Ondersteuning decanaat

Als decaan bent u in de meeste gevallen hét aanspreekpunt voor uw scholieren als het gaat om vragen met betrekking tot de keuze voor een vervolgstudie. Idealiter kan u genoeg ondersteuning aan alle leerlingen bieden om hen te helpen bij hun keuze.
Toch zijn er ook leerlingen die een extra stukje begeleiding nodig hebben. Het kan voorkomen dat u, in verband met het grote aantal leerlingen dat u begeleidt, aan bepaalde leerlingen net niet die tijd kan besteden die u wel zou willen bieden.

Voor studenten die met ingewikkelde keuzevragen rondlopen en waarbij de tijd voor de decaan ontbreekt om meerdere gesprekken te kunnen voeren bieden de KeuzeCoaches van StudieKeuzeAdvies aan om als ‘ondersteunend decaan’ te fungeren op uw school. Ook scholieren die te maken hebben met problemen als gevolg van een functiebeperking, faalangst of leerlingen met een diagnose in het autistisch spectrum kunnen op locatie (de betreffende middelbare school) geholpen worden met het maken van de juiste studiekeuze. Daarnaast hebben wij kennis en ervaring in het adviseren van scholieren die overwegen om in het buitenland te gaan studeren.

Wanneer het reguliere decanaat, om welke reden dan ook, niet het juiste stukje maatwerk kan bieden werken de coaches van StudieKeuzeAdvies graag met u samen om de leerlingen die dat nodig hebben extra te ondersteunen. Op dagdeelbasis zijn wij op aanvraag op locatie aanwezig.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en vraag naar Geert Schimmel.