StudieKeuzeTraining

Als decaan krijgt u regelmatig te maken met moeilijke vragen van leerlingen met betrekking tot de keuze van een vervolgstudie. U helpt hen daar zo goed mogelijk bij, maar met een totaal van meer dan 500 bachelor opleidingen en  nog veel meer mogelijkheden op het MBO is het niet gek dat leerlingen door de bomen het bos niet meer zien. Onze KeuzeCoaches komen deze situaties dagelijks tegen.

Als aanvulling op de begeleiding die u als decaan aan de leerlingen kunt bieden hebben wij daarom een Studiekeuze Training ontwikkeld. Tijdens deze training wordt er onder begeleiding van twee van onze keuzecoaches, in samenwerking met u als decaan, voor de leerlingen inzichtelijk gemaakt hoe een goed keuzeproces verloopt en wat de valkuilen zijn die mogelijk kunnen ontstaan. Op deze manier wordt de leerlingen een aantal extra handvatten gegeven om op een overwogen manier de juiste vervolgstudie te kunnen gaan kiezen.

De StudieKeuze Training wordt door ons al op verschillende middelbare scholen aangeboden. Denkt u dat deze training een goede mogelijkheid is om uw leerlingen nog beter voor te bereiden op de studiekeuze neemt u dan vooral contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@studiekeuzeadvies.nl of te bellen naar telefoonnummer 085 – 3038683.