Nieuwe studie kiezen in Tilburg

Nieuwe studie kiezen in Tilburg

 Studeren kan heel leuk zijn wanneer je een studie volgt die interessant is, en waarbij je ook nog eens je vakken haalt. Studeren wordt echter een stuk minder leuk wanneer je je af begint te vragen of een bepaalde opleiding wel de juiste voor je is. Ook wanneer je (ondanks hard studeren) je vakken niet weet te halen wordt het er niet beter op. Er komt in zo’n geval onherroepelijk een moment dat je zo hard gaat twijfelen aan je studiekeuze dat stoppen en switchen een optie wordt. In het slechtste geval wordt die keuze zelfs voor je gemaakt. Het (N)BSA is een maatregel waar veel studenten mee te maken krijgen. Wil, moet of overweeg je te stoppen met je huidige studie dan zal jij je goed op je toekomst moeten oriënteren.

 

Opnieuw kiezen in Tilburg
Wanneer je als student in Tilburg besluit dat je huidige studie het niet is wil je waarschijnlijk graag vanuit deze stad je zoektocht naar alternatieven beginnen. Ben je net gestopt dan heb je daar waarschijnlijk niet direct zin in. De kans dat je twijfelt aan je capaciteiten en je afvraagt of je wel een hbo- of wo-studie af kunt ronden is best groot. Dit zijn op zich begrijpelijke gedachten, maar ze zijn niet terecht. Het feit dat je voldoet aan de toelatingseisen voor een studie in het hoger of wetenschappelijk onderwijs geeft al aan dat er met je verstand niets mis is. Het enige wat er is gebeurd is dat je in eerste instantie de verkeerde studie bent gestart. Heel vervelend, maar zeker geen ramp. Met de juiste begeleiding maak je deze ‘fout’ geen tweede keer. Die begeleiding vindt je bijvoorbeeld bij StudieKeuzeAdvies, want SKA is gespecialiseerd in het coachen van studenten met een studiekeuzevraagstuk.

 

Studietwijfel in Tilburg
Wie vanuit zijn of haar opleiding wordt verplicht om te stoppen, of zelf al definitief is gestopt met een studie weet in dat opzicht precies waar hij of zij aan toe is. maar misschien is jouw situatie wel anders. Het kan namelijk heel goed zijn dat je nog niet definitief besloten hebt om te stoppen. Wanneer dit idee echter wel door je hoofd speelt is het helemaal geen slecht idee om eens contact op te nemen met onze Tilburgse keuzecoach. Op die manier kan je gezamenlijk alle opties eens rustig op een rijtje zetten.

 

Contact SKA Tilburg
In Tilburg vinden de coachingsgesprekken van StudieKeuzeAdvies plaats op onze locatie die je vindt aan de Piushaven 1.03. voor een afspraak of een vrijblijvend eerste gesprek kan je ons bereiken via e-mail, telefoon of door een bericht achter te laten op onze site.