Neem vrijblijvend contact op
Geslaagd maar nog geen studie gekozen. Tussenjaar of alsnog een studie kiezen?

Geslaagd maar nog geen studie gekozen. Tussenjaar of alsnog een studie kiezen?

Geslaagd voor je examen? Van harte gefeliciteerd! Uiteraard had jij al maanden van tevoren…

Goed, nu even serieus: er zijn uiteraard allerlei redenen te bedenken waardoor je op dit moment wel je diploma aan de muur hebt hangen, maar (nog) geen vervolgopleiding hebt gekozen. Misschien had je wel helemaal niet verwacht dat je zou slagen. Misschien was je van plan om een tussenjaar te nemen maar twijfel je daar nu over. Ook is het mogelijk dat de studiekeuzecheck van de opleiding waarvoor jij je had ingeschreven duidelijk maakte dat je in eerste instantie niet de juiste keuze had gemaakt. En misschien had jij je er wel gewoon bij neer gelegd dat je te laat was om een keuze te maken. Niet heel vreemd overigens. De deadline van 1 mei is zo vaak gecommuniceerd dat je daaruit misschien wel je conclusies hebt getrokken. Toch is het ook nu nog mogelijk om alsnog per aankomend collegejaar met een opleiding te beginnen.

Alsnog studie kiezen

Hoewel je in je hoofd misschien al aan de Spaanse Costa ligt of een te dure café au lait drinkt aan de voet van de Eiffeltoren is het niet zo’n gek idee om je toch nog even met een studiekeuze bezig te houden. De kans dat je (mocht je dat willen) nog per september kunt beginnen met een studie aan hbo of universiteit is zeker aanwezig. Diverse opleidingen zitten gewoon nog niet vol en vullen graag de open plekken in met aankomend studenten die zich op dit moment nog niet hebben ingeschreven, inschrijven kan nog gewoon via Studielink. Geef toe: dat biedt interessante mogelijkheden!

Hoe maak ik op korte termijn een goede keuze?

Wanneer je op dit moment nog geen idee hebt wat je wilt studeren, of zelfs de mogelijkheid van een studie per september niet eens serieus hebt overwogen lijkt het misschien allemaal wat kort dag. In je hoofd moet een knop om en waarschijnlijk heb je ook nog een vakantie gepland. Een beetje hulp kan je bij het kiezen van de juiste studie dan wel gebruiken. Dan komt het goed uit dat StudieKeuzeAdvies speciaal voor dit soort gevallen verkorte studiekeuzetrajecten aanbiedt die deze zomer op locatie gegeven worden. Hierbij kom je in korte tijd tot een gedegen studiekeuze. Uiteraard wordt er daarbij opgelet dat de “tijdsdruk” het proces van zorgvuldig kiezen niet in de weg zal staan.

De verkorte studiekeuzetrajecten van StudieKeuzeAdvies worden op locatie aangeboden in Rotterdam, Utrecht, Zwolle en Nijmegen. Deze Studiekeuzeweken bestaan uit twee delen. 2 dagdelen van de week bespreek je de opties die er zijn met een professionele studiekeuzecoach. Tussendoor maak je een aantal opdrachten die jou helpen een beter beeld te krijgen van studies die bij jou passen. Uiteindelijk komt er een keuzemoment waarbij de coach samen met jou een passende studiekeuze maakt, die echt bij jou past.

Tip voor diegene die eerst een tussenjaar in wil plannen

Mocht jij aankomend jaar definitief een tussenjaar willen nemen dan is het wel verstandig om je tijdens dit jaar al vrij vroeg te oriënteren op de studie die je het jaar daarop zou willen volgen. Een aantal studies kennen decentrale selectie waarvoor wél een bindende deadline is gesteld. Wil je in september 2019 aan een selectiestudie beginnen dan is de bindende deadline 15 januari 2019.

Heb je interesse in een verkort Studiekeuzetraject? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op via het contactformulier
of bel ons op 088 – 3926353.

CONTACTFORMULIER

exit