Studiekeuzeadvies Leiden

Studiekeuzeadvies Leiden

Ben jij een scholier en woon je in de omgeving van Leiden? Wanneer het einde van je middelbare schoolcarrière nadert zal je een belangrijke keuze moeten maken. Want hoe ziet jouw toekomst er nu uit? Al op de korte termijn sla je een bepaalde weg in wanneer jij je gaat inschrijven voor een vervolgstudie op het mbo, het hbo of op de universiteit. Wanneer je al wat hebt rondgekeken slaat de schrik je misschien om het hart. De mogelijkheden kan je zonder overdrijven overweldigend noemen. Misschien weet je al precies wat je wilt. In dat geval, prijs jezelf gelukkig! Het is voor een heel groot aantal (aankomend) studenten echter niet zo eenvoudig om een goede keuze te maken. Terwijl er toch wel het een en ander vanaf hangt. Wat hulp van een coach die weet waar hij (of zij) het over heeft kan je helpen bij het vinden van de studie die bij jou past. Overigens hebben wij ook een speciaal traject voor studenten die al op een hbo of universiteit studeren maar twijfelen of ze wel bij de juiste studie zitten. Dit traject is ook uitermate geschikt wanneer (al) met een studie bent gestopt.

Waarom een studiekeuzecoach in Leiden?
Er zijn een aantal redenen om eens te informeren naar datgene wat een studiekeuzecoach in Leiden voor je kan betekenen. Ten eerste omdat die coach bij jou in de buurt zit. Ten tweede omdat je er soms zelf niet helemaal uitkomt wat studiekeuze betreft. Je hebt ongetwijfeld al met een aantal mensen over je mogelijke nieuwe studie gesproken. Dat is ook goed. Je ouders, je vrienden en je decaan; zij kunnen waardevolle tips geven. Toch kan je het idee krijgen dat je op die manier nog niet voldoende geïnformeerd wordt. Dat gevoel zou best wel eens kunnen kloppen. Niet omdat ouders en vrienden maar wat uitkramen, zeker niet! Maar wel omdat het aantal opties tegenwoordig zo enorm is dat iemand die er zijn werk niet van heeft gemaakt de verschillende opties eigenlijk onmogelijk kan overzien. Het voordeel van een traject waarbij je samen met een studiekeuzecoach op zoek gaat naar een studie die écht bij je past is dat zo’n studiekeuzecoach er nu net wél z’n werk van heeft gemaakt.

Hoe werkt een studiekeuzetraject?
Wil jij niets aan het toeval overlaten bij het kiezen van een geschikte studie? Wij leggen graag uit wat je kunt verwachten van een studiekeuzetraject dat je bij ons afneemt. Het begint allemaal bij een intakegesprek dat gepland wordt wanneer je contact met ons opneemt. Dit intakegesprek verplicht je tot niets; bovendien is het gratis. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij de kans krijgt om te ervaren of er een klik is tussen jou en de studiekeuzecoach voordat je definitief besluit om een traject te starten. Heb je er vertrouwen in dan gaan we samen met jou echt aan de slag. We maken een persoonlijk profiel met je op en op basis van dat profiel komen we in een aantal gesprekken tot een concrete studiekeuze. Dit is dus een heel persoonlijk traject. Studiekeuzetestjes op de computer gaan we niet met je maken, daar heb je ons niet voor nodig. Wat wij wel bieden: een echt traject op maat.