Nieuwe studie kiezen in Assen

Nieuwe studie kiezen in Assen

Een van de moeilijkste keuzes die je op vrij jonge leeftijd moet maken is de keuze voor een vervolgstudie. Grofweg weet je meestal wel wat je wel of niet interessant vindt, maar hoe een studie er precies uitziet? Dat ervaar je meestal pas wanneer je een paar weken in de collegebanken zit. En dan kan het gebeuren dat je erachter komt dat je niet op de juiste plek terecht bent gekomen. Wat dan? Doormodderen? Of toch kijken of een andere studie beter bij je past? Wanneer je voor die laatste optie kiest kan de onzekerheid toeslaan. Je eerste keuze bleek al niet zo gelukkig, waarom zou het dan nu wel lukken? Die angst is begrijpelijk. Daarom moet je ook heel serieus naar de alternatieven kijken. Het kan verstandig zijn om daar een professionele studiekeuzecoach bij te betrekken. Woon je in Assen of omgeving dan hoef je daarvoor niet eens ver van huis te zijn. Onze keuzecoaches werken namelijk ook in de Drentse hoofdstad.

 

Waarom professioneel keuzeadvies in Assen?
Heb je weleens nagedacht over hulp bij het kiezen van een nieuwe studie? Bedenk dan dat de coaches van StudieKeuzeAdvies aantoonbaar het verschil kunnen maken. Niet vóór jou, maar mét jou. Het is een feit dat de succespercentages van onze studiekeuzetrajecten ver in de 90 procent te vinden zijn. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan dus in elk geval geen kwaad. Vind jij professioneel studiekeuzeadvies een stap te ver? Dat kan natuurlijk. Maar realiseer je wel dat kiezen gewoon best lastig is. Wanneer je zelf overweegt te stoppen of misschien al gestopt bent dan ben jij op dat vlak (helaas) een ervaringsdeskundige. Misschien is het toch goed om eens te kijken wat onze studiekeuzecoaches in Assen voor je kunnen betekenen.

 

Speciale “opnieuw kiezen”-trajecten in Assen
StudieKeuzeAdvies is actief in een groot aantal steden in Nederland, en dus ook in Assen. Veel van onze klanten zijn jongeren die in het eindexamenjaar van het vwo of de havo zitten. Daarnaast bestaat een steeds groter deel van onze klanten uit jongeren die al eerder gestart zijn in het hoger onderwijs. Deze klanten komen dus uit dezelfde groep als waar jij ook bij hoort. Vol goede moed begonnen, maar de eerste keuze bleek niet de juiste. Dat is natuurlijk vervelend, maar het biedt ook voordelen. Wanneer jij bij onze keuzecoach in Assen komt om een nieuwe studie te kiezen zijn er al een heleboel zaken met betrekking tot hoger onderwijs die je al kent. Wij hoeven jou niet uit te leggen wat het verschil is tussen een hoor- en een werkcollege. Jij weet al dat je bij een tentamen vragen krijgt over een hoeveelheid stof die iemand op de middelbare school zich niet kan voorstellen. Kortom, jij hebt wat dat betreft een voorsprong op mensen die net van de middelbare school afkomen. Die voorsprong gebruiken we in ons “opnieuw kiezen”-traject. Een traject dat speciaal ontwikkeld is voor mensen die al eerder met een studie op het hbo of op de uni zijn begonnen.

 

Contact in Assen
Lijkt een “opnieuw kiezen”-traject jou het overwegen waard? Neem via mail of via de telefoon contact met ons op. Ook kan je op onze site je interesse kenbaar maken. Zoals eerder gezegd: een gratis kennismakingsgesprek verplicht je tot niets.