Nieuwe studie kiezen in Leiden

Je bent student, je studentenleven is leuk, maar je studie is een heel stuk minder passend dan je van tevoren had gedacht. Komt dit je bekend voor? Je bent lang niet de enige. Elk jaar weer zijn er veel studenten die gemotiveerd aan een studie beginnen, maar gaandeweg toch teleurgesteld raken. De studie is te moeilijk. Of de studie is te praktisch, of juist te theoretisch. Of het vakgebied blijkt gewoon totaal niet bij je te passen. Dan zit je in een lastig parket. Want wat nu te doen? Stoppen? Of toch doorgaan? Het is een lastige keuze. Beslissen om te stoppen met je huidige studie; het is niet wat je van het ene op het andere moment doet. Dat moet ook niet. Bij zo’n belangrijk besluit is het nodig dat je de tijd neemt om alle ‘pro’s en contra’s tegen elkaar af te wegen. En dan kan het inderdaad zo zijn dat je tot de conclusie komt dat je huidige studie geen begaanbare weg is. Maar dan? Je moet een nieuwe keuze maken. En dat in de wetenschap dat je eerste keuze verkeerd is uitgepakt. Je kunt dus wellicht wat hulp van een professional gebruiken.

 

Opnieuw kiezen met StudieKeuzeAdvies in Leiden
Ben jij een student die in Leiden woont of studeert aan de Universiteit Leiden of de Hogeschool Leiden? En herken jij je in de situatie die we hierboven hebben beschreven? Het is dan helemaal geen gek idee om eens contact op te nemen met StudieKeuzeAdvies in Leiden (we zitten overigens op meerdere plaatsen in Nederland). Wanneer je bij zoiets belangrijks als een nieuwe studiekeuze de hulp van een professional kunt gebruiken staan onze coaches voor je klaar. Ze zadelen je niet op met computertestjes die je zelf ook wel op internet kunt opzoeken. Ze gaan met jou echt in gesprek. In een traject van zes bijeenkomsten die jij met je coach hebt wordt er op basis van je interesses, capaciteiten en je toekomstverwachtingen toegewerkt naar een concrete studiekeuze. Een studiekeuze die echt bij jou past. Met als uitgangspunt dat je deze keer wel de juiste studie weet te vinden.

 

Student in Leiden: maak gebruik van je ervaring
Een “opnieuw kiezen-traject” is een beetje anders van opzet dan de ‘reguliere’ trajecten die StudieKeuzeAdvies aanbiedt. Reguliere trajecten zijn met name geschikt voor jongeren die net van de middelbare school afkomen. Het “opnieuw kiezen-traject” is speciaal ontwikkeld voor studenten die al enige ervaring hebben met een studie op een Hogeschool of een universiteit. Voor jou dus! Wij hoeven je niet meer uit te leggen wat blackboard is. Jij kent het verschil tussen een werkgroep en een hoorcollege. Bovendien weet jij wat je van tentamens op hbo- of universitair niveau kan verwachten. Allerlei zaken waar je in je zoektocht naar een nieuwe studie je voordeel mee kunt doen.

 

Info of een afspraak in Leiden?
Overweeg je te stoppen of ben je gestopt met je studie? En je wilt graag hulp bij het maken van een juiste keuze? StudieKeuzeAdvies is een landelijk opererende organisatie. Jij kunt dus gewoon in Leiden bij ons terecht. Een eerste kennismakingsgesprek is gratis én vrijblijvend. Neem dus eens contact met ons op. Dat kan per mail, via de website of per telefoon.