Nieuwe studie kiezen in Nijmegen

Nieuwe studie kiezen in Nijmegen

Wie als student naar Nijmegen vertrekt doet dit meestal om een studie te gaan volgen aan de Radboud Universiteit of de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zowel op de universiteit als op de hogeschool is het aantal studies waar je uit kunt kiezen enorm. Heb je direct de juiste keuze gemaakt? Dat is mooi, maar niet vanzelfsprekend. Hoor jij bij de groep die niet direct de juiste keuze heeft gemaakt? Wat doe je daar dan aan? Gewoon stug volhouden, of een andere studie overwegen? Misschien ben je zelfs al wel gestopt met je studie. In dat geval moet je proberen om de kans zo groot mogelijk te maken dat je aankomende studie is wat je er van verwacht en ook nog eens aansluit op je mogelijkheden en je toekomstbeeld. Dat hoef je niet alleen te doen. StudieKeuzeAdvies helpt je daar graag bij en heeft al vaker met dat bijltje gehakt.

 

Begeleiding bij studiekeuze in Nijmegen
Misschien twijfel je over de vraag of het een goed idee is om wat extra hulp te krijgen bij het zoeken naar een passende studie. Voor behoorlijk wat studiekiezers voelt het vragen om hulp een beetje alsof ze zelf niet slim/volwassen/verantwoordelijk genoeg zijn om een belangrijke keuze zelfstandig te maken. Ergens is die redenering wel te begrijpen, maar stel jezelf eens eerlijk de volgende vraag: overzie ik alle mogelijkheden voldoende om er zeker van te zijn dat ik nu goed kies? Is het antwoord “nee” dan getuigt het juist van zelfinzicht om gebruik te maken van de expertise van een professionele studiekeuzecoach.

 

Studiekeuzetrajecten voor studiestoppers
Hoewel we bij StudieKeuzeAdvies veel trajecten draaien die gericht zijn op jongeren die regelrecht van de middelbare school afkomen is op dit moment circa de helft van de mensen die bij ons aanklopt een zogenaamde studiestopper. Iemand die al eerder is begonnen aan een opleiding op hbo- of wo-niveau dus. We kunnen dus wel stellen dat we met de groep waar jij ook bij hoort, de studiestoppers inmiddels ruime ervaring hebben opgedaan. We maken gebruik van de kennis die jij zelf al hebt opgedaan over het reilen en zeilen op een instelling voor hoger of wetenschappelijk onderwijs, en passen het traject daar op aan. uiteraard kijken we naar jou als persoon, en naar de wensen en verwachtingen die je zelf hebt. Het uiteindelijke resultaat is een concrete studie waar je coach en jijzelf een goede toekomst in zien. Ons succespercentage van meer dan 95 procent bewijst dat onze manier van werken aanslaat.

 

Contact in Nijmegen
Wil jij een traject volgen in Nijmegen? Op het hoofdkantoor van StudieKeuzeAdvies aan de Graafseweg 274 hebben we de coachruimte om jou te ontvangen. Contact opnemen kan via een bericht op de site, een belletje of een mailtje. Wil je graag eerst wat extra informatie? Een vrijblijvend kennismakingsgesprek behoort tot de mogelijkheden.