen af kunnen gaan of fulltime een baantje aan kunnen pakken. Dat zijn allemaal opties, maar vergeet niet dat de deadline van 1 mei al weer sneller komt dan je denkt. Wil je dit keer wel de juiste keuze maken dan hoort een goede voorbereiding daar zeker bij. Loop bijvoorbeeld eens een dag mee met een studie die je voor volgend jaar overweegt. Of kijk eens kritisch naar je havo- of VWO-profiel. Sluit dat nog aan bij je wensen?

Breid je profiel uit

Bij veel studies op hbo- of wo-niveau worden er bepaalde toelatingseisen gehanteerd. Je hebt dus een bepaald profiel nodig om te mogen starten. Het zou goed kunnen dat het profiel waarmee jij examen hebt gedaan niet aansluit op de studie die jij eventueel volgend jaar zou willen gaan volgen. Dan is dit het juiste moment om daar wat aan te doen. Aangezien je gestopt bent met je huidige studie heb je namelijk tijd over om vakken te volgen. Dit kan bij diverse onderwijsinstellingen die bijvoorbeeld avondstudies aanbieden. Vakken die vaak gevraagd worden zijn met name wiskunde en biologie.

Meelopen en begeleiding

Wanneer je één keer met je studie bent gestopt wil je natuurlijk niet dat dit je een tweede keer overkomt. Schrijf je dus in voor meeloopdagen op studies die je interessant vindt. Hierdoor krijg je alvast een aardig beeld van wat je kunt verwachten. mocht je het idee hebben dat je in je studiekeuze professionele hulp nodig hebt dan staan de professionals van SKA (StudieKeuzeAdvies) natuurlijk voor je klaar. Aarzel dus niet om contact op te nemen voor een intakegesprek!

exit