Workshop voor ouders

Hoe ondersteun ik mijn zoon / dochter in het Keuzeproces?

Als ouder vervult u de belangrijkste rol in het opvoeden van uw kind. Vanzelfsprekend houdt de studiekeuze van uw zoon of dochter u daarom bezig. Maar welke rol speelt u in het keuzeproces? Uw kind bevindt zich op de drempel van de volwassenheid en zal niet elk advies meer klakkeloos van u aannemen. Dat kan spanning opleveren, want hoe vindt je de balans tussen waardevolle ondersteuning en voorkomen dat een kind niet zelfstandig zijn of haar keuze voor de toekomst kan maken?

Ontzettend veel ouders komen deze vraag tegen op het moment dat een zoon of dochter in de afrondende fase van de middelbare school zit. Om ouders te helpen om op een goede manier hun zoon of dochter te ondersteunen in het keuzeproces biedt StudieKeuzeAdvies een workshop voor ouders aan waar deze vraagstukken worden behandeld.

Hebt u interesse? Op verschillende scholen worden deze workshops al door ons aangeboden. De maximale groepsgrootte bedraagt 15 ouders per sessie. De workshop wordt altijd aangeboden in samenwerking met de decaan van de school.

Neem voor informatie of de mogelijkheden op uw school contact met ons op.

 

”Deze activerende werkvorm is door ouders zeer goed ontvangen. De algemene reactie van ouders was: zinvol en waardevol! Mooi compliment dus.”
Eveline Slijngard – Decaan Stedelijk Gymnasium Breda